Treningový kříž
Re: ..
4li3n píše:Já sem sice začal bez kříže 1 se mi to nevyplatilo , ale co sem se dočetl tak je to horší lítat s křížem ...
horší to není akorát reakce sou pomalejší ale zas je to stabilnější
- Aleš Březina
Chtěl bych požádat o radu zkušenější. před prvními skoky s Protosem chci pořídit cvičný kříž, mám několik variant, ale netuším, která je ta správná.
1) nejdřív jsem chtěl pořídit tohle: http://www.rcshop.eu/treninkovy-kriz-ve ... 13807.html prvotní dojem byl, že díky tvau a velikosti může dost pomoc při případném pádu, ale přeci jen jeho cena není úplně malá a jeho rozměry jsou možná až moc velké (samozřejmě by šel zmenšit, ještě mě napadlo dát na konce větší míčky (třeba z molitanu)
2) http://www.rcshop.eu/340m-vrtulnikovy-c ... 4847.html; tady ty rozměry tak monstrózní nejsou, ale nevím, jestli není zas moc slabý...
3) bambusová tyč 1m rozdělená na půl + molitanové míčky na konci (nebude to malé??)
4)uhlíková trubka 1mx5mm rozdělená na půl + molitanové míčky na konci, opět se mi zdá jestli to nebude malé...
Co na to zkušenější? Šetřit nebo koupi profi (obzvlášť rozdíl mezi křížem od Pelikána a variantou 4 není nijak velký), obzvlášť když vezmu v úvahu cenu heli???
1) nejdřív jsem chtěl pořídit tohle: http://www.rcshop.eu/treninkovy-kriz-ve ... 13807.html prvotní dojem byl, že díky tvau a velikosti může dost pomoc při případném pádu, ale přeci jen jeho cena není úplně malá a jeho rozměry jsou možná až moc velké (samozřejmě by šel zmenšit, ještě mě napadlo dát na konce větší míčky (třeba z molitanu)
2) http://www.rcshop.eu/340m-vrtulnikovy-c ... 4847.html; tady ty rozměry tak monstrózní nejsou, ale nevím, jestli není zas moc slabý...
3) bambusová tyč 1m rozdělená na půl + molitanové míčky na konci (nebude to malé??)
4)uhlíková trubka 1mx5mm rozdělená na půl + molitanové míčky na konci, opět se mi zdá jestli to nebude malé...
Co na to zkušenější? Šetřit nebo koupi profi (obzvlášť rozdíl mezi křížem od Pelikána a variantou 4 není nijak velký), obzvlášť když vezmu v úvahu cenu heli???
Řešil jsem podobné dilema s tím, že už mám nakoupené uhlíkové tyčky, pinpongáče a epoxy. Co je lepší: nepůlit tyčky, překřížit a udělat "nějak"
oblouk nebo rozpůlit a spojit uprostřed "něčím"
V těch kupovaných křížích je vždy plastový výlisek- čím to lze nahradit doma? Díky za radu. Michal
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
já měl na koncích takový ty futrály z kindervajíček, dobrý je dát je mírně navolno a zajistit proti sklouznutí, dal jsem před a za elektrikářský stahovací pásky a ty jsem zakápnul sekunďákem, když se můžou konce protočit, míň se brousí a líp to klouzne, akorát ta délka se mi zdá pro začátek málo, ale to je jen můj názor...
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
V nedávné době jsem kříž sundával - opravdu, pokud vrťase udržíte ve visu a dokážete s ním přistát a odstartovat bez výrazných bočních posunů, dejte kříž dolů. A na tvrdé a hladké podložce (asfalt, beton, podlaha, ...) vrtulník snese i mírné nepřesnosti bez kříže.
Já měl kříž na trexu450 takhle: metrovou uhlíkovou trubičku o průměru 4mm přeříznutou na půl, pomocí 5 stahovacích pásek jsem ji připevnil k vrtulníku (4x na lyžinách, 1 uprostřed, utaženo fest). Do pinpogáčů jsem teplem vypálil dírky (jsou hladké) a každý pinpongáč jsem aretoval z obou stran stahovací páskou. Vydrželo to moc a taky jsem byl překvapený, o co lépe se vrtulník ovládá bez kříže.
Já měl kříž na trexu450 takhle: metrovou uhlíkovou trubičku o průměru 4mm přeříznutou na půl, pomocí 5 stahovacích pásek jsem ji připevnil k vrtulníku (4x na lyžinách, 1 uprostřed, utaženo fest). Do pinpogáčů jsem teplem vypálil dírky (jsou hladké) a každý pinpongáč jsem aretoval z obou stran stahovací páskou. Vydrželo to moc a taky jsem byl překvapený, o co lépe se vrtulník ovládá bez kříže.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Ne, tyčky nelepit - jen pevně stáhnout plastovými páskami!
A opravdu stačí metrovou trubičku rozpůlit. Taky se připrav na to, že s křížem se vtulník více kývá a je o něco těžší jej udržet ve visu. Taky je lepší s křížem lítat na pevné ploše, na trávě se to tolik nechce klouzat a spíše se to zasekává.
Ale na to brzy přijdeš sám a bude to v pohodě.
A opravdu stačí metrovou trubičku rozpůlit. Taky se připrav na to, že s křížem se vtulník více kývá a je o něco těžší jej udržet ve visu. Taky je lepší s křížem lítat na pevné ploše, na trávě se to tolik nechce klouzat a spíše se to zasekává.
Ale na to brzy přijdeš sám a bude to v pohodě.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
No kdyby byl zajem, tak mam jeden kriz k dispozici(ala varianta 4).
Ale mel jsem ho na Maxirovi, takze je vhodnej na neco maleho. Je to slepena uhlikova kombinace: 3mm trubka + 2mm tycka + pinpongace. Trubky sem nepulil, ale mel sem je pres sebe(zvysi se tim tuhost krize). Ostatni upevneni jsem mel izolackou.
Ale mel jsem ho na Maxirovi, takze je vhodnej na neco maleho. Je to slepena uhlikova kombinace: 3mm trubka + 2mm tycka + pinpongace. Trubky sem nepulil, ale mel sem je pres sebe(zvysi se tim tuhost krize). Ostatni upevneni jsem mel izolackou.
- Aleš Březina