Zkušenosti s vyvíječem kouře

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Slava

Zkušenosti s vyvíječem kouře

#1 Příspěvek od Slava »

zdravím, před časem jsem dostal celkem dobrý návod jak si "udělat" vyvíječ kouře, ale s provozem nemám žádné zkušenosti. Nevím jaké je nejlepší místo v tlumiči pro umístění trysky vstřikování a jakou kouřící kapalinu používat....
Poradíte někdo??? :?:
trey
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti s vyvíječem kouře

#2 Příspěvek od trey »

Slava píše:zdravím, před časem jsem dostal celkem dobrý návod jak si "udělat" vyvíječ kouře, ale s provozem nemám žádné zkušenosti. Nevím jaké je nejlepší místo v tlumiči pro umístění trysky vstřikování a jakou kouřící kapalinu používat....
Poradíte někdo??? :?:

kamoš používá naftu :lol:
Slava

#3 Příspěvek od Slava »

jo, o tom už jsem slyšel, ale nevěděl jsem jestli to neni fake, ještě by mi bodlo, kam mám umístit tu trysku. :?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marcos »

Ja myslim, ze nafta by mela jit. Sice nevim jak funguje vyvijec koure na era, ale tanky z nafty kour umi :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Jiří Kolář-BAN1

#5 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Slava píše:jo, o tom už jsem slyšel, ale nevěděl jsem jestli to neni fake, ještě by mi bodlo, kam mám umístit tu trysku. :?

Určitě co nejblíže k výfuku. Jinak tu naftu nemá co spálit. Hledej na Akrofóru. :lol:
trey
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od trey »

ta nafta je prej nejlevnější ale kouří to hnědě no
Jiří Kolář-BAN1

#7 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

trey píše:ta nafta je prej nejlevnější ale kouří to hnědě no

Nevím přesně, jak funguje kouření při použití nafty. Určitě se musí někde spalovat. Jediná možnost je výfuk. Pokud se nafta spaluje ne zrovna ideálně, je kouř modrošedý a strašně smrdí. To jsou spíše zkušenosti z vyběhaných dieslů. :lol: Ale fundovaná odpověď mi vadit určitě nebude. :lol:
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kofejn »

Jestli je to do metyláku, ověř si, že to bude fungovat. V hlavě mám uloženo, že spaliny z metylu mají nízkou teplotu ale, kde jsem to četl, to už nevím.

Edit:
Tak jsem to našel 8)
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=384698
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Slava

#9 Příspěvek od Slava »

ne ne, je to do benzínového motoru ROTO
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RadimHnilica »

ono je to trochu laborování letos na podzim jsem se tím trochu zabíval. tryska musí být v koleně neměla by být moc blízko motoru aby se nevracelo kouřové meedium do motoru ale taky nemuže být moc daleko od motoru protože tam už neni teplota taková aby to dost kouřilo. a co se týká kuřiva od nafty je letadlo začerněné a v podstatě se to dost blbě umývá. dost lidí používá směs od 3W kouří dobře a nešpiní. a co vím někteří si míchají svoje vlastní směsy. poohlídni se po tom kuřivu z 3W.
Radim
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mikvalik »

Jak píše radim, do kolena výfuku, ale ani ne moc daleko a ani ne moc blízko k válci ať ti to neletí zpátky.
A taky si myslím by bylo dobrý regulovat průtok kouřící směsi v závislosti na točkách motoru
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

Nafta bude coudit bile...kdo si nekdy hral s naftovym horkovzdusnym fukarem da mi za pravdu. Tak stejne naftovy motor, kteremu se poskodi cerpadlo a davkuje vic nafty nez se spali.

Je to levne, jednoduche a funkcni. Bohuzel pekne to smrdi a asi tim pripadne divaky mozna dozenes ke zvraceni :D

Trysku bych instaloval ve vyfuku tam, kde maji spaliny jeste dost vysokou teplotu na odpareni nafty. Nak
Jiří Kolář-BAN1

#13 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

A já říkám, že je to odstín mezi světlemodrou a šedou. :lol: Tu bílou beru . Už je to kousek od světle modré nebo šedé. :lol: Že to smrdí jsem psal. Ale kam tu trysku přesně dát, to je asi dotaz pro Ty, kteří to používají. :lol: Rozhodně si nemyslím, že někdo měří teplotu spalin ve výfuku. :lol:
Slava

#14 Příspěvek od Slava »

Myslím že tohle hodně osvětlí:
http://www.rcuniverse.com/magazine/arti ... cle_id=455

ale jinak díky všem za pomoc 8)
Slava

#15 Příspěvek od Slava »

Slava píše:Myslím že tohle hodně osvětlí:
http://www.rcuniverse.com/magazine/arti ... cle_id=455

ale jinak díky všem za pomoc 8)

spíš pro ty, kteří oplývají ongličtinou :oops:
Odpovědět