Poraďte s vrtulí na SIESTU
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Podľa mňa do tohoto typu modelu nemajú A123 moc zmysel. Cenovo vyjdu lepšie 2 sady 3s LiPo okolo 1000-1300 mAh, hmotnostne budú tak na 100-130gr. A rýchlosť nabíjania ? So Siestou pri tom odbere okolo 10A to bude tak na 5 min. motorového letu, čo je 10 nastúpaní do nejakých 200m a celkový čas letu bude aj bez termiky tak hodinu. A za ten čas sa druhá sada LiPo v pohode nabije.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jano píše:Ale fife možeš použiť aj do inych lietadiel akrobaty do 1kg cesna a .p.
čiže máš baterku ktorá ma široké využitie , nakoniec je to vec majiteľa
čo si tam dá - a možno sa tam ani nevlezú
Ony by tam možná vlezly, ale opravdu dost složitě. Než malé LiFe, to už bych tam dal raději LiIon, které mají vyšší napětí a určitě jsou povedenější než 1.1mAh A123. Nicméně to je fuk. Se Siestou bude lítat na jednu LiPolku fakt klidně 30-45minut a za tu dobu si nabije tu druhou.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Doktor píše:1138 píše:co jit cestou nizsiho napeti a vetsich proudu (napr. 2x2300 Life)? Je to o vetsich ztratach ?
To je jako čůrat proti větru!
Tomu nerozumiem. Treba zvážiť všetky vplyvy. Osobne si myslím, že trebárs xxx gramový motor s kV=yyy na 2s veľkých A123 vyjde energeticky lepšie ako xxx gramový motor s kV=yyy/2 na 4s malých A123... Podľa mňa sa to oplatí zrátať. AKo nápad by som to z fleku nezatracoval.
Naposledy upravil(a) m2 dne čtv 01.01.2009 22:09, celkem upraveno 1 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
1138 píše:ale co jit cestou nizsiho napeti a vetsich proudu (napr. 2x2300 Life)? Je to o vetsich ztratach ?
ne, je to hlavně blbost
Pokud chceš zvyšovat výkon, musíš zvyšovat i napětí. Pokud bys zvyšoval jen proud, narazíš na omezení dané vinutím motoru, rozměry magnetů a točky na volt a bůh ví co ještě, co mě teď večer nenapadá.
Zatim se v tom nejak motam.
U 1m EEPaka vidim silove reseni typu 3x123 + 100g motor, nebo naopak 3S Lipol (4x 1100 LiFe) a cca. 70g motor.
A v podstate podobne to vychazi u te 1,9m potvory.
Takze kdyz se mi podari sladit zdroje, budu mit dobry pocit a usetrim.
U 1m EEPaka vidim silove reseni typu 3x123 + 100g motor, nebo naopak 3S Lipol (4x 1100 LiFe) a cca. 70g motor.
A v podstate podobne to vychazi u te 1,9m potvory.
Takze kdyz se mi podari sladit zdroje, budu mit dobry pocit a usetrim.
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
No abych se přiznal, tak mně to napoprvé přišlo jako blbost. Ale stříďáky sou známé tím, že ubráním na voltech nijak zvlášť netrpí zhoršenou účinností. Je to cesta netradiční hodná dalšího průzkumu.
Jedna výhoda je jistá už teď. Lineárnímu BECu se uleví.
P.S.:V oblasti cca 100g je pár oběžek s vysokým Kv jež budou schopny asi dobře fungovat třeba i na 2S LiFe. Třeba Axi 2814-10.
Jedna výhoda je jistá už teď. Lineárnímu BECu se uleví.
P.S.:V oblasti cca 100g je pár oběžek s vysokým Kv jež budou schopny asi dobře fungovat třeba i na 2S LiFe. Třeba Axi 2814-10.