sroubky na Trex500
sroubky na Trex500
Muzete mi nekdo doporucit jine sroubky pro Trexe500? S temi originalnimi mam neustale problemy, ten maly imbus se rychle ohloda a neda se to pak povolit. Jak to resite vy?
Seženeš tam nejspíše všechno. Ale jak jdou rozměry pod M3, jdou ceny rapidně nahoru.
Kdysi jsem tam vyštval ženu za nákupem "pro jistotu". Dvacet kousků tohohle, dvacet támhle toho... Zkrátka od každého typu zásobu. Přišla, natáhla pěst a vysypala z ní mikrohromádku drobečků. "Tu to máš a tady je k tomu faktura." Zlato by bylo levnější. Bylo toho asi za osm stovek...
Když ale půjdeš do modeláře a začneš nakupovat pytlíkované, bude to ještě dražší.
Kdysi jsem tam vyštval ženu za nákupem "pro jistotu". Dvacet kousků tohohle, dvacet támhle toho... Zkrátka od každého typu zásobu. Přišla, natáhla pěst a vysypala z ní mikrohromádku drobečků. "Tu to máš a tady je k tomu faktura." Zlato by bylo levnější. Bylo toho asi za osm stovek...
Když ale půjdeš do modeláře a začneš nakupovat pytlíkované, bude to ještě dražší.
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
před časem jsem nakupoval tady:
http://www.sroubysoukup.cz/
Velice vstřícný člověk, objednávku za 130 Kč mi přivezl až domů. Prý abych nemusel platit poštovné. A ještě mi dohodil závitníky M1 až M3.
Sice to nebude asi špičková kvalita jako u fabory ale na něco to stačí.
před časem jsem nakupoval tady:
http://www.sroubysoukup.cz/
Velice vstřícný člověk, objednávku za 130 Kč mi přivezl až domů. Prý abych nemusel platit poštovné. A ještě mi dohodil závitníky M1 až M3.
Sice to nebude asi špičková kvalita jako u fabory ale na něco to stačí.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
barty7 píše:Já myslim že Hex je mnohem lepší než křížák.A s těma od fabory bys neměl mít žádný problém.
souhlasim, ovsem ten originalni je asi jedinej rozmer imbusu kterej je absolutne nepouzitelnej - je to hned ozvejkany, nechapu proc na pomerne velkej sroubek davaj tak malej imbus, pokud sezenu sroubky na klic o cislo vetsi nemam s tim problem - takhle je kazda oprava horor
no spíš se podívej na svoje imbusy - klíče, zda nejsou již unavený.
pokud máš jeden imbus a ten používáš pořád tak je opotřebovaný a ty nekvalitní šroub - imbusy se rychle ojedou.
Jinak jsou drahý jako pr- se - řeším to tak, že objednam z HK a mám víc imbusů na dotahování a jedan kvalitní na konečné dotažení a vychází to podstatně levněji a taky to funguje
Letu zdar KArel
pokud máš jeden imbus a ten používáš pořád tak je opotřebovaný a ty nekvalitní šroub - imbusy se rychle ojedou.
Jinak jsou drahý jako pr- se - řeším to tak, že objednam z HK a mám víc imbusů na dotahování a jedan kvalitní na konečné dotažení a vychází to podstatně levněji a taky to funguje
Letu zdar KArel
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
SPEKTRUM DX6i
HK 450, COPTER 450 CA
šroubky
JJJJ, ve Fabory mají velký výběr, ale jeden typ jsem tam přeci nesehnal. Na mé heli (HDX500) jsou všechny kulové čepy kloubků řešeny tak, že kulička kloubku se připevňuje imbus šroubem M2, který má průměr hlavičky 3.3 mm - ve Fabory mají klasické M s hlavičkou 3,8 mm. Samozřejmě ty origo jsou dost "bláto" a i kvalitním imbus klíčem se rychle ojedou. Možná i tady by měl někdo tip, kde sehnat imbus M2 - hlava 3,3 mm?
smudlibrk píše:no spíš se podívej na svoje imbusy - klíče, zda nejsou již unavený.
Letu zdar KArel
jo klice jsou taky ohlodane, vzdy ho zkratim a zabrousim, ale uz me to fakt nebavi a kde to pujde tak bych dal krizaky, kvalitni klic sice vydrzi trochu dele, ale stejne to neni na moc dlouho, ten imbus je zkratka moc malej na to aby fungoval a dirka na sroubech je moc melka - takze odejde o to rychleji
fakt me to stve, kazda oprava je kuli tomu horor - nechapu jak je mozny, ze je uzivatele jeste nedonutili, neco s tim udelat - premyslel jsem ze bych treba kuli tomu presedlal na protose, ale nevim jestli bych si pomohl
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
j3nda píše:tak aby se ty novy nepovolovali - snad postaci kapka vterinaku na spicku...
origo šroubky jsou v pohodě, chce to jen pořádný nářadí, taky sem se s tím vztekal když jsem kupoval imbusy na 20kč v tescu, teď mám TURNIGY imbusy a držej pořád a žádný sežvejknutí
na vteřiňák zapomeň, prodává se Loctite na šroubový spoje nebo od jiné firmy FixLock, funguje obojí
Naposledy upravil(a) Vita_Valke dne stř 25.03.2009 10:20, celkem upraveno 1 x.
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
to j3nda
imbusy nezkracuj, zakalený jsou pouze špičky, zbytek se pouze tváří jako zakalený.
Buď kup kvalitní imbus nebo si kup víc imbusů a za včasu je měň
Časem to vychytáš
Letu zdar KArel
imbusy nezkracuj, zakalený jsou pouze špičky, zbytek se pouze tváří jako zakalený.
Buď kup kvalitní imbus nebo si kup víc imbusů a za včasu je měň
Časem to vychytáš
Letu zdar KArel
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
HK 450, COPTER 450 CA
SPEKTRUM DX6i
HK 450, COPTER 450 CA
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
šroubky do plastu není potřeba fixovat, nebo maximálně tím samým co do kovu ale v miniaturním množství, hlavně bacha, jsou dvě verze lepidel na šroubové spoje jeden se dá povolit a druhej už se moc povolit nedá tak hlavně ten nepoužívat
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
Nic nekal a kup je.
http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... ductNumber
HUDY jsou sice krapet dražší, ale vyplatí se. Jsou asi malinko větší, šroubek na nich normálně drží, dáš ho kam potřebuješ a zašroubuješ. Hravě povol9 i zalepený šroub, nikdy mi nic neomačkaly. Při nákupu budeš lehce skřípat zuby, pak už jen samá pozitiva...
P.S.: Nic tak nenakaká člověka, jako shitózní náčiní. Nic s ním neuděláš, všechno domršíš a jen se vytočíš a naděláš škody. Stržený šroub na letišti taky třeba znamená odepsaný letový den.
http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... ductNumber
HUDY jsou sice krapet dražší, ale vyplatí se. Jsou asi malinko větší, šroubek na nich normálně drží, dáš ho kam potřebuješ a zašroubuješ. Hravě povol9 i zalepený šroub, nikdy mi nic neomačkaly. Při nákupu budeš lehce skřípat zuby, pak už jen samá pozitiva...
P.S.: Nic tak nenakaká člověka, jako shitózní náčiní. Nic s ním neuděláš, všechno domršíš a jen se vytočíš a naděláš škody. Stržený šroub na letišti taky třeba znamená odepsaný letový den.