Max tlak PETky

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tom75
Kontaktovat uživatele:

Max tlak PETky

#1 Příspěvek od Tom75 »

Chtěl bych se zeptat jestli někdo zkoušel jaký tlak udrží PETka např z Coca-coly (ta mi připadá dost pevná). Používám kompresor z ledničky a chci si udělat přetlakový ventil aby mi to nebouchlo. A jaký tlak dokáže takový kompresor zhruba natlačit abych ho neupekl?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Vydrzi asi 6bar, takze 4bar doporucuju max. Tlak umi mnohem vetsi nez ktery staci na bouchnuti PETky. Nak
luma

Re: Max tlak PETky

#3 Příspěvek od luma »

Tom75 píše:Chtěl bych se zeptat jestli někdo zkoušel jaký tlak udrží PETka např z Coca-coly (ta mi připadá dost pevná). Používám kompresor z ledničky a chci si udělat přetlakový ventil aby mi to nebouchlo. A jaký tlak dokáže takový kompresor zhruba natlačit abych ho neupekl?

Cocacolová 8 atm určitě. Samotného mě to překvapilo. Byli jsme schovaní za ponkem a při 10 atm povolil sichrventil u kompresoru, lahev držela.
Dodatek: Víčko bylo kovové, vytočené na soustruhu s ventilkem z duše. To plastové asi uletí při tak velkém tlaku.
Naposledy upravil(a) luma dne čtv 05.02.2009 9:58, celkem upraveno 1 x.
Machs

#4 Příspěvek od Machs »

petka vydrzi hodne .. problem je ve vicku
MiniMag ; Bendy 400 ; Guppy ; MiniTitan SE ; T-rex 600n
mirak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mirak »

Někde jsem četl že vydrží asi 2 MPa. Jako první povolí vršek. Můj ledničkový kompresor dá asi 0,9 MPa, takže bych se nebál.
los_carlos

#6 Příspěvek od los_carlos »

Ledničkový kompresor umí určitě 20atm. Umí se rozbíhat i proti tlaku, ale to nevím kolik snese.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AR1 »

los_carlos píše:Ledničkový kompresor umí určitě 20atm. Umí se rozbíhat i proti tlaku, ale to nevím kolik snese.

Obecně se proti tlaku rozbíhat NEUMÍ, proto se používá odlehčovací větev.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Prasopes

#8 Příspěvek od Prasopes »

Jednoduše udělat test . Kompresor z ledničky asi tlačí každej jinak ale 8 atmosfer by měl každej si myslim dát. PETku naplnit vodou . Nechat jen deci vzduchu a zkusit tlak . Když to buchne tak se celkem nic nestane protože to nebude taková řacha jak když bude celá plná vzduchu a to je pěkná prda. Vyzkoušenou mám uplně obyčejnou tenkou PETku že vydrží 4atmosféry. Cocacolová vydrží o dost víc.

He he .. samozřejmě test venku a petku přikrejt kyblem :-)
Tom75
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Tom75 »

Díky za odpovědi. Flašku testnu na 8atm, a na běžné používaní nastavím 5atm (to mi na nějaké ofukování stačí a při stříkání mám na hadici redukční ventil na 2atm)
Choze
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Choze »

Já jsem to zkoušel s petkama do myslim dobré vody... a 8bar to zvládalo ale už se to nafukovalo
HonzaS

#11 Příspěvek od HonzaS »

Klucí a zkoušeli jste někdo dát do petky kus suchýho ledu a zavřít? docela dobrej pokus z TimeWarpu :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jiří Kolář-BAN2

#12 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

To jsem rád, že tento problém řešit nemusím. :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“