Regulátor BLC-40 Minititan - governor

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Regulátor BLC-40 Minititan - governor

#1 Příspěvek od Lubosh »

Ahoj,
tak jsem koupil už třetí regulátor BLC-40, a v návodu je najednou prohozené pořadí governoru a bez governoru. Předtím to bylo 1) letadlo, 2) bez governoru, 3) governor. V originálním návodu jsou obě možnosti bez governoru - tisková chyba. Hledal jsem na zahr. fórech a našel oba názory na to, co je vlastně správně.
Jaké máte zkušenosti, a jak to ověříte?
Zdá se mi, že opravdu oba módy chodí stejně, ale je to možná nastavením plynu na 95%...
Obrázek
Díky.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
kmarty

#2 Příspěvek od kmarty »

Relativne nedavno jsem si s tim hral a vypada to ze u mne to je podle tohoto:
Obrázek
Stejne tak to mam i v tistenem manualu co byl u reglu.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lubosh »

Tak snad je to správná verze, když je to v originále. Až doposud v českém překladu od Pelikána to bylo obráceně.
Díky
Luboš
www.3dprintedtanks.com
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Lubosh píše:Tak snad je to správná verze, když je to v originále. Až doposud v českém překladu od Pelikána to bylo obráceně.
Díky

Cesky preklady jsou nekdy az moc originalni, bacha na to, radsi to porovnej s anglickym.
hanz30

#5 Příspěvek od hanz30 »

řeším ten samý problém a v českým překladu to mám taky obráceně. Regulátor mi taky odešel.
kmarty

#6 Příspěvek od kmarty »

scarabeus píše:bacha na to, radsi to porovnej s anglickym.
Problem je prave v tom, ze kdyz prijdes o ten tisteny, co je prilozen k reglu, tak original(pdf) co stahnes primo od Thunder Tiger ma prave obe polozky nadepsane "bez governoru".

Lubosh píše:Zdá se mi, že opravdu oba módy chodí stejně, ale je to možná nastavením plynu na 95%...
Mel jsem nastaveno asi 70% a bylo znatelny ze druha polozka se snazi drzet otacky*, zatimco ta treti (posledni) s otackami klesne.

*) Kapitola jina je, ze pri teto volbe, tedy governoru, mu nechutna muj motor**. Nebo ja nevim. Kazdopadne pri governoru mi to nejspis skube s motorem, prenasi se to az na ocas a proti jeho rozkmitani musim drasticky snizit citlivost gyra (na mene jak tretinu standardniho nastaveni) :-(. Takze dokud nevymenim motor, musim litat na krivky.
**) Takovej noname kterej temer kazdy start dela jako kdyz nevi na kterou stranu by se mel roztocit a obcas se pro jistotu neroztoci vubec. Na zmenu nastaveni casovani nijak nereaguje.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
kralk

#7 Příspěvek od kralk »

Nedávno jsem tento regulátor taky koupil a v českém návodu někdo propisovačkou udělal šipku že je to obráceně, takže originál anglický návod by měl být správně. Podle mě je problém v tom, že člověk který překládal návod z AJ prostě zaměnil řádky. Viz obrázek :)

Obrázek
Futaba 18SZ
Goblin 700 DEMON 3SX, Goblin 380 DEMON 3SX, DJI Phantom 3Pro
Ion Pro +, Traxxas Summit
prochel
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od prochel »

hanz30 píše:řeším ten samý problém a v českým překladu to mám taky obráceně. Regulátor mi taky odešel.
nastav si křivky , governor vypni,pak regl chodí , mám ho rok a půl v titanovi a bez problémů a to má za sebou i pár pořádnej pádů :D
lipanek

#9 Příspěvek od lipanek »

Jenom bych se chtěl zeptat, co se stane, když je nevědomky governor a stejně jsou na TX křivky.
vaio
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vaio »

tů lipanek: to sice nevím, ale teď o víkendu jdu zkoušet governor mód na tomto regulátoru s motorem Mega 16/20/2. Pak dám info.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jetson »

A dál?
off
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od off »

lipanek píše:Jenom bych se chtěl zeptat, co se stane, když je nevědomky governor a stejně jsou na TX křivky.

Pokud jsme to pochopil správně, tak vlastně i s governorem létáš "na křivky" v tom smyslu, že křivka definuje požadované otáčky rotoru a governor se je snaží udržet bez ohledu na vzestup/pokles zatížení rotoru.
GOV má podle mě význam hlavně tehdy, pokud máš "křivku" konstatní (vodorovnou) - třeba 80% v celém rozsahu plynu. Tam Ti GOV kompenzuje vliv kolektivu (změny úhlu náběhu). Pokud na křivku naprogramuješ nějaký šikmosti, řekl bych, že vliv governoru bude skoro nulový.
Jediná výjimka co znám je Innovator - tam na GOV nastavíš konkrétní otáčky a víc neřešíš - křivky se neuplatní vůbec nijak.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jetson »

Mne by spíš zajímalo, jestli odchází tenhle régl v gov módu (jak se tady různě zmiňovalo), nebo právě jen, pokud ho někdo v gov módu honí po křivkách.
A samozřejmě potvrzení, jestli je tedy gov ten prostřední mód.
off
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od off »

Jetson píše:Mne by spíš zajímalo, jestli odchází tenhle régl v gov módu (jak se tady různě zmiňovalo), nebo právě jen, pokud ho někdo v gov módu honí po křivkách.
A samozřejmě potvrzení, jestli je tedy gov ten prostřední mód.

Já ho mám na GOV něco přes rok a bez nejmenších problémů.
JAká volba je GOV si vyzkoušej - nastav křivku lajnu třeba 80% a koukni jak se to chová - při pozvolném zvedáním kolektivu z neutrální polohy by neměly klesat otáčky, aspoň ne ze začátku. Bez GOV klesat budou. Poznáš to uchem, samozřejmě otáčkoměr je výhodou. Je to pokus na pět minut.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jetson »

Otáčkoměr mám. Vyzkouším.
Uchem to právě moc nepoznám. Zvuk se hodně mění se změnou úhlu listů.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“