Treningový kříž
Neumím odpovědět - nevím. Nevím totiž, co mi to přinese nebo odnese. Jsem hodně samouk, skoro vše jsem vyčetl tady. Na stránkách vitocz.net jsem taky pročetl kde co a pak nastavil svou DX6i podle postupu k BLADE400. To nefungovalo - tak jsem přidával na křivkách a ono to nějak lítá. Vrťas se zvedá těsně za půlkou plynu, na jedny baterky lítám tak 10 min. Jen jsem regoval na poznatek, že by měl mít kolektiv mínus 2 stupně - tak jsem to teď došmrdlal v kuchyni a raději jsem se chtěl o výsledek podělit.
Jestli jsi ochoten se na mého rexe juknout, seřídit a obohatit mě svými radami, rád někam přijedu a čas ti uhradím. Jen aby to nebylo přes půl republiky ...
Jestli jsi ochoten se na mého rexe juknout, seřídit a obohatit mě svými radami, rád někam přijedu a čas ti uhradím. Jen aby to nebylo přes půl republiky ...
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Teď jsem trošku mimo - mám nastavit THRO CUR na 80-80-80-80-80? To znamená, že motor bude mít bez ohledu na páčku plynu konstant otáčky (80% výkonu)? A potom jen nastavovat PIT CUR (kolektiv)? Nezkrátím tím dobu letu?
Mimochodem, je správně to, že při úplně staženém plynu je úhel náběhu mínus 2 stupně?
Je to náhrada za governor mód? Jinak tady se v jiném vlákně řešilo to, že u těchto regul. nepracuje spolehlivě governor s některými motory. A protože jsem elév, mám co dost co dělat s tím, abych uřídil vrtulník v normálním provozu - nevím, jak bych si poradil, když by to ještě začalo nějak blbnout z důvodu elektroniky.
Doplněno:
"""" Díky, Sali, za komentář - než jsem to naklofal já, už to tam bylo. """
Mimochodem, je správně to, že při úplně staženém plynu je úhel náběhu mínus 2 stupně?
Je to náhrada za governor mód? Jinak tady se v jiném vlákně řešilo to, že u těchto regul. nepracuje spolehlivě governor s některými motory. A protože jsem elév, mám co dost co dělat s tím, abych uřídil vrtulník v normálním provozu - nevím, jak bych si poradil, když by to ještě začalo nějak blbnout z důvodu elektroniky.
Doplněno:
"""" Díky, Sali, za komentář - než jsem to naklofal já, už to tam bylo. """
Nostromo, teď na mě trochu polopatě. Doporučuješ mi, abych používal governor?
Pokud ano, udělám to tak:
Na reglu pomocí vysílačky změním mód na "vrtulník v governor módu". Pak mám ještě ve vysílačce nastavit křivku THRO CUR na 80_80..... - tím omezím výkon motoru (zatím víc nepotřebuji). Je to tak správně?
V čem to bude lepší? Co mi to přinese? Zatím jen visím, brzy se chystám na trénování zatáček. Nezkrátím čas letu?
Pokud ano, udělám to tak:
Na reglu pomocí vysílačky změním mód na "vrtulník v governor módu". Pak mám ještě ve vysílačce nastavit křivku THRO CUR na 80_80..... - tím omezím výkon motoru (zatím víc nepotřebuji). Je to tak správně?
V čem to bude lepší? Co mi to přinese? Zatím jen visím, brzy se chystám na trénování zatáček. Nezkrátím čas letu?
Presne tak, regl prepipnes na Governor mod. Procenta nastav, jak ti to bude vyhovovat, zkus 60% a kdyz tak pridavej. Jde o to, ze rotor bude mit stale stejne otacky po celem rozsahu knyplu. Samozrejme, ze pokud za to budes tahat, tak malinko klesnou. Zkus governor mod a uvidis, kdyz ti to nebude vyhovovat, tak to prepipnes zpet, jako to mas ted.
OK, zkusím a o víkendu prubnu v tělocvičně.
Až budu někdy takhle páčkovat! Co myslíte, kolik sezón mu to rádio vydrží? Půl?
http://www.youtube.com/watch?v=p3nNiUSt ... re=related
Až budu někdy takhle páčkovat! Co myslíte, kolik sezón mu to rádio vydrží? Půl?
http://www.youtube.com/watch?v=p3nNiUSt ... re=related
nostromo píše:Presne tak, regl prepipnes na Governor mod. Procenta nastav, jak ti to bude vyhovovat, zkus 60% a kdyz tak pridavej. Jde o to, ze rotor bude mit stale stejne otacky po celem rozsahu knyplu. Samozrejme, ze pokud za to budes tahat, tak malinko klesnou. Zkus governor mod a uvidis, kdyz ti to nebude vyhovovat, tak to prepipnes zpet, jako to mas ted.
Ještě mám přeci jen dotaz. Jaký je rozdíl v tom, když bych na reglu nezapnul governor a nastavil jen v rádiu otáčky např. 80-80....... Co vlastně navíc dělá henten governor?
Kdyz mas zaply governor, tak tech 80% neznamena 80% vykonu, to znamena ze mas nastaveny nejaky otacky, kde 100% znamena maximalni otacky co ten celkovy pohon da. Snizenim onech "procent" otacky snizis, zvysenim zvysis a governor v reglu se ti postara o to, aby tyto otacky zustaly stejne i pod zatizenim (zatizi-li se motor, pak governor sam prida do motoru aby otacky zustaly konstantni).
Predstav si to asi takhle: nemas-li governor, pak motor je nutne ovladat podobne jako musis ovladat plynovy pedal v aute (do kopecka musis vic slapnout na plyn aby neklesly otacky motoru, resp. rychlost auta. Z kopecka zase plyn uberes abys jel porad stejne rychle). Mas-li governor, pak je to totez jako kdyz v aute nastavis tempomat (z kopecka, do kopecka, mas nastaveno porad stejnou rychlost a tempomat se postara sam o to aby v kopecku pridal a z kopecka ubral. Ty nastavujes pouze rychlost kolik ma auto jet).
Zapnutim governoru se proste zmeni to co ze soupravy plynovym kanalem ovladas (bez governoru ovladas "plynovy pedal", s governorem ovladas "tempomat").
Tak, doufam ze jsem to nenapsal moc blbe a pokud ne, tak ze je to aspon srozumitelny
.
Predstav si to asi takhle: nemas-li governor, pak motor je nutne ovladat podobne jako musis ovladat plynovy pedal v aute (do kopecka musis vic slapnout na plyn aby neklesly otacky motoru, resp. rychlost auta. Z kopecka zase plyn uberes abys jel porad stejne rychle). Mas-li governor, pak je to totez jako kdyz v aute nastavis tempomat (z kopecka, do kopecka, mas nastaveno porad stejnou rychlost a tempomat se postara sam o to aby v kopecku pridal a z kopecka ubral. Ty nastavujes pouze rychlost kolik ma auto jet).
Zapnutim governoru se proste zmeni to co ze soupravy plynovym kanalem ovladas (bez governoru ovladas "plynovy pedal", s governorem ovladas "tempomat").
Tak, doufam ze jsem to nenapsal moc blbe a pokud ne, tak ze je to aspon srozumitelny
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Dnes jsem se na chvíli dostal do tělocvičny - byl jsem vyzkoušet nově koupené servo na vrtulku - Futaba S3153. Musím tedy konstatovat, že jsem nepoznal vůbec žádný rozdíl oproti obyčejnému servu SG90. Mám gyro LTG-2100T.
Možná to v mých "visících" režimech není znát - aspoň mám dobrý pocit, že tam mám futabu
.
Taky jsem dnes poprvé zkusil otočku o 360 stupňů ve visu. Po směru otáčení hodinových ručiček to je normální, ale proti směru ot. hodinových ručiček je to mnohem rychlejší - o dost agresívnější. Je to normální?
Možná to v mých "visících" režimech není znát - aspoň mám dobrý pocit, že tam mám futabu
Taky jsem dnes poprvé zkusil otočku o 360 stupňů ve visu. Po směru otáčení hodinových ručiček to je normální, ale proti směru ot. hodinových ručiček je to mnohem rychlejší - o dost agresívnější. Je to normální?
Naposledy upravil(a) vaio dne pát 13.02.2009 22:59, celkem upraveno 1 x.
Řekl bych-čistě teoreticky- že to je normální, že to souvisí s reakčním momentem od rotoru: v jednom směru pomáhá, v druhém je potřeba ho překonat.
Jestli je to špatně, tak jsem špatně studoval zdejší prameny
No a pokud jde o praxi, tak jsem právě dobastlil homemade tréningový kříž, nabil baterku a zítra se jdu pokusit o úplně první hopsání do tělocvičny..
Jestli je to špatně, tak jsem špatně studoval zdejší prameny
No a pokud jde o praxi, tak jsem právě dobastlil homemade tréningový kříž, nabil baterku a zítra se jdu pokusit o úplně první hopsání do tělocvičny..
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC