Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od BOSS8 »

kubajs píše:Jsem pro, někam bych v neděli vyrazil. Ale vítr bude mít rychlost 5 - 7 m/s, myslíš, že je to pro mě zvládnutelné?

V pohodě :wink: úplně ideální podmínky pro lítání . Počítej ale že to zabere tak 3-4 hod (včetně cesty) aby to mělo nějaký význam. Ideální by bylo po obědě vyrazit.
Pokud by ti to časově nevyšlo - žádný stres, zítra není poslední den :wink:
thsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou délku závitové tyče M8 pro svah a silný vítr?

#152 Příspěvek od thsoft »

Já mám osobně na svah polovinu M8 =150g a na normální lítání asi 20cm kvůli zpevnění již rozlomené uhlíkové trubky. Takto mi to vyhovuje a 1m trubka vážila přesně 300g a zdálo se mi to moc.

Tom

kubajs píše:Ahoj, pořídil jsem závitovou tyč M8 pro Easyho, poradíte...
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pako
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Pako »

thsoft píše:Já mám osobně na svah polovinu M8 =150g a na normální lítání asi 20cm...

Jak ji fixuješ, aby se v té původní nemrskala ze strany na stranu?
kubajs

#154 Příspěvek od kubajs »

Pako píše:
thsoft píše:Já mám osobně na svah polovinu M8 =150g a na normální lítání asi 20cm...

Já osobně ji nemusím fixovat nijak, mám problém, abych ji z té tyče vůbec vytáhnul, M8 tam přesně padne tak, že ji tam musím nacpat silou (ne extrémní).
Jinak pokud by v tyči měla určitou vůli, stačí koupit tvrdou balsu a nastavit délku závitové tyče tak, aby celek měřil metr (délka kompozitové tyče).
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od thsoft »

Udělal jsem to troškou Purexu nakápnutého na závitovou tyčku a zastrčil jsem ji jinou tyčkou přesně doprostřed.

Tom

Pako píše:

Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
PonizilB

#156 Příspěvek od PonizilB »

Můžete mi prozradit kolik Vám EG celkem váží? A kolik je z toho zátěž?
Easy Glider PRO
Jano
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Jano »

Moj má 1120g bez pridavnej zaťaže ale nechodí na svah
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
kubajs

#158 Příspěvek od kubajs »

PonizilB píše:Můžete mi prozradit kolik Vám EG celkem váží? A kolik je z toho zátěž?

Až dorazím z práce, můžu to zkusit zvážit.
Ale ta M8 závitovka v tyči má podle mě ještě trošku "vyšší" funkci, než jen zvyšovat hmotnost. Proto jsem si taky odpověděl na svou otázku a dospěl k závěřu, že pokud bychom dali do křídla celou M8 (1 metr), byla by to sebevražda - téměř jistě to povede k pádu nebo minimálně k velmi obtížnému řízení modelu.
Nejde jen o zvýšení hmotnosti, ale hlavně o to, aby se potlačila účinnost efektu silnější turbulence, na kterou model naletí jedním křídlem.
Pokud budeš mít v křídle 50cm závitovky, pak bude mít dle mého teoretického názoru turbulence daleko víc práce s tím, aby křídlo vyhodila z vodorovného letu. Ale zároveň bude křídlo pomaleji reagovat na vychýlení křidélek.
Pokud bychom dali do křídla celou závitovku, bude model asi dosti líný. Navíc křídlo dostane při větším vychýlení takovou kinetickou energii, že bude problém vyrovnat jej na opačnou stranu (minimálně to chvíli potrvá).
Pokud dáš tedy do trupu o 300g navíc, nebude to mít zdaleka takový účinek, jako když těch 300g rozložíš v ose křídla.
kubajs

#159 Příspěvek od kubajs »

PonizilB píše:Můžete mi prozradit kolik Vám EG celkem váží? A kolik je z toho zátěž?

Můj Glider váží rovných 1020g se vším všudy bez dodatečné zátěže. Křídlo má 340g, trup s elektronikou, LiPol 2200mAh baterií a GPS 680g.
Jinak v manuálu doporučovali na svah použít půl metru závitové tyče M8, tzn. v křídle by to bylo dalších 150g.
PonizilB

#160 Příspěvek od PonizilB »

Ten můj má 977g, zátěž nepoužívám a při větru nad 3,5m/s už to teda na lítání moc není. Jinak mi létá skvěle bez motoru, motor mi ho táhne nahoru (jednou jsem mu nabil čumák).
Easy Glider PRO
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Mhej »

nevim kolik mi vazi, asi 1150g, ale misto zelezne tyce pouzivam titanovou tyc, misto te puvodni, ma stejnou velikost. Je lehci a rozhodne aspon stejne pevna.
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Jetson »

Tak jsem se konečně rozhoupal, přestal vybírat a EGPro je v kufru auta a čeká už jen na nepřítomnost ženy, aby se dostal domů. To jsem ale hrdina, což? :D
Doporučená vrtule je 10x6, ale tady se zmiňovala i 11x6. Mám turnigy 2217/20 a regl 25A, tak bych rád, aby to fungovalo. A další dotaz je na kužel a unašeč. Originál z důvodu průměru hřídele u motoru 3,17 a díry u unašeče 4mm asi použít nelze, podle zmínek tady asi není možné koupit 54mm kužel a tak bych prosil nasměrovat na vhodný kužel, unašeč a vrtuli.
Popřípadě prosím od někoho zkušenost, že když se origo unašeč řádně dotáhne, může být i na té 3,17 hřídeli..
otass

#163 Příspěvek od otass »

Není problém vyrobit unašeč kužele s menší dírou. Výkres můžu poskytnout.
Unašeč
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Marek71 »

Jetson:
Mám ten istý motor Turnigy 2217/20 a k nemu vrtuľu Graupner 11x6, ideálna kombinácia. Motor si v špičke vezme tých 18A, príkon je do 200W, stúpavosť s modelom o váhe 750gr. je cca 8-10 m/s

http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... merov.html

Posledný obr. je záznam z merania pomocou EagleTree loggeru.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Jetson »

otass píše:Není problém vyrobit unašeč kužele s menší dírou. Výkres můžu poskytnout.
Unašeč

Výkres bych zvládnul i sám, ale soustruh asi poskytnout nemůžeš a zadávat to, je finančně neakceptovatelné. To už bych nahnal nějakou tu desetinku, za míň peněz, spíš tvrdochromem. :D
Naposledy upravil(a) Jetson dne úte 09.12.2008 21:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“