Vhodný vrtulník?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Mara4

Vhodný vrtulník?

#1 Příspěvek od Mara4 »

Ahoj všichni, mohl by mi prosím někdo poradit. Chtěl bych si pořídit nějakej stroj na lítání venku. Mám zkušenosti jen s lítáním doma mám Blada mcx. Tak bych chtěl, až bude pěkně blbnout i venku. Díky za rady.
Gidy

#2 Příspěvek od Gidy »

Chtělo by to trošku upřesnit kolik do toho chceš dát, a jestli se tomu budeš chtít věnovat, nebo bude to jen sem tam na nějaký ten skok. Potom ještě jestli máš představu jestli chceš dvourotor nebo už klasickou konstrukci. Pak ti dokážu snad odpovědět.
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
Mara4

#3 Příspěvek od Mara4 »

Dal bych do toho tak lehce nad 10000,- Toho Blada mám od vánoc a docela mě to chytlo, tak bych chtěl zkusit právě něco velkýho venku. Spíš bych chtěl ale asi už klasickej vrtulník né dvourotor.
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Pridej neco malo a muzes zkusit Blade 400. Je to vcetne dobry vysilajdy atd atd. Pripraveno k letu, RTF. A nebo si to poskladej, viz vedle vlakno o HC a heli 450 :-)
Mikelo

#5 Příspěvek od Mikelo »

MiniTitan E325. Do ceny se vlezeš, lítá výborně, dobře se opravuje, nevyžaduje nijak drahé komponenty. Díly jsou k mání na několika místech a jsou jedny z nejlevnějších. K němu 3x aku A123 2,3Ah a máš vystaráno.
Teda nemáš, ruce bude třeba cvičit a obrň se dlouohodobou trpělivostí. Ale stojí to za to.
Gidy

#6 Příspěvek od Gidy »

Mikelo píše:MiniTitan E325. Do ceny se vlezeš, lítá výborně, dobře se opravuje, nevyžaduje nijak drahé komponenty. Díly jsou k mání na několika místech a jsou jedny z nejlevnějších. K němu 3x aku A123 2,3Ah a máš vystaráno.
Teda nemáš, ruce bude třeba cvičit a obrň se dlouohodobou trpělivostí. Ale stojí to za to.
Souhlas. I když možná s těma baterkama, raději bych šel do li-pol přece jen nepotřebuješ tak drahou nabíječku na začátek jako na li-fe ale to už je jenom detail (neřeším motor a regul). MiniTitan je pohodový stroj a za dobrý peníz.
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od XB8R »

Také se přikláním k Mini Titanovi, kterého sám vlastním :-)
Logo 500 VBar, nano CPX
Mara4

#8 Příspěvek od Mara4 »

Tak jsem koukal a ten Mini Titan vypadá dost dobře, teď musím počkat, až dorazí vejplata a asi si ho pořídím. Jinak díky všem za rady. Jsem fakt v tomhle zelenáč, tak jsem nechtěl vletět do něčeho špatnýho.
1one

#9 Příspěvek od 1one »

Blade 400 nebrat ,teda me aspon nevyhovoval.... drahe dily ,všechno ma hrozne vule ,me se na tom strasne špatne učilo a po vymene za Trex 450 obrat o 100% . Mini Titana jsem nemel ani neznam nikoho kdo ho ma tak k tomu nemužu nic přihodit.
Mara4

#10 Příspěvek od Mara4 »

No na toho Rexe jsem taky koukal...
1one

#11 Příspěvek od 1one »

Ja si na nej nemužu stežovat .. levny dily ,maj je všude a super jsem se na nem naučil ,ted jsem postavil protose a trex už jen stoji a nepoleti
Mikelo

#12 Příspěvek od Mikelo »

Pokud budeš kupovat Minititana tak stavebnici bez regulátoru a bez motoru v rozsypu.
1. důvod - Pelikáni přikládají důkladný návod a sestavením z rozsypaných dílů se hodně naučíš bez čeho se později neobejdeš. I když se ti na začátku bude zdát vše složité jakmile to překonáš budeš sám rád protože svému kvedlákovi budeš rozumět a opravy po havárkách zvládneš bez zaváhání.
2. set s motorem a regulátorem má ten problém že motor je naprosto nepoužitelný. Je slabý a přehřívá se, dá se použít leda pro vrtulník o třídu menší (400). Regulátor je bezproblémový i v režimu governor, ale co s motorem, že ano. Samostatný regl koupíš za cca 1400,-Kč takže sumasumárum o nic nepřicházíš a nezbyde ti doma nepoužitelný motor. Doporučuji vybavit od novoty Scorpionem HK II 2221-8. Přes vyšší cenu se opravdu vyplatí pro vysokou účinnost, dobré aktivní chlazení, teplu odolné magnety a velké spodní ložisko. Pamatuj, že raději 2x přemotorovaný kvedlák než o 10% podmotorovaný.
Gidy

#13 Příspěvek od Gidy »

Každý z těchto strojů trpí na něco. Ale lítají oba stejně dobře. Ale cenově teď minititan vychází líp a nějakou tu kč. Takže doopravdy záleží jen na tobě co si vybereš a co se ti víc líbí. Ale určitě ani s jedním neuděláš chybu.
raging

#14 Příspěvek od raging »

Mikelo píše:Pokud budeš kupovat Minititana tak stavebnici bez regulátoru a bez motoru v rozsypu.
1. důvod - Pelikáni přikládají důkladný návod a sestavením z rozsypaných dílů se hodně naučíš bez čeho se později neobejdeš. I když se ti na začátku bude zdát vše složité jakmile to překonáš budeš sám rád protože svému kvedlákovi budeš rozumět a opravy po havárkách zvládneš bez zaváhání.
2. set s motorem a regulátorem má ten problém že motor je naprosto nepoužitelný. Je slabý a přehřívá se, dá se použít leda pro vrtulník o třídu menší (400). Regulátor je bezproblémový i v režimu governor, ale co s motorem, že ano. Samostatný regl koupíš za cca 1400,-Kč takže sumasumárum o nic nepřicházíš a nezbyde ti doma nepoužitelný motor. Doporučuji vybavit od novoty Scorpionem HK II 2221-8. Přes vyšší cenu se opravdu vyplatí pro vysokou účinnost, dobré aktivní chlazení, teplu odolné magnety a velké spodní ložisko. Pamatuj, že raději 2x přemotorovaný kvedlák než o 10% podmotorovaný.
kvedlák,co to má být,to je hnusný termín pro vrtulník :evil:
Zero
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zero »

raging:u nás na letišti se helina neřekne jinak než kvedlačka :) :D :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“