Stavba Basica 200 Kit (reportaz + casosberne video)

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Walhalla »

Takze paty stavebni den jsem toho neudelal prilis mnoho. Jen jsem trochu postoupil s kridlama. Jeste z daleka nejsou hotove, ale preci jenom.. o krok jsem zase bliz k cili...

mensi vytka stavebnici. Vylamoval jsem dil, co prijde zespodu na kridlo - okolo upevneni podvozku a trochu se mi rozdrolil. Totez pak dil horni. Neni to nic vazneho, trochu tmelu to vyresil a jeste dovyresi.. ale i tak.. Trochu mne to nastvalo...

Obrázek

Den V

http://rapidshare.com/files/164974672/day_5.avi
Naposledy upravil(a) Walhalla dne stř 19.11.2008 11:42, celkem upraveno 1 x.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Marcos »

Ty videa jsou super, doufam, ze z toho pak udelas nejaky ozvuceny filmek i se zaletem modelu.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Walhalla »

Marcos píše:Ty videa jsou super, doufam, ze z toho pak udelas nejaky ozvuceny filmek i se zaletem modelu.

Pokud mi pak budes delat kameramana, tak je to vic nez samozrejme... :-)

Vcera mi dorazil z HC balik s nocnim osvetlenim, tak jsem jej hned musel vyzkouset. Trochu mne vylekalo, ze v prispevcich pod produktem psali, ze jeden ze dvou portu jim nefunguje a tedy sviti jenom jeden drat. Nastesti se toto u mne nepotvrdilo a sviti obe zarizeni a vsech pet dratu.

Svetelnost neni svetoborna. Ve dne na primem slunci to bude uplne k nicemu, ale cim vetsi tma, tim to bude urcite lepsi. A na šerolet by to mohlo byt uzasne. Kdyz si vzpomenu, jak krasne je v tom šeru videt ledka na prijmaci AR6100e :-)

Kazda barva sviti trochu jinak intenzivne, ale v celku spokojenost. Ten bazmek - Glow Driver - se zapojuje do prijmace, odkud je napajen a do neho se pripojuji potom dva Glow Wire. Jejich delka je rovny metr co sviti a jeste asi dvacet cisel tmaveho kabliku pred tim. Prepinac na zarizeni nam dovoluje draty vypnout, nechat stale svitit nebo stroboskopovat.

Obrázek
Pouzil jsem osmistovkovy dvojclanek lipo, spektrumacky prijmac, turnigy regl...

Jak jsem to cele zapojil je videt zde

Obrázek

Den VI

http://rapidshare.com/files/165141833/day_6.avi
tks
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od tks »

Na to osvětlení jsem se taky díval, ale nějak mě nenapadlo, na co bych to mohl v reálu použít. 8)
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Walhalla »

tks píše:Na to osvětlení jsem se taky díval, ale nějak mě nenapadlo, na co bych to mohl v reálu použít. 8)

ja jeste cekam na toto:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... nfigurable

to zase chci pouzit do bronca :-)
tks
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od tks »

Ano, tak tam už je aplikace poměrně jasná.
Ale ty ohnivé dráty, tak tím snad jen ohraničit samokřídlo :)
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Walhalla »

tks píše:Ano, tak tam už je aplikace poměrně jasná.
Ale ty ohnivé dráty, tak tím snad jen ohraničit samokřídlo :)

zatim planuju dat cervenej a zelenej kazdej na jednu nabezku kridla.. a modry nebo oranzovy dolu uprostred trupu. ale zatim to jsou jen vize. uvidime, zda a jak je uskutecnim
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Marek71 »

Tiež som na to pozeral, včera im to došlo na sklad. Ale napokon som si to rozmyslel. Ide to na dračku, dnes sú už zásoby zase v mínuse :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Walhalla »

ja na nej taky musel cekat. objednavali ho pro mne a trvalo to tyden

EDIT: ted mi doslo, ze nemluvis o letadlu ale o tom nocnim co?
peter hanuliak
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od peter hanuliak »

2 WALHALLA

pozeram, ze mas skusenosti s R6100...ja zatial pouzivam 6200, a chcel by som si dokupit dalsi prijmac, rozdiel v cene je 49$ ku 77$ (cena hobbycity)..alebo viete o lepsej cene niekde inde?...a chcel by som sa spytat na rozdiely medzi nimi...asi tam pojde o dosah viacmenej,ci?
dik
Cessna 150(Guillows) 600mm, 2x Z-50 LS (Šad) 1000 mm, Alien (Svor) 1080, Basic 200 (Scorpio) 1450 mm,SuperChipmunk (Richmodel)1460mm, Arcus (Robbe) 1800 mm, RC Orion (J.Fara) 2300 mm, L-39 (LM), Z-50 LS 1600mm (Haikong)
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Walhalla »

peter hanuliak píše:2 WALHALLA

pozeram, ze mas skusenosti s R6100...ja zatial pouzivam 6200, a chcel by som si dokupit dalsi prijmac, rozdiel v cene je 49$ ku 77$ (cena hobbycity)..alebo viete o lepsej cene niekde inde?...a chcel by som sa spytat na rozdiely medzi nimi...asi tam pojde o dosah viacmenej,ci?
dik

http://stores.ebay.com/JOHN-HOBBY-WORLD

ja je kupoval na ebay u tohoto typka uz trikrat a vzdy plna spokojenost. vzdy do tydne doma.

naposledy jsem u nej kupoval 1x 6100 a 3x 6100e a bylo to 1x 49 + 3x 39 (asi mnozstevni sleva, protoze uvadena cena byla u vseho 49.. postovny gratis... clo se nekonalo...

mimochodem, prave dorazil z celnice balik s dalsima vecma na basica. potah, baterky, kola atd... celnici to 9 dni drzely a nakonec neproclili.. balik byl za 240 :-)

jinak rozdil.. jedno je psano jako plnej dosah, druhe jako parkflyer... zadny rozdil jsem pri letani nikdy nepocitll.. ale pravda, ze vzdy sem to mel v malejch modelech a lital tak nejak "nedaleko"
tks
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od tks »

Tak to už se konečně dovíme, jaké LiPol budou Basice pohánět. :lol:
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Walhalla »

Tak jak jsem jiz dneska avizoval, tak prisly dalsi veci na stavbu.

jenak to jsou

BATERIE

Obrázek

Kód: Vybrat vše

Capacity: 5000mAh
Voltage: 3S/11.1v/3 cell
Discharge: 20C ~ 30C
Weight: 392g
Size: 160 x 51 x 24mm

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6350

a dale pak

POTAH

Obrázek

Obrázek

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6705

Nekdo se mne ptal, na vahu komponent toho nocniho osvetleni.

takze moje extremne presna vaha s desetinou carkou na gramu mi rika, ze glow wire vazi 9.0g a glow driver 8.7g
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Walhalla »

Dneska jsem delal pokusy s jednokanalovym RC spinacem.

Obrázek

planoval jsem puvodne, ze jej budu moci pouzivat ve vice nez jednom modelu, tak jsem pripravil na obe strany servo koncovky s kouskem kabelu, abych jej mohl jednoduse z okruhu vyjmout a dat jinam. Vysledek vypada takto

Obrázek

Zkousel jsem jej zapojit nejdriv do Night fly zarizeni, cili k zarizeni s ledkama. Tam funguje vse v naprostem poradku. Zapojil jsem to do kanalu ovladajiciho podvozek a krasne to vypina a zapina, jak by melo. Jenze takto si to predstavuji do bronca. Do basica chci pouzivat Glow Wire. Jenze bohuzel. Na Glow driveru je ten prepinac.. vzdy zacina v pozici vypnuto, pak je pozice solid light a nakonec strobo light. pak se to cele opakuje. A zde je kamen urazu. protoze kdyz na vypinaci vypnu a znovu zapnu, tak se zarizeni ocitne opet v resetovanem stavu a je tma. Popremyslim, zda by nesel ten pocatecni stav nastavit jinak, ale obavam se ze ne. ze tedy tento switch bude moc byt pouzit jen v broncovi. tady nebude mit moc vyznam... protoze proc bych za letu zhasinal.. ze?
:D

Dale jsem vcera byl poridit potreby na laminovani spoje kridla. Sel jsem pro epoxy L285, ale nemeli jej, tak jsem vzal to co bylo...

Obrázek

Obrázek

Mr. prodavac jej vychvaloval az do nebes... no, stejne sem ho chtel, kdyz nebyla L285ka...

no a pak jeste dorazil balicek ze statu... obsahujici:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
tks
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od tks »

Člověče, ty víc nakupuješ než stavíš. :lol:

ad LiPol - budeš lítat jen na tříčlánek nebo je máš dva a budeš je dávat do série? Pokud jen na tříčlánek - seš si jistý, že to nebude chtít vrtuli větší, než je možná?
Naposledy upravil(a) tks dne ned 23.11.2008 12:56, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“