Vrtulník pro začátečníka
Vrtulník pro začátečníka
Ahoj, chtěl bych začít s vrtulníkem ale nevím jaký si mám vybrat, sem v podstatě uplný začátečník můj jediný vrtulník je piccoZ. Vybavení mám Futaba 6exh. ideální by bylo něco na stříďák a lipol ty mám z letadla. Hlavně aby to nebylo m oc divoký a dobrá dostupnost náhradních dílů. Moc díky za pomoc
Re: Vrtulník pro začátečníka
santa999 píše:Ahoj, chtěl bych začít s vrtulníkem ale nevím jaký si mám vybrat, sem v podstatě uplný začátečník můj jediný vrtulník je piccoZ. Vybavení mám Futaba 6exh. ideální by bylo něco na stříďák a lipol ty mám z letadla. Hlavně aby to nebylo m oc divoký a dobrá dostupnost náhradních dílů. Moc díky za pomoc
Urcite ti nekdo odpovi velice fundovane. Ja to nedokazu, nebot jsem na letadla.. ale... takova rada, kterou jsem se ridil ja, kdyz jsem hledal letadlo pro zacatecnika... prostudoval jsi uz toto forum? sekci vrtulniky? protoze tusim, ze tam najdes spooooustu odpovedi na otazky, ktere te ani nenapadly.. zatim....
mne sekce letadla taky kdysi hodne pomohla... A co opravdu nenajdes, tak pak asi budes schopen sve otazky lepe formulovat...
Sekci "vrtulníky" sem prostudoval ale nikde sem nenašel konkrétní odpověď. Každý tvrdí své a chválí jen svoje modely. Mě by zajímala odpověď od něko nezávislého kdo měl možnost vyzkoušet více modelů a mohl je tudíš porovnat. Někdo píše T-rex někdo hornet........... takhle bych mohl pokračovat dlouho, ale který je opravdu lepší. Sem začátečník a ještě ani nevím jestli mě to bude opravdu bavit a budu se tomu nadále věnovat. Letadla mě třeba vůbec nechytla i přes to že sem lítal se skušeným modelářem. Jaký vrtulník byste mi teda konkrétně doporučily? Bez elektroniky kromě gyroskopu. Limit je asi tak 6000,- ale to je vážně strop.
Všichni pravověrní vrtulníkáři jsou asi na obědě, takže něco mých zkušeností. Lítám modely letadel, ale mám i tři vrtulníky - beru je dost okrajově, takže jsem na úrovni poučeného začátečníka. V každém případě - vrtulníky jsou drahé. Nemám na mysli přímo model, ale provoz. Proto asi neexistuje jednoznačná odpověď na to, jaký vrtulník do začátku. Pokud nejsi absolutně zapálený a rozhodnutý věnovat tomu všechno, bude volba jenom kompromis, nikoli optimalizace. Těch šest tisíc bude stačit na pořízení, ale pak záleží na Tobě, jak s tím budeš létat nebo padat. Mám například i Horneta od MS, který je levný na pořízení a přestože má za sebou dva roky provozu, spotřeboval jenom tři plechové třístovky a nějaký pastorek motoru. Proti tomu provozuji z dnešního pohledu historický vrtulník Moskito Basic (spalovák). Jedna střední rána stála okolo 4 000,- A to se v žádném případě nejedná o vytuněný brus, ale naopak je to superstabilní autobus. Poslední vrtulník jsem pořídil MaxiR SE - cena 5 900,- a jeví se mi docela dobře. Náhradní díly vede spousta prodejen. Bohužel odporuje obecně platnému pravidlu - čím větší, tím lepší. Rozhodně ale se snaž přečíst si o vrtulnících maximum informací, nalétat nějaké hodiny na simulátoru a potom, až si něco pořídíš, neuspěchej to. A ještě - nic se nesmí podcenit, vyvážení listů, vibrace, zajištění šroubů Loctitem ... Abych ale alespoň částečně odpověděl na Tvůj dotaz - myslím, že MaxiR není špatná volba, ovšem s přihlédnutím ke všemu, co jsem napsal výše.
Ahoj,musis se taky rozhodnout,jestli chces spalovaka nabo elektro.Ja mam vse v elektrice a jsem spokojen.( Kestrel 500SX-Volf ME,Volf SE ten prodavam a T-Rex 500)Do spalovaka bych osobne nesel aspon jako zacatecnik.Idealni by byl Trex 500,na uceni dobra helina.http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/202607/upravit/ Tahle petistovka je za dobrou cenu,dodas serva,gyro,cvicny kriz a uz poskakujes po dvore. 
Sali
Sali píše:Ahoj,musis se taky rozhodnout,jestli chces spalovaka nabo elektro.Ja mam vse v elektrice a jsem spokojen.( Kestrel 500SX-Volf ME,Volf SE ten prodavam a T-Rex 500)Do spalovaka bych osobne nesel aspon jako zacatecnik.Idealni by byl Trex 500,na uceni dobra helina.http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/202607/upravit/ Tahle petistovka je za dobrou cenu,dodas serva,gyro,cvicny kriz a uz poskakujes po dvore.
tu botu k tomu dáváš taky ?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko