Šel by sestavit vrtulník?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

Já myslím že je to super plán :D :D :D

Má jen následující zásadní nedostatky:

Chytat ryby vrtulníkem je blbost.
Ovládat to přes běžné PC je taky blbost.
Doba letu příliš dlouhá.
Nosnost přehnaná.
Využití dalších zařízení nereálné.Nevím z čeho bys je napájel.
Vyrovnávání taky asi moc ne.
Pamatovat si trasu vůbec :D
Dělat co mu řekneš :D:D:D:D
Cena :D:D:D:D:D:D:D

Ale jinak je to úplně skvělý plán.

Až to budeš mít tak dej vědět :D
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
pady.pady

#17 Příspěvek od pady.pady »

safi píše:
safi píše:Nemohu to tu rychle najít ale chinani dělaj vrtas s kamerou na 2,4ghz za par korun akorat ta nosnost .
http://www.bananahobby.com/1534.html

dobrý :) ... hele mam doma vrtulník cca za 2000 a když přidam začne se naklápět nastranu a pokud nevypnu plyn tak se převrátí nastranu nevíš co s tim?
safi

#18 Příspěvek od safi »

pady.pady píše:
safi píše:Nemohu to tu rychle najít ale chinani dělaj vrtas s kamerou na 2,4ghz za par korun akorat ta nosnost .

a nevíš co všechno měl:) a kolik stál přesně?
$219.90 http://www.bananahobby.com/1534.html
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od petr-powder »

vše co požaduješ se dá zařídit, krom té velikosti a otázkou je i co si představuješ pod pojmem přijatelná cena.

pokud chceš aby jsi létal 30 až 60 minut, musíš na to mít palivo. Samotná váha paliva vylučuje velikost jednoho metru.

Autopilot pro použití v heli už existuje. Cena ale není vůbec přijatelná.

ovládání z noťasu? proč ne. Pokud k němu připojíš externí zařízení pro přenos řídícího signálu.

podvěs pro kameru také není problém. Právě pracujeme na oživení jednoho takového kousku za pouhých cca 1500 USD .. a to je spíše amatérská výroba.

To co požaduješ se samostatným přistáním a startem? proč né, robotická jednotka se schopností vnímání okolí napojená na autopilota to jistě zvládne.

Kolik na to máš milionů?

:lol: :lol: :lol:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Nakadah »

:D :D :D

Tak a ted bych prosil tu o Pejskovi a kocicce :D Nak
safi

#21 Příspěvek od safi »

To sem viděl vrtulník chytal rybky ale tak že místo nahazování nesl navnadu na místo určení tot vše.
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
pady.pady

#22 Příspěvek od pady.pady »

safi: ano to jsem viděl...

DOBŘE pochopil jsem jsem moc náročný :D a sestavení takového vrtulníků by šlo do sta tisíc.. takže děkuju za odpovědi :)
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od petr-powder »

safi píše:To sem viděl vrtulník chytal rybky ale tak že místo nahazování nesl navnadu na místo určení tot vše.

ještě by mohl nosit nálože, které bude odhazovat na hladinu :lol: :lol: ... také způsob rybolovu :lol:
pady.pady

#24 Příspěvek od pady.pady »

petr-powder píše:
safi píše:To sem viděl vrtulník chytal rybky ale tak že místo nahazování nesl navnadu na místo určení tot vše.

ještě by mohl nosit nálože, které bude odhazovat na hladinu :lol: :lol: ... také způsob rybolovu :lol:

nene to ne:D musíš el. proud :D
nostromo

#25 Příspěvek od nostromo »

petr-powder píše:

Ze by ruske trpytky :lol:
Naposledy upravil(a) nostromo dne ned 07.12.2008 18:15, celkem upraveno 1 x.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od DAF »

Ahoy, nosnost 3 kila (TNT), výdrž 1 hod., automatický režim letu s pamětí, laser (na zaměřování?), hmmm, opravdu zajímavé a zvláštní požadavky!
Ten let dle GPS jde, ale je to trochu složitější. V nějakém letním čísle RC Revue byl článek přesně o tomhle. Měli Extru (či něco takového) a při vypnutí Tx (ztrátě signálu) to přešlo do automatického režimu letu. Měli tam možnost určitého programování - návrat do výchozí pozice, let na trati bez/s návratem apod. V každém případě nebyla sranda to dát dohromady.
Když dáš větší bandu, tak to déle vydrží. Nevím co zamýšlíš, ale hodinu jen tak kroužit kolem hlavy bude za chvíli nuda. Přepočítej si velikost, banda na hodinu letu bude vážit dost, 3 kila užitěčné zátěže (počítáš tam ty lasery, kamery, TNT, GPS a další?, nebo užitečná zátěž budou jen ty 3 kg TNT :lol: ) Pak ti to vyjde v té velikosti asi dost těžké a budeš muset jít s velikostí o něco výše. Vrťas s rotorem kolem 1,2m má hmotnost cca 3 kg sám o sobě: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30114 , http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=158 . Pokud bys to chtěl používat pro průmyslové účely, tak to už bude jiná kategorie (asi bezpilotní létající prostředek) a asi by jsi se měl obrátit na letecký inspektorát jak to řešit.
Nehledě na to, že pustit takový model z očí a nechat ho volně poletovat krajinou bude hraničit s nezodpovědností. Kamera má omezený záběr, může ti tam přiletět nějaký UL či jiný létající stroj a v případě havárie to bude tvoje se všemi následky.
Hitec Aurora 9X
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petr-powder »

pady.pady píše:safi: ano to jsem viděl...

DOBŘE pochopil jsem jsem moc náročný :D a sestavení takového vrtulníků by šlo do sta tisíc.. takže děkuju za odpovědi :)

můžu se tě zeptat kolik je ti let? .. když mi bylo nějakých dvanáct, postil jsem se do stavby robota a měl jsem velké plány, co bude vše dělat. Nakonec to byla krabice s magneťákem, pár světýlkama jezdilo to tam, kde jsi tleskal.... také dobré :wink:
pady.pady

#28 Příspěvek od pady.pady »

petr-powder píše:
pady.pady píše:safi: ano to jsem viděl...

můžu se tě zeptat kolik je ti let? .. když mi bylo nějakých dvanáct, postil jsem se do stavby robota a měl jsem velké plány, co bude vše dělat. Nakonec to byla krabice s magneťákem, pár světýlkama jezdilo to tam, kde jsi tleskal.... také dobré :wink:

hi 15 :D ...jasný jen mě tyhle věci zajímají a proč se nezeptat..
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od petr-powder »

když se toho budeš držet, tak to třeba jednou.. za pár let.. postavíš sám :wink:
pady.pady

#30 Příspěvek od pady.pady »

A co by ste mi teda doporučili za vrtulník??? Ale at neni zase malinkej jo.. já mam takovej kterej neumí vůbec nic jen nahoru dolu a do stran:D... a nedá se s nim lítat a už je napůl oflákanej a mam ulomenou už i vrtulku... co by ste mi doporučili za vrtuilník... chtěl bych nějakej kterej líta okolo 30minut(vim že takové asi nejsou), ten co mam vydrží 10-14minut a to se mi zdá málo
Odpovědět

Zpět na „Dílna“