DX6i
Tak já už fakt nevím. Trápím se s tím celý den.
Nastavil jsem co se dalo a nedokážu nastavit vrtulku a tlačítka. Tlačítka mě neposlouchají ani v "Herních zařízeních" a vrtulka mě neposlouchá ve hře.
Jsem z toho už na prášky.
Máte někdo zkušenosti s DX6i počítačem a nějakým simem jako třeb FMS a nebo Real Flight?
Nastavil jsem co se dalo a nedokážu nastavit vrtulku a tlačítka. Tlačítka mě neposlouchají ani v "Herních zařízeních" a vrtulka mě neposlouchá ve hře.
Jsem z toho už na prášky.
Máte někdo zkušenosti s DX6i počítačem a nějakým simem jako třeb FMS a nebo Real Flight?
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Huráááá, tak se mi povedlo přiřadit všechny osy. Jenom nyní mám trocu problém s přiřazení tlačítek.
Máte s tím někdo zkušenosti v RealFlight? Mám nyní pújčený kabel a chci si to vyzkoušet, ale jaksi mi nejdou tlačítka. Žádné z nich nereaguje.
Když dám zapnout kabel ve hře, tak se mi přepnou tlačítka, takže něco to asi dělá. Holt mi to ale zapíná autorotaci, takže nevzlétnu
Máte s tím někdo zkušenosti v RealFlight? Mám nyní pújčený kabel a chci si to vyzkoušet, ale jaksi mi nejdou tlačítka. Žádné z nich nereaguje.
Když dám zapnout kabel ve hře, tak se mi přepnou tlačítka, takže něco to asi dělá. Holt mi to ale zapíná autorotaci, takže nevzlétnu
bavarianDemon 3X a 3SX
Zdravím chtěl bych poprosit můžete mi někdo přeposlat český manuál k DX6i.Můj mail je macak.tom@seznam.cz Děkuji
http://tox232.webnode.cz
Re: učitel-žák
mIc píše:Pucmeloud píše:Pánové, se kterými vysílači jiných firem lze použít u DX6-ky propojení žák-učitel? Ale jen to, co je opravdu odzkoušené ! Děkuji.
Ahoj, právě řeším tenhle oříšek taky. Dle RCgroups jsou vyzkoušené kombinace DX6, DX6i, DX7... prostě Spektrum. Spektrum uvádí, že je i JR kompatibilní.
Já ale nejsem schopen rozchodit kombinaci MC-10(slave) + DX6i(master), přitom by tam měl jít klasika PPM signál.
Při přepnutí Trainer přepínače pořád řídím DX6skou.
Začal bych u kabelu - používám stereo jack, kde na špici je signál a na prostřední části je zem.
Po delší době testů si sám odpovím - třeba to někomu pomůže.
Kompatibilita s JR/Graupner je u většiny modelů možná a funkční. Pozor na připojení zemnnícího vodiče, Graupner má zem na prostředním kontaktu (u stereo konektoru), kdežto Spektrum má zem na prvním kontaktu (myšleno směrem od plastu). Signál je vždy na špičce. Tuto problematiku řeší monokonektor.
Vyzkoušené vysílače Graupner MC12 a Graupner MC10 - bez problémů, Graupner 413 - nutno signálovy invertor. Graupner MX12 - nevyzkoušeno, ale komunikace mezi MC10 a MX12 fungovala také bez problémů...
Vysílače komunikují pomocí PPM modulace.
WindLife.cz,
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Marcos píše:u DX6i, jak se to chova pri dochazejici baterii? Soupnul jsem tam 4 nimhy od Sanya a porad to drzi 5,2 V.
stále se drří kolem 5-ti V, jakmile se dostane pod 4.8V, začne napětí velmi rychle klesat. To velmi rychle ber s rezervou, vydrží to ještě tak na hodinku polétávání
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
jakožto spokojený uživatel DX6i si přesto dovolím po několika měsících provozu shrnout negativa a známé bugy, na které jsem s DX6i narazil:
* Trimovací mikrospínače jsou hodně vystouplé a špatně mechanicky upevněné. Stačí pár hodin letu a upadnou. Lze bez problémů zafixovat sekundovým lepidlem.
* Plná výchylka serv (100% EPA) odpovídá ~70% oproti jiným Tx soupravám (porovnáváno s Futaba, JR). Výchylky lze navýšit softwarově až na 125%.
* Diferenciace - v případě reverzace serv Aileron/flaps je nutné přehodit i kablíky serv, aby diferenciace fungovala správně.
* Elevon mix - nelze aktivovat diferenciaci křídelek(rozdílné výchylky křidélek nahoru a dolů). Lze obejít změnou mixu Elevon -> Dual Aileron a volným mixem ail -> elev a elev -> ail
* Elevon mix - plná výchylka S/V odpovídá 50% max. výchylky
* Elevon mix - při použití trimu dojde k rozhození nastavení max. výchylky serva, lze sledovat na servo monitoru
* Trimovací mikrospínače jsou hodně vystouplé a špatně mechanicky upevněné. Stačí pár hodin letu a upadnou. Lze bez problémů zafixovat sekundovým lepidlem.
* Plná výchylka serv (100% EPA) odpovídá ~70% oproti jiným Tx soupravám (porovnáváno s Futaba, JR). Výchylky lze navýšit softwarově až na 125%.
* Diferenciace - v případě reverzace serv Aileron/flaps je nutné přehodit i kablíky serv, aby diferenciace fungovala správně.
* Elevon mix - nelze aktivovat diferenciaci křídelek(rozdílné výchylky křidélek nahoru a dolů). Lze obejít změnou mixu Elevon -> Dual Aileron a volným mixem ail -> elev a elev -> ail
* Elevon mix - plná výchylka S/V odpovídá 50% max. výchylky
* Elevon mix - při použití trimu dojde k rozhození nastavení max. výchylky serva, lze sledovat na servo monitoru
Jirak píše:* Plná výchylka serv (100% EPA) odpovídá ~70% oproti jiným Tx soupravám (porovnáváno s Futaba, JR). Výchylky lze navýšit softwarově až na 125.
ahoj, co znamena softwarove? myslis v menu nastavit vychylky na 125 nebo nejaky soft bug?? Diky
Docela me to taky vadi u JR jsem měl 150proc.
WindLife.cz,
Baterky do dx6i
Nevím jak dlouho vydrží baterky ve vysílači ?Ty co byli v setu se vybily za chvilku .Vysílač začal pípat dnes jsem koupil philipsky za stovku a vysílač pípá pořád. Tak bych potřeboval poradit co tam nacpat. Díky hlavně doufám ,že to je v baterkách.
Blade 400, DX6i