simulátor

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Thunder

#31 Příspěvek od Thunder »

100 hlav 100 názorů...
powder
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od powder »

zdzd píše:http://mobil.idnes.cz/mob_operatori.asp?r=mob_operatori&c=A060222_124910_mob_operatori_brz

Jojo, to je zajímavý článek z kterého vyplývá, že už i v evropském parlamentu se řeší p..oviny a to máme naše volby na krku :roll:
- U GSM nebude povinnost registrace čísla (předplacené karty), takže zase nic. - navíc je všeobecně známo že Eurotel i Paegas (či co to teď je) logují spojení už od počátku. Dokonce archivují veškeré SMS odeslané přes jejich www gateway.
- Na internetu je kontrola zhola nemožná - to jsem zvědav jak budou provideři alnalyzovat datagramový přenos na aplikační úrovni na páteřních linkách s propustností 10Gbps :lol: :lol: :lol: :lol: protože pouze logování spojení je v dnešní době používání masqueradingu víme na co :P
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

powder píše:
zdzd píše:- Jednoho dne se jim zazdá, že se kšefty nějak nehýbou.
- Projdou si net, pár statistik a zjistí, že se modely downloadují na x PC, přičemž prodáno bylo y licencí.
- Pokud rozdíl mezi x a y bude významný, vyplatí se investovat pár tisíc do průzkumu.
- Tudíž se profiltruje provoz na netu, texty v diskusích, weby a podobně na pár klíčů (jméno simu, download, crack, ...).
- Výsledkem bude kupička emailů, IP adres a dalších užitečných údajů.
- Ty se dají patřičné organizaci k prověření.

Teda Ty jsi fakt borec 8)
I když se v problematice leteckého modelářství orientuješ dost slušně, tak bys měl všeho nechat a jít do školství. Takové jako Ty opravdu potřebujeme. Ve třídě bys řekl cokoliv a a žáci by věřili úplně všemu bez nejmenších pochybností. - Tvůj příspěvek o naivních počítačových pirátech je toho zářným příkladem :lol:
My, co jsme stáli u zrodu dnešního internetu, proháněli gophery, když www nikdo v životě neslyšel a žhavili linky na BBSkách, my víme že jsou věci které tu jsou, každý o nich ví, ale nikdo je nebude řešit - řešení by stálo víc než jaký profit by přineslo jejich vyřešení...
- Například ve Státech je po teroristických útocích snaha FBI filtrovat provoz na webu a analyzovat nevhodná slova (bomba, útok, zdzd :wink: ) - náklady na celý tento systém překračují polovinu celoročního rozpočtu naší republiky!!!
- Když si fa Microsoft nechala v letech 2001-2004 dělat průzkum (stál je téměř 3G dolarů) šíření legálního a nelegálního OS ve světě (zejména Evropa a postkomunistické země), stejně došli k závěru že víc zisků přijde, když zachovají současný latentní stav. - M$Windows se šíří jako epidemie = M$ bude mít zisky ze své majority na trhu!

Myslím že tyto debaty jsou na tomto webu naprosto bezpředmětné a lituji, že jsem k tématu přispěl :(

Věnujme se raději modelům a dalším bohulibým činnostem :)

PS. AFP jsem si nakonec (z druhé ruky) koupil (s interfacem samozřejmě), ale AFPD je pro našince dost nedostupné - jeho cena je dána trhem v německu a tím, že firmička je malá a prodá pár kousků produktu, takže zákazníky musí sedřít co nejvíce. Proto bude i nadále "pár" zákazníků a tím pádem cena zůstane v oblacích - jak už to u modelářství býva :oops:

Přihlaste se kdo koupíte Reflex nebo AFPD za 2000,-? :lol:
A teď kdo za 8000,-? :?: :P A O TOM TO JE!

Je to sice o filmech, ale sečetli mu všechno: http://www.cpufilm.cz/r041031.html
Calimero..
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Calimero.. »

zdzd píše:
powder píše:
zdzd píše:- Jednoho dne se jim zazdá, že se kšefty nějak nehýbou.
- Projdou si net, pár statistik a zjistí, že se modely downloadují na x PC, přičemž prodáno bylo y licencí.
- Pokud rozdíl mezi x a y bude významný, vyplatí se investovat pár tisíc do průzkumu.
- Tudíž se profiltruje provoz na netu, texty v diskusích, weby a podobně na pár klíčů (jméno simu, download, crack, ...).
- Výsledkem bude kupička emailů, IP adres a dalších užitečných údajů.
- Ty se dají patřičné organizaci k prověření.

Teda Ty jsi fakt borec 8)
I když se v problematice leteckého modelářství orientuješ dost slušně, tak bys měl všeho nechat a jít do školství. Takové jako Ty opravdu potřebujeme. Ve třídě bys řekl cokoliv a a žáci by věřili úplně všemu bez nejmenších pochybností. - Tvůj příspěvek o naivních počítačových pirátech je toho zářným příkladem :lol:
My, co jsme stáli u zrodu dnešního internetu, proháněli gophery, když www nikdo v životě neslyšel a žhavili linky na BBSkách, my víme že jsou věci které tu jsou, každý o nich ví, ale nikdo je nebude řešit - řešení by stálo víc než jaký profit by přineslo jejich vyřešení...
- Například ve Státech je po teroristických útocích snaha FBI filtrovat provoz na webu a analyzovat nevhodná slova (bomba, útok, zdzd :wink: ) - náklady na celý tento systém překračují polovinu celoročního rozpočtu naší republiky!!!
- Když si fa Microsoft nechala v letech 2001-2004 dělat průzkum (stál je téměř 3G dolarů) šíření legálního a nelegálního OS ve světě (zejména Evropa a postkomunistické země), stejně došli k závěru že víc zisků přijde, když zachovají současný latentní stav. - M$Windows se šíří jako epidemie = M$ bude mít zisky ze své majority na trhu!

Myslím že tyto debaty jsou na tomto webu naprosto bezpředmětné a lituji, že jsem k tématu přispěl :(

Věnujme se raději modelům a dalším bohulibým činnostem :)

PS. AFP jsem si nakonec (z druhé ruky) koupil (s interfacem samozřejmě), ale AFPD je pro našince dost nedostupné - jeho cena je dána trhem v německu a tím, že firmička je malá a prodá pár kousků produktu, takže zákazníky musí sedřít co nejvíce. Proto bude i nadále "pár" zákazníků a tím pádem cena zůstane v oblacích - jak už to u modelářství býva :oops:

Přihlaste se kdo koupíte Reflex nebo AFPD za 2000,-? :lol:
A teď kdo za 8000,-? :?: :P A O TOM TO JE!

Je to sice o filmech, ale sečetli mu všechno: http://www.cpufilm.cz/r041031.html

pěkné :)
blacklight

#35 Příspěvek od blacklight »

Podívej se někde na internetu,když jsem se tak brouzdal našel jsem dost amatérských simulátorů na kdejaké letadla.Je to freeware,takže nemusíš mít obavy.

Ještě k tomu SW-
To jsem zvědavý kolik lidí má legální SW.Myslím že v každém kompu je nejaký nelegální prográmek.
Proč bych si kupoval simulátor,když se dá stáhnout?????
1 hodina na internetu, nebo 5000Kč za simulátor.
A řekněte komu přisla SW kontrola??
Navíc když ti přijde tak smažeš registry a co??
Jim to za to stejně nestojí kontrolovat domácnosti,jedině že bys to kopíroval a prodával.
Je to taky chyba těch co dovolí aby to na netu bylo.
A navíc kdyby ty lidi chytali a dávali do basy tak je tam půlka republiky.
Toto je pro SW firmy neřešitelné.Kdyby to měli levnější tak bych to bral ale takhle.....

Ten kdo má legální SW je buď milionář,nebo cvok.
pepan

#36 Příspěvek od pepan »

Jo, díky všem za tipy, už jsem to našel.Sice jen pro Win 98, ale to už je detail.
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

blacklight píše:Podívej se někde na internetu,když jsem se tak brouzdal našel jsem dost amatérských simulátorů na kdejaké letadla.Je to freeware,takže nemusíš mít obavy.

Ještě k tomu SW-
To jsem zvědavý kolik lidí má legální SW.Myslím že v každém kompu je nejaký nelegální prográmek.
Proč bych si kupoval simulátor,když se dá stáhnout?????
1 hodina na internetu, nebo 5000Kč za simulátor.
A řekněte komu přisla SW kontrola??
Navíc když ti přijde tak smažeš registry a co??
Jim to za to stejně nestojí kontrolovat domácnosti,jedině že bys to kopíroval a prodával.
Je to taky chyba těch co dovolí aby to na netu bylo.
A navíc kdyby ty lidi chytali a dávali do basy tak je tam půlka republiky.
Toto je pro SW firmy neřešitelné.Kdyby to měli levnější tak bych to bral ale takhle.....

Ten kdo má legální SW je buď milionář,nebo cvok.

Milionář nejsem, tak musím být cvok...

Že tě huba nebolí! Kdopak ti ty programy asi tak bude vyvíjet, když za to nic nedostane??? A proč nekradeš chleba, benzín, oblečení? Nebo to taky?
powder
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od powder »

zdzd píše:...

Jojo :D
Tak o tomhle náhodou něco vím - v komunitě, kde se pohybuju se nic neutají :lol:
A tady zase platí dvojnásob "komu není z hůry dáno, ten je blbej" :P Zkrátka když chci něco porušovat, tak musím vědět jak.
Tenhle člověk se choval jako ten zloděj Lakatoš Féči, když ukradl kolo a snažil se ho prodat hned tam, kde ho našel :lol:
Někteří lidé jsou hákliví na to, když troubové bezostyšným způsobem šíří jejich "práci" - takže ho práskli...

:lol: P2P :lol:
Kubik777

#39 Příspěvek od Kubik777 »

powder píše:
zdzd píše:...

Jojo :D
Tak o tomhle náhodou něco vím - v komunitě, kde se pohybuju se nic neutají :lol:
A tady zase platí dvojnásob "komu není z hůry dáno, ten je blbej" :P Zkrátka když chci něco porušovat, tak musím vědět jak.
Tenhle člověk se choval jako ten zloděj Lakatoš Féči, když ukradl kolo a snažil se ho prodat hned tam, kde ho našel :lol:
Někteří lidé jsou hákliví na to, když troubové bezostyšným způsobem šíří jejich "práci" - takže ho práskli...

:lol: P2P :lol:

Jen pro zajmavost o tom ukradenym softwaru... slyseli jsre nekdy o windows 98 secoMd edition??? :D
Taylor

Re: simulátor

#40 Příspěvek od Taylor »

pepan píše:Vážení kolegové, mám prosbu.Kolega mě požádal, zda bych mu sehnal simulátor na L-13 Blaník.Existuje něco takového?Docela mě zaskočil :D Díky za tipy!

Zkus www.sailorsofthesky.com, je to trosku starsi simulator plachteni, ale docela pouzitelnej a Blanik tam je. Da se stahnout zdarma demo s petiminutovym limitem na jeden let, neni to mnoho, ale na vyzkouseni to v pohode staci. Cena plny verze je taky ok (29 EUR).
Jeste jsou dalsi simulatory (silentwings.no, www.condorsoaring.com), ale u toho posledniho neexistuje demo a v obou neni Blanik.

Doporucuju zkusit sailorsofthesky nebo silentwings.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“