DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
boZZda

#121 Příspěvek od boZZda »

Tak já už fakt nevím. Trápím se s tím celý den.

Nastavil jsem co se dalo a nedokážu nastavit vrtulku a tlačítka. Tlačítka mě neposlouchají ani v "Herních zařízeních" a vrtulka mě neposlouchá ve hře.

Jsem z toho už na prášky.

Máte někdo zkušenosti s DX6i počítačem a nějakým simem jako třeb FMS a nebo Real Flight?
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od ËWRYBADY »

Jaký tlačítka??U FMS nic takovýho nepotřebuješ.. A co to máš za kabel?Máš zaplý vysílač?...
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
boZZda

#123 Příspěvek od boZZda »

Huráááá, tak se mi povedlo přiřadit všechny osy. Jenom nyní mám trocu problém s přiřazení tlačítek.

Máte s tím někdo zkušenosti v RealFlight? Mám nyní pújčený kabel a chci si to vyzkoušet, ale jaksi mi nejdou tlačítka. Žádné z nich nereaguje.

Když dám zapnout kabel ve hře, tak se mi přepnou tlačítka, takže něco to asi dělá. Holt mi to ale zapíná autorotaci, takže nevzlétnu :(
bavarianDemon 3X a 3SX
tox232
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od tox232 »

Zdravím chtěl bych poprosit můžete mi někdo přeposlat český manuál k DX6i.Můj mail je macak.tom@seznam.cz Děkuji
http://tox232.webnode.cz
mIc

Re: učitel-žák

#125 Příspěvek od mIc »

mIc píše:
Pucmeloud píše:Pánové, se kterými vysílači jiných firem lze použít u DX6-ky propojení žák-učitel? Ale jen to, co je opravdu odzkoušené ! Děkuji. :D

Ahoj, právě řeším tenhle oříšek taky. Dle RCgroups jsou vyzkoušené kombinace DX6, DX6i, DX7... prostě Spektrum. Spektrum uvádí, že je i JR kompatibilní.
Já ale nejsem schopen rozchodit kombinaci MC-10(slave) + DX6i(master), přitom by tam měl jít klasika PPM signál.
Při přepnutí Trainer přepínače pořád řídím DX6skou.

Začal bych u kabelu - používám stereo jack, kde na špici je signál a na prostřední části je zem.

Po delší době testů si sám odpovím - třeba to někomu pomůže.

Kompatibilita s JR/Graupner je u většiny modelů možná a funkční. Pozor na připojení zemnnícího vodiče, Graupner má zem na prostředním kontaktu (u stereo konektoru), kdežto Spektrum má zem na prvním kontaktu (myšleno směrem od plastu). Signál je vždy na špičce. Tuto problematiku řeší monokonektor.

Vyzkoušené vysílače Graupner MC12 a Graupner MC10 - bez problémů, Graupner 413 - nutno signálovy invertor. Graupner MX12 - nevyzkoušeno, ale komunikace mezi MC10 a MX12 fungovala také bez problémů...
Vysílače komunikují pomocí PPM modulace.
WindLife.cz,
boZZda

#126 Příspěvek od boZZda »

Nevíte někdo jak udělat, aby fungovali tlačítka? Když se podívám do správce herních zařízení, tak mi fungují pouze osy a tlačítka nic :(

Díky za rady
bavarianDemon 3X a 3SX
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od ËWRYBADY »

A na co potřebuješ tlačítka u FMS?Jo a jaky tlačítka myslíš ? Něajký na vysílači?
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
boZZda

#128 Příspěvek od boZZda »

:D hurá, povedlo se :D
kdybych pořádně četl návody....
bavarianDemon 3X a 3SX
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Jirak »

Marcos píše:u DX6i, jak se to chova pri dochazejici baterii? Soupnul jsem tam 4 nimhy od Sanya a porad to drzi 5,2 V.

stále se drří kolem 5-ti V, jakmile se dostane pod 4.8V, začne napětí velmi rychle klesat. To velmi rychle ber s rezervou, vydrží to ještě tak na hodinku polétávání :D Celkově je výdrž DX6i jakožto originál 2.4GHz technologie velmi dobrá.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Jirak »

jakožto spokojený uživatel DX6i si přesto dovolím po několika měsících provozu shrnout negativa a známé bugy, na které jsem s DX6i narazil:

* Trimovací mikrospínače jsou hodně vystouplé a špatně mechanicky upevněné. Stačí pár hodin letu a upadnou. Lze bez problémů zafixovat sekundovým lepidlem.

* Plná výchylka serv (100% EPA) odpovídá ~70% oproti jiným Tx soupravám (porovnáváno s Futaba, JR). Výchylky lze navýšit softwarově až na 125%.

* Diferenciace - v případě reverzace serv Aileron/flaps je nutné přehodit i kablíky serv, aby diferenciace fungovala správně.

* Elevon mix - nelze aktivovat diferenciaci křídelek(rozdílné výchylky křidélek nahoru a dolů). Lze obejít změnou mixu Elevon -> Dual Aileron a volným mixem ail -> elev a elev -> ail

* Elevon mix - plná výchylka S/V odpovídá 50% max. výchylky

* Elevon mix - při použití trimu dojde k rozhození nastavení max. výchylky serva, lze sledovat na servo monitoru
mIc

#131 Příspěvek od mIc »

Jirak píše:* Plná výchylka serv (100% EPA) odpovídá ~70% oproti jiným Tx soupravám (porovnáváno s Futaba, JR). Výchylky lze navýšit softwarově až na 125.

ahoj, co znamena softwarove? myslis v menu nastavit vychylky na 125 nebo nejaky soft bug?? Diky
Docela me to taky vadi u JR jsem měl 150proc.
WindLife.cz,
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Marcos »

Tzn muzes si zmenit drahu serva na 125% v nastaveni vysilacky. To je otazka jestli je to vlastnost, nebo bug :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Jirak »

Problém je spíš v tom, že 100% na Tx neodpovídá 100% u jiných vysílaček. Jinak i těch 125% nic moc, mrknuli na dráhu serva, dalo by se jít mnohem dál. Třeba u DX7 jsem tuším viděl až 150%.
mirek77
Kontaktovat uživatele:

Baterky do dx6i

#134 Příspěvek od mirek77 »

Nevím jak dlouho vydrží baterky ve vysílači ?Ty co byli v setu se vybily za chvilku .Vysílač začal pípat dnes jsem koupil philipsky za stovku a vysílač pípá pořád. Tak bych potřeboval poradit co tam nacpat. Díky hlavně doufám ,že to je v baterkách.
Blade 400, DX6i
ogie

#135 Příspěvek od ogie »

A co máš na displeji ? nebliká ti tam náhodou na spodním řádku ***** T.Hold ****** ??
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“