Blade 400 3D

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Optimus

#61 Příspěvek od Optimus »

Zdravim, potreboval bych poradit. Mam Blade 400, pri startu ale i pri letu mi blade tahne porad na jednu stranu. Leti bokem na stranu. Proto jsem toto vyrovnaval trimem, ale docilil jsem jen toho, ze pri zvyseni otacek to letelo na druhou stranu. Chova se to, jako kdyby nereagoval na trim pri zacatku a po vyssich otackach reaguje uplne. Toto mi nedelalo, tak nevim co s tim. Muze to delat nejaka mechanicka zavada? Dekuji za info.
scarabeus

#62 Příspěvek od scarabeus »

Optimus píše:Zdravim, potreboval bych poradit. Mam Blade 400, pri startu ale i pri letu mi blade tahne porad na jednu stranu. Leti bokem na stranu. Proto jsem toto vyrovnaval trimem, ale docilil jsem jen toho, ze pri zvyseni otacek to letelo na druhou stranu. Chova se to, jako kdyby nereagoval na trim pri zacatku a po vyssich otackach reaguje uplne. Toto mi nedelalo, tak nevim co s tim. Muze to delat nejaka mechanicka zavada? Dekuji za info.

Tezko radit na dalku, tohle neni tak jednoducha vec.

Musis nejdriv pochopit jak funguje hlava vrtulniku a jak ma byt nastavena. Pokud nechces, tak si domluv s nekym zkusenym, at se ti na to podiva, popripade za nejaky peniz cely nastavi.

Cela problematika hlavy vrtase neni slozita, jen je hodne obsahla. Proto ti tu nikdo nerekne "je to proto a proto", protoze pricin je xyz.
Optimus

#63 Příspěvek od Optimus »

No i tak dekuji. Nastavim si to podle jineho blade a uvidim. Jen jsem se divil, ze i kdyz mam natocene listytak, aby letel doprava, tak stejne jde celym bokem na druhou. Ted uz jen pri nizkych otackach, a to jsem jen srovnal naklon jednoho z padel rizeni kridelek, ktere melo povolenej sroubek. Takova blbost. Tak hledam a hledam, kde je dalsi chybicka. BUde to zase nejaka prkotina.
soft147

#64 Příspěvek od soft147 »

Nevite, jestli lze pouzit prijimac z Blada 400 na letadlo? Prisel jsem o prijimac a tento set mam objednany, tak jen jestli musim prikoupit dalsi prijimac, nebo tento vyuziju.
heli:Blade mCX, Blade 400 3D, HK 450+DX6i
auti:HB Lightning, Rustler VXL+DX3R
aero:E-trener+DX6i
samicek

#65 Příspěvek od samicek »

Ahojte... Využiju téma abych se Vás zkušenějších zeptal na pár věcí ohledně tohoto vrťase... Silně o něm uvažuji v setu RTF s DX6i.. :D
Co byste doporučily k němu dokoupit či vyměnit... Hlavně mě zajímají baterie + nabíječka atd., klidně i www odkazy pro cenovou představu. U heli sem dá se říct spíše začátečník :roll: ... PC simulátorem sem vybavenej... 8)
Kovboj

#66 Příspěvek od Kovboj »

soft147 píše:Nevite, jestli lze pouzit prijimac z Blada 400 na letadlo? Prisel jsem o prijimac a tento set mam objednany, tak jen jestli musim prikoupit dalsi prijimac, nebo tento vyuziju.

Jasně že ho můžeš využít i v letadle nebo čemkoliv jiném, Blade je super v tom že obsahuje normální plnohodnotnou RC výbavu.
RC_Rony

#67 Příspěvek od RC_Rony »

Kabuto píše:Lidi co mate Blade 400 vymenily ste ten priblblej balancer za neco jinyho

Balancer jsem zahodil, nabijim Graupnerem Ultramat 12, doba nabijeni cca. 1 hod. podle vybiti akumulatoru.
michalval

#68 Příspěvek od michalval »

Zdravím všechny. Uvažuju o výměně (i zde kritizovaného) setového gyra za něco lepšího - asi Futaba GY 401. Poraďte prosím, jaké k tomu koupit servo vrtulky. Futaba S9254, co se prodává za zvýhodněnou cenu k GY-401 je předpokládám na čtyřstovku vrtulník moc velká a těžká. Jaké existuje dostatečně rychlé a zároveň mrňavé/ lehké servo, které můžu použít na Blada a bude pasovat na GY-401? Mám se pídit po kovových převodech nebo stačí plast? Díky za odpověď. Michal
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
scarabeus

#69 Příspěvek od scarabeus »

Mam 401 a 9257 a slape to jako vino. Ale nesplnuje to tvuj pozadavek na malou velikost :-)

Co se prevodu tyce, sel bych klidne do kovu.
michalval

#70 Příspěvek od michalval »

Rad bych si priplatil, za kov, ale existuje to vůbec, mikro servo od Futaby v kovu?
michalval

#71 Příspěvek od michalval »

Tak mám za sebou mé historicky první poskakování. Ta tělocična mi byla docela malá. :)
Zjištění první: bude to dřina :( (jak tady mnozí tvrdili). je to mrška neposedná
Zjištění druhé: ten pocit kdy vrtulník 10 vteřin visel 1 m nad zemí byl skvělý 8)
Jednou jsem to nacpal do dveří tělocičny (doklouzal jsem tam po zemi). Škody: promáčklý pingpongáč na kříži, který jsem pracně večer vyráběl, odlouplá páska z dřevěného rotorového listu a uvolněné binderpásky mezi lyžema a křížem). Tak jsem to namístě nějak opravil.
Zjištění třetí: je dobré mít s sebou nářadí a věci, o kterých předpokládáte, že je nebudete potřebovat (kleště a metr mi pro opravu tréningového kříže chyběly).
Regulátor mi omezil výkon baterky při vybití na 3,33 V (Li-pol 3S 1800 mAh) - je to v pořádku (mám lítat na míň, na víc kapacity) :?:
Utíkal mi občas ocas do stran - je to hlavou / rukama nebo setovým gyrem :?:
Díky za případné rady zkušenějších. Michal
vasylp

#72 Příspěvek od vasylp »

michalval :lol: :lol: :lol: neboj časem se to zlepši :!: :!:
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
vasylp

#73 Příspěvek od vasylp »

tak dnes mam špatny den vrtulník na bok :cry: :cry: spad mně do montážního kanálu na dílně seklo se leve servo to je mazec :evil: budu počítat škody :( můžu tam dat nějaké jine servo nebo jen origo :?: :?:
servo kterým letím do boku :?: :!: na hoře u gyra
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
ogie

#74 Příspěvek od ogie »

Servo tam určitě můžeš dát i jiné, ale když jedno tak je potřeba vyměnit všechny. Já jsem zatím měnil jen převody. Nakoupil jsem zásobu odcházejí i bez nehody.
mirek77
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od mirek77 »

Blade 400, DX6i
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“