Chtěl bych se zeptat jestli někdo zkoušel jaký tlak udrží PETka např z Coca-coly (ta mi připadá dost pevná). Používám kompresor z ledničky a chci si udělat přetlakový ventil aby mi to nebouchlo. A jaký tlak dokáže takový kompresor zhruba natlačit abych ho neupekl?
Tom75 píše:Chtěl bych se zeptat jestli někdo zkoušel jaký tlak udrží PETka např z Coca-coly (ta mi připadá dost pevná). Používám kompresor z ledničky a chci si udělat přetlakový ventil aby mi to nebouchlo. A jaký tlak dokáže takový kompresor zhruba natlačit abych ho neupekl?
Cocacolová 8 atm určitě. Samotného mě to překvapilo. Byli jsme schovaní za ponkem a při 10 atm povolil sichrventil u kompresoru, lahev držela.
Dodatek: Víčko bylo kovové, vytočené na soustruhu s ventilkem z duše. To plastové asi uletí při tak velkém tlaku.
Naposledy upravil(a) luma dne čtv 05.02.2009 9:58, celkem upraveno 1 x.
Jednoduše udělat test . Kompresor z ledničky asi tlačí každej jinak ale 8 atmosfer by měl každej si myslim dát. PETku naplnit vodou . Nechat jen deci vzduchu a zkusit tlak . Když to buchne tak se celkem nic nestane protože to nebude taková řacha jak když bude celá plná vzduchu a to je pěkná prda. Vyzkoušenou mám uplně obyčejnou tenkou PETku že vydrží 4atmosféry. Cocacolová vydrží o dost víc.
He he .. samozřejmě test venku a petku přikrejt kyblem
Díky za odpovědi. Flašku testnu na 8atm, a na běžné používaní nastavím 5atm (to mi na nějaké ofukování stačí a při stříkání mám na hadici redukční ventil na 2atm)