Nákup u hobbycity
To jsem mel fakturu padelat, upravit na castku 141USD? To uz radsi poslat pravdivou fakturu nez mit potom problemy s celniky. Zeptam se jak to delate kdyz si nechate na balik napsat mensi castku, jak potom dokladate fakturu, popripade co jim posilate..?
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Nakadah píše:Lip nez Ales bych to nenapsalnejlepsi jsou presne udaje z vymyslenych dat
![]()
Tim ze ses nakonec priznal, sis akorat ublizil. Nak
No, v lednu jsem to udělal stejně. Tehdy nebyla šance ovlivnit co HC napíše na balík. Napsali tam jen 20 dolarů. Poslal jsem jim výpis z PayPalu na 90dolarů a bez cla mi to přišlo domů.
Zrovna včera jsem jim poslal další mail, opět jsem jim poslal pravdivou "fakturu" z PayPalu na 160dolarů a uvidíme, co se stane. Na balíku bylo uvedené nějaká menší částka, ale už nevím ani jaká.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
to Nakadah: Prave z toho jsem vychazel, mit zasilku pod 150EUR. Zasilku jsem dolozil fakturou za 182USD coz je v prepoctu cca 134EUR. Nevim tedy podle ceho vymeruji DPH
1USD = 0,7383EUR
182USD = 134EUR
1USD = 0,7383EUR
Naposledy upravil(a) sejvi dne čtv 26.03.2009 14:59, celkem upraveno 2 x.
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
sejvi píše:to Nakadah: Prave z toho jsem vychazel, mit zasilku pod 150EUR. Zasilku jsem dolozil fakturou za 182USD coz je v prepoctu cca 134EUR. Nevim tedy podle ceho vymeruji DPH![]()
1USD = 0,7383EUR182USD = 134EUR
A co jsi jim napsal ohledně obsahu balíku?
Já tam vždy píšu, že zásilka obsahuje modelářské zboží (náhradní díly) určené výhradně pro mou osobní potřebu.
Ale u Tebe mám obavy, že zjistili adresu Tvého webu a hned jim bylo jasno.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
V e-mailu jsem jim napsal RC vybaveni pro deti - PRO VLASTNI POTREBU.
Kazdopadne se uz stalo, DPH jim zaplatim (i s DPHckem to vychazi porad o dost levneji nez u nas) a priste si dam vetsi pozor.
A jelikoz ten balik byl prevazne pro kolegu z prace, tak si DPH pekne rozdelime DVEMA. 
Kazdopadne se uz stalo, DPH jim zaplatim (i s DPHckem to vychazi porad o dost levneji nez u nas) a priste si dam vetsi pozor.
taky mam pocit, ze to vyratanie cla a dph je na nahodnom principe
no nic, budem tam musiet napisat slusny a podrobny mail co to obsahuje, a zdoraznit ze je to pod 150 eur
inak, platil som cez paypal ale nie pod vlastnym profilom, ale len tak, sucure payment kredikou cez paypal. mam cislo potvrdenky, ale neviem si stiahnut potvrdenie z paypalu na zaklade toho (ani neviem ci sa to da - ano, hladal som to na ich webe). Nemate niekto skusenost s tym?
no nic, budem tam musiet napisat slusny a podrobny mail co to obsahuje, a zdoraznit ze je to pod 150 eur
inak, platil som cez paypal ale nie pod vlastnym profilom, ale len tak, sucure payment kredikou cez paypal. mam cislo potvrdenky, ale neviem si stiahnut potvrdenie z paypalu na zaklade toho (ani neviem ci sa to da - ano, hladal som to na ich webe). Nemate niekto skusenost s tym?
Nak