Mentor od Multiplex

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rudys

#46 Příspěvek od Rudys »

Nedělal jsi 3D, mentor je přeci jen hodnější éro na kulturnější létání.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od honzajs »

Uáááááá, dneska jsem MENTORA zalítával, naprostá paráda. akorát ještě laboruji s vyusením motoru, protože pokud přidám. leze to nahoru líp než EG s RAYem :roll: .
šrouby na přepážce už nestačí :( . budu muset dát asi delší. Jaké s tím máte zkušenosti ?
Motor TURNIGY TGY AerodriveXp SK Series 35-48 900Kv , vrtule 13x6
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
jamel

#48 Příspěvek od jamel »

honzajs píše:Uáááááá, dneska jsem MENTORA zalítával, naprostá paráda. akorát ještě laboruji s vyusením motoru, protože pokud přidám. leze to nahoru líp než EG s RAYem :roll: .
šrouby na přepážce už nestačí :( . budu muset dát asi delší. Jaké s tím máte zkušenosti ?
Motor TURNIGY TGY AerodriveXp SK Series 35-48 900Kv , vrtule 13x6

Mě teda vyosení tak jak ho doporučoval návod vyhovovalo až na to že se mi pak přetrhl jeden šroub. Měl jsem tam taky Turnigy 35-48 ale tu obyč ne SK a jen 800Kv a 4s A123 vrtule 13x8. Teť tam mám 900Kv verzi toho stejného motoru a vrtuli 12x8, ale ještě jsem s tim nelétal.
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
kf

#49 Příspěvek od kf »

S vyosením nelaboruj a dej ho tak, jak je v návodu, pokud model po přidání moc stoupá, překontroluj výchylky a těžiště ( jestli není moc nataženej ) a zkontroluj, jak létá na zádech - potlačení by nemělo být nějak drastické. Jinak mírná změna stoupavosti u letadla s polosouměrným profilem je normální, jelikož s rychlostí se mění vztlaková síla.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od honzajs »

Tak jsem motor vyosil ještě kus dolů, co šrouby dovolily...zkontroloval težiště a OK, na zádech OK (moc ty záda nezvládám, ale nikam to výrazně neutíkalo) a když dám FULL TROTTLE tak to vystřelí nahoru jak raketa. Opravdu to bude asi tím motorem, přešel jsem z RAY na TURNIGY :lol: . RAY mám v EG a opravdu, ale opravdu je ten MENTOR proti EG jako raketa, Stejnej RAY 3530 mám i v PITTS S2CX od VA a je to stejná zdechlina jako ten EG. Takže závěr je jasný...TURNIGY rulez !
(no FLAME)
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od honzajs »

Když se tak dívám z okna, mám pocit, že tem sníh už z letiště nikdo neodhrne. Co takhle lyže, nebo plováky, máte někdo zkušenosti ?
Sem s nimi !
Dusno

#52 Příspěvek od Dusno »

Jak se bude Mentor chovat s motorem AXI 2826/12 GOLD LINE
Baterky budou 4s A123. (motor už mám z dřívějška, baterky si budu pořizovat) Mohu nižší otáčky motoru nahradit vrtulí s větším stoupáním?
Jak se to projeví na letových vlastnostech? Bude stačit doporučovaný
regl SPIN 44?
kf

#53 Příspěvek od kf »

No pokud je maximální zatížitelnost motoru 37 A, tak Spin 44 stačit musí, jestliže je tento motor určen pro pohon mot. modelů do hmotnosti 2,5 kg a Mentor váží okolo 2 kg, tak stačit taky musí. Jestliže je doporučeno 3 - 5 čl LiPol, tak 4 LiFe by měly stačit tak akorát ( lepší ale 5čl - z vlastní zkušenosti ). Je dobré si přečíst doporučení výrobce motoru na jeho stránkách.
koko
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od koko »

Ta doporuceni...Ja jsem do 28/26/10 bezne cpal 70A. Ted v Mentoru tam je tak do 40. Vrtule asi APC 11/..Uz jsem to zapomel. Musim se doma juknout. A samozrejme 4cl Life. Nevim jak moc velkej rozdil bude v te rade 12. Ale podle me moc ne. Jdi do toho. ty regly maj rezervu. maximalne se vypne :D
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Wasek »

Zdravím pánové (a dámy :-) ), tak dneska jsem se konečně dokopal k objednání dílů na Mentora, teď budu nějaký týden čekat na dodávku. Zajímalo by mě, jestli někdo máte zkušenost s plováky přímo od Multiplexu pro Mentora. (pevnej odkaz přímo nejde dát, sorry :-) ). Nebo mi někdo poradíte, který by na to byly vhodný? Nechci je hned kupovat, ale chci si udělat nějakou představu. Na jaře začnu létat s letadlem. Tak někdy kolem léta bych mohl mít roupy na plováky :-D
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
barty7
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od barty7 »

Obrázek

For models up to around 2000 g all-up weight.
Dimensions approx. 106 x 108 x 770 mm, volume approx. 5.1 l per unit,
weight approx. 120 g / unit, dark red decal sheet

Taky o nich uvažuju.Éro jsem ještě neutopil :wink:
Pavel Bartoš
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Wasek »

Viděl jsi je někde na krámu v ČR? Myslím tím i eShop. Já jsem na to narazil zatím jenom na stránkách Multiplexu.
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
barty7
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od barty7 »

Přímo multiplexácký jsem neviděl.Nemá je ani Pelikán.
V Německu jsou třeba tady
http://www.rc-toy.de/cosmoshop/cgi-bin/ ... mpx-214228
Pavel Bartoš
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Wasek »

Němčinou zrovna nevládnu, ale ta cena se dá přežít. Spiš by mě děsilo, abych to neutopil :-D Elektronika a voda... Brr... :-D A posílají to do ČR? Snad to sem dojde. Otázka ale je, kdy to bude. Osobně mi to bude stačit klidně až někdy v létě, možná později :-D Než si to osahám, tak na vodu s tím nepůjdu :-D
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
kf

#60 Příspěvek od kf »

Nekomplikuj si život a kup laminátový od Freeairu, buď 720mm za 550 peněz a nebo 820 mm za 660 a máš vystaráno a je to vyzkoušený. Ty origo jsou s tou cenou dost utažený na to, že to je jedno plácnutí do formy.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“