druhé letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
pepe6

druhé letadlo

#1 Příspěvek od pepe6 »

Čau, před rokem jsem si koupil set Focus od Pelikána, něco jsem na něj odlétal pod dohledem zkučeného rc letce, pak jsem to zkusil sám, šlo to v klidu, ale poslední dobou mi už nějak blbne tak už většinou lepím než lítám, tak se chci zeptat co dál.Uvažuju o koupi Easy Stara,ale nevím zda koupit set, nebo koupit model a lepší vysílač,který můžu použít pro další modely, můj sen je totiž Mustang nebo focke wulf,ale nevím zda na to už mám, díky moc .
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marek71 »

Po roku lietania by si mal zvládnuť už niečo lepšie ako je cvičný model a ES by nebol krok kupredu. Ak sa tomu chceš venovať, tak určite lepšiu vysielačku a ako model napr. Toro 900 od Telinku. A ten Focke Wulf mám tiež :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Miloš

#3 Příspěvek od Miloš »

Sorry že se Ti cpu do tematu,ale nechtěl jsem zakládat víceméně to samý ještě jednou,dnes jsem donastavil Gemini (v rámci svejch schopností),zítra jestli to vyjde bych chtěl doladit těžiště a zabudovat napevno elektroniku.

Nejsem si ale jistej,že zvládnu pilotáž a nerad bych to rozbil hned při záletu,našla by se tady dobrá duše,která by mi to pomohla zkontrolovat,případně doladit,zaletět atd.?Popř. vzít si mě třeba na kabel jako žáka?Ideálně Praha a okolí.

Pomalu si začínám říkat,jestli jsem si neukous víc než sním :)

Jo a sem tam mi sami od sebe bzučej serva,může to mít na svědomí nějakej domácí spotřebič,nebo ještě nejsou rozhejbaný panty a vázne to?
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
Prasopes

#4 Příspěvek od Prasopes »

Pokud Tě baví lítat , jdi do lepšího vybavení a pod dohledem zkušeného kolegy zkus rovnou mustanga nebo fokewulfa z EPP . Jsou to hodný letadla ale je to přitom uplně něco jinýho . Ovládají se křidélky a VOP takže to bude výrazná změna ve způsobu ovládání letadla.
rbiciste
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od rbiciste »

Zdravím,
podíval bych se na modelbazar.cz a vybral nějaký hornoplošník s křidélky a dal do něj výbavu z Focuse.
např. http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/cessna-480/209850/
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/E-Trener-Q/207145/
Například Trenér-Q od Reicharda je dost dobrý a bude krásně létat s Tvou výbavou. Koupil bych k němu dobíječku a Lipolky a pomalu se dovybavoval.
Radovan
strigy

#6 Příspěvek od strigy »

podívej se na http://www.lm-model.cz
myslím že by si na to už měl a kdyby ne tak si doma trochu polepíš a pujdeš znova zkoušet
Kovboj

Re: druhé letadlo

#7 Příspěvek od Kovboj »

pepe6 píše:Čau, před rokem jsem si koupil set Focus od Pelikána, něco jsem na něj odlétal pod dohledem zkučeného rc letce, pak jsem to zkusil sám, šlo to v klidu, ale poslední dobou mi už nějak blbne tak už většinou lepím než lítám, tak se chci zeptat co dál.Uvažuju o koupi Easy Stara,ale nevím zda koupit set, nebo koupit model a lepší vysílač,který můžu použít pro další modely, můj sen je totiž Mustang nebo focke wulf,ale nevím zda na to už mám, díky moc .

Je otázka jakého Mustanga nebo Focke Wulfa máš na mysli. Moje druhé letadlo byl kdysi Mustang od Telinku a zvládnul jsem ho bez problémů, i když je to dolnoplošník tak je dostatečně 'hodný'. Ale jestli máš na mysli něco třeba od FSK nebo Alfa model tak je to podle mě trochu riziko.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

mustanga od ŠADu,má to 1,2m,lítá to naprosto pohodově...
Čop
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Čop »

Tisíckrát probíraná záležitost.

Po prvním půlroce buď cvičný hornoplošník, nebo cca dvoumetrový větroň. Ideálně s křidélky. Jestli chceš, můžeme se sejít v Hoříně (u Mělníka) a probereme co a jak :D

Mimochodem - BOSS8 o kousek níž prodává staršího Easy Glidera...
Spíš lítač než stavěč...
pepe6

#10 Příspěvek od pepe6 »

blesk píše:mustanga od ŠADu,má to 1,2m,lítá to naprosto pohodově...
.

Čau díky za tip díval jsem se na to, jediné co se mi nezdá je zatahovací podvozek, protože lítám kde se dá,na kolik tě vyšel i s osazením atd.?
Choze
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Choze »

No něco od ŠADu bych ti taky doporučil, ty letadla létají perfektně
pepe6

#12 Příspěvek od pepe6 »

Popřemýšlím o tom, každopádně dík za doporučení,zajímá mě co je lepší,jestli koupit už hotový model nebo to takhle lepit,dá se s tím vůbec lítat pomalu? jsem zvyklý na větroně a plachtění, stíhačka je asi jiné kafe co? :)
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marcos »

Ten mustang od ŠADu prý i docela plachtí. Když mu dáš pořádný motor, tak to bude i na blbnutí a rychlejší lítání :)
Ja z WH přešel na Mustanga od LM (855mm, asi 150W) a šlo to bez problému. Trochu mi ale také pomohl simulátor, na kterém je dobré si lítání s křidýlky trochu ošahat (popř si pod dozorem půjčit nějaké samokřídlo či něco podobného). Ten od ŠADu bude hodnější, spíš bych ti doporučil ten. Kopíš to jako výřezy a slepíš několik dílů k sobě. Problém to nebude.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
pepe6

#14 Příspěvek od pepe6 »

ok asi do toho půjdu, jen tam musím ještě nakombinovat komponenty motor atd.. ten tvůj mustang má taky zatahovací podvozek? trochu se toho bojím, minulé 3 dny jsem lítal na trochu zarostlém poli a nevim nevim jak by dopadly ty kolečka..
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marcos »

Nemá, na podvozek je moc malý. A pokud nelítáš na asfaltu, tak bych je nedával ani do toho většího (ŠADu), pokud do něj půjdeš.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“