Mentor od Multiplex
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Uáááááá, dneska jsem MENTORA zalítával, naprostá paráda. akorát ještě laboruji s vyusením motoru, protože pokud přidám. leze to nahoru líp než EG s RAYem
.
šrouby na přepážce už nestačí
. budu muset dát asi delší. Jaké s tím máte zkušenosti ?
Motor TURNIGY TGY AerodriveXp SK Series 35-48 900Kv , vrtule 13x6
šrouby na přepážce už nestačí
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
honzajs píše:Uáááááá, dneska jsem MENTORA zalítával, naprostá paráda. akorát ještě laboruji s vyusením motoru, protože pokud přidám. leze to nahoru líp než EG s RAYem.
šrouby na přepážce už nestačí. budu muset dát asi delší. Jaké s tím máte zkušenosti ?
Mě teda vyosení tak jak ho doporučoval návod vyhovovalo až na to že se mi pak přetrhl jeden šroub. Měl jsem tam taky Turnigy 35-48 ale tu obyč ne SK a jen 800Kv a 4s A123 vrtule 13x8. Teť tam mám 900Kv verzi toho stejného motoru a vrtuli 12x8, ale ještě jsem s tim nelétal.
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
S vyosením nelaboruj a dej ho tak, jak je v návodu, pokud model po přidání moc stoupá, překontroluj výchylky a těžiště ( jestli není moc nataženej ) a zkontroluj, jak létá na zádech - potlačení by nemělo být nějak drastické. Jinak mírná změna stoupavosti u letadla s polosouměrným profilem je normální, jelikož s rychlostí se mění vztlaková síla.
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem motor vyosil ještě kus dolů, co šrouby dovolily...zkontroloval težiště a OK, na zádech OK (moc ty záda nezvládám, ale nikam to výrazně neutíkalo) a když dám FULL TROTTLE tak to vystřelí nahoru jak raketa. Opravdu to bude asi tím motorem, přešel jsem z RAY na TURNIGY
. RAY mám v EG a opravdu, ale opravdu je ten MENTOR proti EG jako raketa, Stejnej RAY 3530 mám i v PITTS S2CX od VA a je to stejná zdechlina jako ten EG. Takže závěr je jasný...TURNIGY rulez !
(no FLAME)
(no FLAME)
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
No pokud je maximální zatížitelnost motoru 37 A, tak Spin 44 stačit musí, jestliže je tento motor určen pro pohon mot. modelů do hmotnosti 2,5 kg a Mentor váží okolo 2 kg, tak stačit taky musí. Jestliže je doporučeno 3 - 5 čl LiPol, tak 4 LiFe by měly stačit tak akorát ( lepší ale 5čl - z vlastní zkušenosti ). Je dobré si přečíst doporučení výrobce motoru na jeho stránkách.
- Wasek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové (a dámy
), tak dneska jsem se konečně dokopal k objednání dílů na Mentora, teď budu nějaký týden čekat na dodávku. Zajímalo by mě, jestli někdo máte zkušenost s plováky přímo od Multiplexu pro Mentora. (pevnej odkaz přímo nejde dát, sorry
). Nebo mi někdo poradíte, který by na to byly vhodný? Nechci je hned kupovat, ale chci si udělat nějakou představu. Na jaře začnu létat s letadlem. Tak někdy kolem léta bych mohl mít roupy na plováky 
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován...
Spektrum DX7
Spektrum DX7
Přímo multiplexácký jsem neviděl.Nemá je ani Pelikán.
V Německu jsou třeba tady
http://www.rc-toy.de/cosmoshop/cgi-bin/ ... mpx-214228
V Německu jsou třeba tady
http://www.rc-toy.de/cosmoshop/cgi-bin/ ... mpx-214228
Pavel Bartoš
- Wasek
- Kontaktovat uživatele:
Němčinou zrovna nevládnu, ale ta cena se dá přežít. Spiš by mě děsilo, abych to neutopil
Elektronika a voda... Brr...
A posílají to do ČR? Snad to sem dojde. Otázka ale je, kdy to bude. Osobně mi to bude stačit klidně až někdy v létě, možná později
Než si to osahám, tak na vodu s tím nepůjdu 
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
Spektrum DX7