Multiplex MiniMag

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od 00Ja »

Slibeny fotky. Snad to pomuze. To loze je z hlinku, pac origos jsem rozbil.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mara83

#92 Příspěvek od Mara83 »

cau...diky moc...uz sem je tam nacpal :-)
jen sem po osazeni zjistil, ze tam kvuli otresum mely byt nejaky ty gumovy potvory - snad nevadi moc, ze jsem je tam nedal a u serv ustipnul drazky pro sroubky + lehce zalepil :oops:

Jeste mam dva dotazy k uplnymu dokonceni Minimaga:

1) jak jste vyresili upevneni zadniho kola....podle navodu se mi to moc nezda, hlavne bych tam to kolo radsi dal napevno nez otaceci podle smerovky

2) nereaguje mi jedno servo na kridle - po zapojeni se srovna, ale dal uz nic /zapojeno do kanalu 1 a 5/ - napada me jedine nastaveni ve vysilacce /Optic 6/ s ni se taky teprv seznamuju
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od 00Ja »

Gumicky na servech nemam a je mi to fuk.
Kridylkovy serva maj bejt levy na kanale 1 a pravy na kanale 6- z ty petky to prendej na 6.

Kolo mam podle navodu. Urcite ho udelej zataceci. Jednak bys ho urcite nenalepil tak, aby bylo uplne rovny a jednak bys nemoh pojizdet.
Frantat72

#94 Příspěvek od Frantat72 »

Jasně, gumičky nejsou třeba, celý trup z elaporu je jeden velkej silenblok, tam se vibrací bát nemusíš. A to ostruhový kolo, buď žádný, nebo zatáčecí. Já doporučuji zatáčecí. Určitě by tě mrzelo, kdyby si s tím nemohl pojíždět. Jo a doufám, že se podělíš o zkušenosti z letu. Už se těším.
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
Mara83

#95 Příspěvek od Mara83 »

aha..tak tady bude neco spatne....tenhle prijmac mi k minimagovi primo prihodili pri nakupu jednotlivych casti na prodejne http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/701 ... 35mhz.aspx

je jen 5ti kanalovej
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Jirak »

mrkni do navod k Opticovi 6, do kterých kanálu mixuje křidélka. Pokud do 1 a 6, zkus ještě mixnout na Opticovi 6-ku do 5-ky.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jirad »

Mara83 píše:... prijmac mi k minimagovi ... je jen 5ti kanalovej
Mno, mam takovej dojem, ze by Ti to s timhle prijimacem slapat melo, ten patej vstup je jakoby sestej kanalovej, prave pro druhy kridylko - me to aspon teda se shodnou kombinaci modelu, prijimace a vysilace fungovalo OK (akorat si na Optikovi zapni mix, tusim FLPN, ale nemam tu po ruce navod).
A riditelnou ostruhu taky vrele doporucuju ... i kdyz se to da obejit smerovkou, pokud udelas zadni kolecko pevny, muze brzo zacit smajdat a kdybys treba chtel nekdy na vodu, bude se ploutvicka hodit :-), pokud chces teda dozadu neco davat (taky muzes klouzat po tom nalitku).
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
Mara83

#98 Příspěvek od Mara83 »

dikes JIRA...ove :-)
taky bych to videl na nastaveni OPTICA...bude par dni trvat nez to cely prostuduju.
Zrovna sem nakoupil drat s koleckem....dam to dohromady a jipii na letosni premieru 8)

Stejne tomu porad moc neverim, podle me staci trochu omlylem tuknout do kolecka a ze smerovky se vyrve, je to mala plocha a tenky drat.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od 00Ja »

A jo, ze bys nemel zapnutej mix FLAPERON, me nenapadlo. Mel by tam jit vybrat i jakej kanal to ma mixovat.
Z vyrvani ostruhy strach nemej. Jednak nevim proc bys o to strejchal a i kdyz strejchnes, vydrzi to dost, neboj....
jirad
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od jirad »

Mara83 píše:... jipii na letosni premieru 8) ... omlylem tuknout do kolecka a ze smerovky se vyrve, je to mala plocha a tenky drat.
Na tu premieru dej vedet, mam to za rohem, tak jestli prezijes par oci navic ... :-)
Z ostruhy strach nemej, vydrzi IMHO vic, nez pevne zalepeny kolecko, prave proto, ze v nejhorsim muze uhnout (pokud by se to chtelo nejak krivit v podelnym smeru, tam ho drzi akorat servo SOP). Vejskove je ten drat vedenej cca 5 cm sikmou trubickou (na doporucenej prumer dratu se mi jako idealni osvedcilo brcko z uchostouru) zalepenou v elaporu a hornich par cm dratu je naplacato vlepenejch ve smerovce, kterou jen tak neurves - to zatlumi i pomerne drsny pristani (stejne s tim placnes na predni podvozek, kterej zapruzi, pripadne se i ohne, ale asi tezko primo na ostuhu). Pokud bys do ocasu zalepil napevno jen holej drat s koleckem, bude Ti nespis furt nekam smajdat a MMG pri pojizdeni zatacet, protoze v tom elaporu se to vykvedla (i kdyz to mozna je jen pocit, danej mejma pazourama a Pofim a u MMG by to bylo jinak).
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
Frantat72

#101 Příspěvek od Frantat72 »

Já jsem si na ten drát koupil lízátko. Spousta lízátek je na plastový trubičce, která je pro tento případ ostruhového kola ideální. Takže šupajdi nakupovat lízátka.
Frantat72

#102 Příspěvek od Frantat72 »

A ještě mě říkali před prvním startem, že ho mám startovat z ruky a né z podvozku. Jestli se mnou ostatní souhlasí, pro zalétnutí ho raději pošli z ruky, než poznáš co a jak. Ahoj
Miloš

#103 Příspěvek od Miloš »

Souhlas,já to zkoušel ze země a bylo to špatný,já myslel že vinou vyosení,nebo nějaký mojí chyby vybočil doprava,vlítnul do porostu a se zlomenou vrtulí jsme šli domů,na vině byl ale asi podvozek,kterej prostě zakop.Napodruhý jsem ho vypustil z ruky a byl jsem překvapenej,jak krásně letí.

Podle mě ty kolečka mají smysl,jen pokud má člověk přístup na ideálně rovnou plochu,na čemkoli jiným to stejně pořádně řídit nejde.(na přistání stačej přední)Gemini jsem teď při prvních pokusech startoval tak,že jsem dal plnou výškovku,plnej plyn a na 2 metrech jsem byl ve vzduchu.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od 00Ja »

Mne osobne prijde jednodussi start ze zeme. Urcite ale z rovny plochy- siroka asfatka, posekana louka... Abys mel dost mista i do stran, pac ze zacatku ti korekce smeru asi bude delat problemy.
Ale nejsem mazak, takze se mozna pletu.
Pokud to budes hazet, at ti to hodi nekdo jinej, nehazej si to sam.
Mara83

#105 Příspěvek od Mara83 »

JIRAD
urcite zajdem...cislo na tebe mam, tak se ozvu :-)

Nechci se tu chluPit, ale s Wild Hawkem sem startoval a pristaval na sterku + zadni kolecko prilepeny napevno...a slo to :-) Jen sem pouzil vetsi kola nez co jsou ve standardu.

Premyslim jestli ty kola u Minimaga taky nevymenit za mechovy...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“