FOX EPP 66"
zdravim majitele Foxe a mel bych dotaz k jeho letovemu projevu ve srovnani s Easy Gliderem.Predevsim mi jde o moznost akrobacie,pri rozumnem utraceni vysky pro obraty,kuprikladu osma s pulvykrutem,glider to moc nezvlada a to me prdi,nepomaha ani dovazovani,jedna z pricin pokud pominu stavebni matros,je profil ale nejsem si jisty,ze koupi Foxe to vyresim,proto ten dotaz.Jeste by me zajimalo na kolik jde dovazit a pri jakem vetru je to stale letave ero.Diky 
Než jsem s tím šel u nás na svah, napadlo mně uříznout si kus závitovky 4 (stejně se mi jen válela ve skříni) na délku spojovací trubky a udělal jsem dobře. Bez ní to moc nechodilo. Po dovážení chodí docela hezky proti větru a umí se rozběhnout do obratu, ale je třeba mít na paměti, že to je pěnovka, prostě to určitou měrou brzdí, nebude to chodit jako model potažený fólií. Zkoušel jsem nastavení křidélek jako vztlaky/rychlost s výchykou asi 2 mm na každou stranu, ale nemůžu říct, že to má prokazatelný vliv na letové výkony, kdyby už tak spíš rychlost a to nevím, jestli jsem si jen nemyslel, že to letí líp. Můj nejoblíbenější obrat je stejně 2 a půl kopáče na záda, takže jsem to moc nezkoumal. Až zafouká ze správné strany, vyměním závitovku za drát a čekám, že to bude ještě lepší.
- GrizzlyCz
- Kontaktovat uživatele:
Honza píše:Člověče, ani ti nevím, ještě jsem tam nevydržel tak dlouho, abych nějakou hledal. Kroužit zatáčky s Foxem mě moc nebaví, na termiku mám jiné modely.
To jako že do termiky není??? a co třeba tohle?? http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=34016 na náhr. díly cca 1500
Řeknu to jinak, bavilo by tě placatit se v termice když s tím můžeš akrobatit? Já tam schválně nacpal tolik závaží co se vešlo, ale když model necháš jak je, bude dost lehký na termiku.
To ASW jsem ještě neviděl letět a nemám důvod myslet si že je špatné. Jestli ale budeš chtít následně akrobatit, asi ti moc dobře neposlouží. Prohlídni si vlákno někde víc vepředu, psal sem někdo od Rumreicha, že s Foxem lítá i v termice bez problémů.
To ASW jsem ještě neviděl letět a nemám důvod myslet si že je špatné. Jestli ale budeš chtít následně akrobatit, asi ti moc dobře neposlouží. Prohlídni si vlákno někde víc vepředu, psal sem někdo od Rumreicha, že s Foxem lítá i v termice bez problémů.
Oki, další názor. Včera jsem byl řádit na kopci, udělal jsem jednu nechtěnou stratosféru, když mi přišly parádní šprajcy. Dolů jsem musel padat vývrtkou, zkoušel jsem nové rádio a neměl jsem dobře nastavené brzdy. Měl jsem zatíženo závitovkou 4 vloženou do spojky křídel. Bíly model byl nahoře vidět hlavně díky odleskům slunce za mými zády.