Stavba Basica 200 Kit (reportaz + casosberne video)

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od tks »

Walhalla píše:peter, mohl bys mi prosim vyfotit, jak mas ulozenej motor bez motoroveho krytu?

A když už to budeš mít na stole, mohl bys prosím zhruba změřit maximální možný průměr vrtule? :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Walhalla »

takze do motoroveho krytu se motor vejde.. a jak to myslis s tou vrtuli? co mam presne merit?
tks
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od tks »

No, tak to je super, že tam vejde ten motor.
Zajímá mě, jak velká vrtule může být, aniž by šmajdala o zem při startu. :wink:
Podle toho bych vybral motor takový, abych mohl začít s 4S LiFe a velikou vrtulí (a rekreační let) a časem na stejný motor dát třeba 5S LiPol s menší vrtulí a akrobatit.
peter hanuliak
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od peter hanuliak »

ahoj...tak odfotil som to odkrytovane...o priestorovych moznostiach loze motora hovori tento obrazok:
Obrázek
bolo potrebne trochu pribrusit diel F-13, inak je tam miesta dost...

a o tom, ako skrta o zem hovori tento:
Obrázek
pri pouziti vrtule 12/8 a kolesach 56mm...to pravitko ma dlzku 150 mm. takze viete si to odmerat..upozornujem, ze vrtula je uz o par cm kratsia, kedze sa mi to pri testoch rozbehlo po izbe :-)

mne sa zle podarilo prilepit diel W-10, to mi z vykresu nejak nebolo jasne...na to by som upozornil :-)
Cessna 150(Guillows) 600mm, 2x Z-50 LS (Šad) 1000 mm, Alien (Svor) 1080, Basic 200 (Scorpio) 1450 mm,SuperChipmunk (Richmodel)1460mm, Arcus (Robbe) 1800 mm, RC Orion (J.Fara) 2300 mm, L-39 (LM), Z-50 LS 1600mm (Haikong)
peter hanuliak
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od peter hanuliak »

a som rad, ze sa zacala preberat v kategorii stavebnice tak trosku stavebnicovejsia stavebnica :-)

to uz po tych ARF hobbycity vecickach je tak trochu krok spat ku klasickej stavbe modelov
Cessna 150(Guillows) 600mm, 2x Z-50 LS (Šad) 1000 mm, Alien (Svor) 1080, Basic 200 (Scorpio) 1450 mm,SuperChipmunk (Richmodel)1460mm, Arcus (Robbe) 1800 mm, RC Orion (J.Fara) 2300 mm, L-39 (LM), Z-50 LS 1600mm (Haikong)
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Walhalla »

Obrázek

dalsi den stavby... vyskytlo se par neprijemnosti. popisu pozdeji dneska :-)

Den III.

http://rapidshare.com/files/164177240/day3.avi
Naposledy upravil(a) Walhalla dne ned 16.11.2008 14:46, celkem upraveno 4 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od tks »

Takže s dodávaným podvozkem a normálníma kolečkama je vrtule 12palců maximum... Hmm, to je škoda, doufal jsem v trošku větší. :cry:
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Walhalla »

Treti den byl ponekud zdlouhavy. musel jsem dvakrat rozlepovat... Prilis sem si zvyknul u stavebnice bronca, ze neni potreba prilis moc premyslet, ze dily proste padnou tam co maji a hlavne vime, ktery dil drzime v ruce. A tim padem i kam ma prijit.

A tak se stalo, ze jsem odtokovku vlepil mezi zebra a jeste sem si rikal, ze tady clovek opravdu musi leccos dodelat, ze dokonce ani zarezy na zebrech nejsou presne... Tak jsem to tam pracne upravil, prilepil a zjistil, ze to tam nepatri. Tak jo, tak jsem to odlepil, prilepil vystuzeni zeber, ktere tam urcite byt melo.. jenze... nojo, taky jsem ho jeste odlepoval. Jeste ze mame ten odlepovac na vterinak :-)

Takze velice jednoducha stavba, mi trvala neskutecne ctyri hodiny. Tusil jsem, ze druha polovina kridla bude jednodussi.. teda hlavne rychlejsi.

Kridlo jeste neni hotove. Musim zabrousit par dilku, nejake jeste dovyriznout a prilepit.... No, jeste na nem bude nejaka prace. A tak jsem si rekl, ze se pustim zatim do druhe poloviny a dopripravim ji do stavu, v jakem je ta prvni a pak budu dodelavat obe dohromady...

Obrázek

Den IV
http://rapidshare.com/files/164563805/dya04.avi

Druha polovina sla jednoduseji. Aspon jsem si nepletl dilky. Problem ale mi nastal, kdyz jsem lepil balzove platy nad nabezku prez zebra. Ale jo, chybama se clovek uci a toto si taky budu pamatovat. Potrel jsem totiz nabezku a zebra vterinakem a pak balzu pritiskl a cekal. Nojo, jenze jak je kridlo dlouhe, tak jsem ne vsude uplne stejne pritiskl a vterinak se otiskl z zeber na balzu, tam vytvrdl a kdyz sem pak balzu dohlazoval, tak kvuli zatvrdlemu vterinaku ztratila svoji pruznost a popraskala.. takze budu muset tmelit a brousit o trochu vic.. Ale pro priste vim co delat nemam.

Kdybych stavil jeste treti polovinu kridla, tak uz to pujde samo. vzdyt uz tohle jsem stavil jen hodinu. Cili ctvrtinu casu co tu prvni cast...

Ted to ovsem bude chtit dodelat, coz taky nebude sranda. asi to vidim zase nejdriv pekne na jednu polovinu, vychytat chybi a pak druhou. :-)

2 Peter

Prosim te, spojeni kridel. laminoval jsi, jak pisou? pripadne, jak jsi kridla dal dohromady?

dik
peter hanuliak
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od peter hanuliak »

spojenie kridel...
neviem, ci to bola zhoda nahod, alebo domyselnost konstrukcie :-) ale ked som dal kridla vnutornymi rebrami k sebe, tak same od seba tvorili potrebne vzopatie bez nejakeho zasahu..
a laminovat som to laminoval tkaninou 140g/m a epoxidovou zivicou. viem ze tam mali ist rozne gramaze,,,ale mal som iba tuto, tak som ju dal v dvoch vrstvach - sirsi a uzsi pas.
len vtedy som este nevedel, ze takto "osetreny" povrch treba potom prebrusit a pretmelit, aby chytil na to potah...ale celkovo Oracover na tom drzi (ledva) a ma to taku zaujimavu strukturu :-)

2 wallhalla...mne na kridlach najviac poplietli hlavu kridelka aj s tym w-10 :-)
a inak rozmyslam, ze ci ten jeden bukovy kolik , ktory spaja trup s kridlom bude akorat...mam maleho EPP zlinka, ktory ma tiez riesene takisto spojenie kridla s trupom a uz sa mi stalo, ze sa mi to vo vzduchu "rozpojilo" :-)...epp znasa narazy lepsie ako nabytok..
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Walhalla »

2 Peter

prosim te.. jeste jednou k tem kridlum.. chapu to dobre, ze jsi na laminovani kridel pouzil epoxydove lepidlo? cili neco jako toto?

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5225
tks
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od tks »

Walhalla píše:2 Peter

prosim te.. jeste jednou k tem kridlum.. chapu to dobre, ze jsi na laminovani kridel pouzil epoxydove lepidlo? cili neco jako toto?

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5225

Ono to chce todle: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5219
peter hanuliak
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od peter hanuliak »

no 5 minutovy epoxid je lepsi na zlepenie tych kridel...na laminovanie som pouzil toto:
http://eshop.modelhobby.sk/product_info.php?products_id=94615&osCsid=iorgrcbs37avapq81e3ruqj8k0
takze to co ti odporucal TKS je good...
a osobne si nemyslim, ze by to malo dakedy povolit, ten spoj je Ok, skor ten kolik.. :-)
peter hanuliak
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od peter hanuliak »

vcera som skusal motorovu sustavu, nechal som bezat motor na plny plyn...4pack 2300mAh LiFe baterii bol za 3 minuty vyprazdneny..z coho mi teoreticky vychadza odber 46A...za 3 min. ani pristat nestihnem :-)
tks
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od tks »

Však nebudeš lítat na plný plyn. Ale víc jak 6 minut to z těch A123 lítat asi nebude... :cry:
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Walhalla »

Ono to chce todle: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5219[/quote]

diky moc...

budu muset pro to zajit no... asi bude i lepsi nez Letoxit co?
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“