Jednorotorový vrtuľník (set) pre začiatočníka za cca.7-9k Sk

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
helifish

#31 Příspěvek od helifish »

jirka_d píše:Wolf je dobrý stroj. Pasují na něj díly z T-Rex 450. Jestli ho budeš kupovat, tak hneď zahoď originál rotorové listy a kup si jakékoliv na T Rex 450. Usnadníš si o hodně začátky.
U originálních (nějaký divný plast) nešla seřídit stopa a při druhém letu praskl jeden list vedle uchycení v hlavé a odcestoval hodně daleko. Byl jsem rád, že se to nestalo když jsem se snažil seřídit stopu. Koupil jsem na RC Zoně dřevěné. Oba byly na odtokové hraně zvlněné, po vyvážení měl jeden na sobě kouli izolepy a nešla seřídit stopa. Po koupi Rexáckých už žádný problém.
Jinak za ty peníze je opravdu dobrý a pro začátky stačí
Moje rec origos listy jsou naprosto strasny. :x Vyrobce holt nekde usetrit musi.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Josko

#32 Příspěvek od Josko »

Tak už som objednal toho Wolf-a SE, bohužial som nevdel o listoch že sú zlé tak aj s náhradnými orig. listami. Ale tak naštastie T-Rex listy sa dajú kúpiť skoro všade dokonca aj Žiline.

A ešte jedna otázka: Nemáte nejaké odkazy s nejakým popisom základného zriaďovania listov, mechaniky a elektroniky?
Lebo by som nerád pri prvom lete tresol kôli chybe nejakého nastavenia.
Jabber: bruno.kremel(at)gmail.com
scarabeus

#33 Příspěvek od scarabeus »

Josko píše:A ešte jedna otázka: Nemáte nejaké odkazy s nejakým popisom základného zriaďovania listov, mechaniky a elektroniky?
Lebo by som nerád pri prvom lete tresol kôli chybe nejakého nastavenia.

Neuchyloval bych se k slovum "zakladni nastaveni". Mel bys vedet jak se co nastavi dost podrobne. Videa v anglictine, lepsi neznam (je tam uplne vse):

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=11373

Pro stahnuti videi je nutna registrace.
Josko

#34 Příspěvek od Josko »

scarabeus: Vďaka, radšej by som texty ale toto je tiež super.
Nemyslel som základné ako že len nejak to zhlobiť nech je to hotovo, skôr som myslel základné v zmysle kritické k funkcii vrtuľníku ale tie dopodrobna, ale zas skutočne nepotrebujem hneď prestavať pol RCčka.
Sali

#35 Příspěvek od Sali »

Ahoj,opet plati,ze v patek budu v Ziline a cely vikend na chate v Zbynove u Rajeckych.Pokud uz budes Volfa mit a budes mit zajem,tak Ti ho seridim a ukazu co a jak.
Sali
scarabeus

#36 Příspěvek od scarabeus »

Josko píše:scarabeus: Vďaka, radšej by som texty ale toto je tiež super.
Nemyslel som základné ako že len nejak to zhlobiť nech je to hotovo, skôr som myslel základné v zmysle kritické k funkcii vrtuľníku ale tie dopodrobna, ale zas skutočne nepotrebujem hneď prestavať pol RCčka.

No jak myslis, ale zakladni pravidlo, ktery bys mel hned zpocatku udelat je, ze zkusis vysroubovat vsechny sroubky jdouci do kovu. Narazis-li na nejaky, ktery jde volne ven a zpet, okamzite zalepit lepidlem na srouby.

Nikdy nevis, co s tim pri vyrobe delali/nedelali. Ja chapu, ze dneska chce kazdej druhej clovek prijit, koupit, litat. Jenze o tom heliny rozhodne nejsou. Je dost dulezite mit vse dobre nastavene a neni to zas tak jednoduchy. Na druhou stranu ani hrozna veda, jen se to musis naucit, precist, videt :-)

BTW kriticke je na vrtulniku uplne vsechno. Staci, aby se ti uvolnil jeden sroubek na spatny miste a tralalalaaaaaa :-)

Nebo si to vezmes na triko, ze treba nemas zalepeny sroubky v hlave, primo nahore, unasece listu? Ja bych si to teda byt tebou prekontroloval...
Josko

#37 Příspěvek od Josko »

scarabeus: Práve o takomto niečom som hovoril, napr. ako hovoríš tie šróbky sú dosť dôležité a určite aj kopa iných vecí na ktoré si treba dávať zvlášť pozor a práve som chcel vedieť že čo. Ale pre mňa určite nie je dôležité že a ako si môžem vymeniť Gyro za lepšie a podobné veci... mne ide skôr o servis toho čo mám.

btw. Aký šrobovák sa používa na helinách?
scarabeus

#38 Příspěvek od scarabeus »

Je to samej krizak a nekdy imbus, bud 1,5mm nebo vyjimecne i 1/16 palce, aspon u myho CopterX.
Josko

#39 Příspěvek od Josko »

Už mi došiel ten Wolf tak som s ním letel a celkom v pohode, možno bude treba trochu vyvážiť ale nijak silne nevibruje aj listy majú dobrú stopu, len sa chcem spýtať či na Gyre má svietiť červená kontrolka? Lebo po zapnutí chvíľu bliká a potom zostane svietiť.
A ešte ako poznám že došla baterka? Lebo keď som bol naposledy tak to som len tak poskakoval, niekedy visel a nijak sa to neohlasovalo len zrazu proste keď som dosadol a chcel vzletieť tak to malo malé otáčky a nešlo to zdvihnúť.
scarabeus

#40 Příspěvek od scarabeus »

Josko píše:...len sa chcem spýtať či na Gyre má svietiť červená kontrolka? Lebo po zapnutí chvíľu bliká a potom zostane svietiť.

Na zacatku, kdyz blika, se gyro inicializuje. Je nutne v teto chvili NEhybat s vrtulnikem. Pak musi zustat svitit, je to v poradku, znamena to, ze je aktivni AVCS rezim gyra.

Josko píše:...A ešte ako poznám že došla baterka? Lebo keď som bol naposledy tak to som len tak poskakoval, niekedy visel a nijak sa to neohlasovalo len zrazu proste keď som dosadol a chcel vzletieť tak to malo malé otáčky a nešlo to zdvihnúť.

Leta se VZDY na cas. Nikdy na pokles otacek, to je vrazda :-) Zkus letat 4 minuty, pak zmer napeti baterek. Leta se vetsinou do hranice 3.80 V/clanek. Je tam jeste rozumna rezerva pri pripadnych komplikacich behem pristani.
Josko

#41 Příspěvek od Josko »

scarabeus:
Díky, vedel som že to blikanie je inicializacia, ale myslel som si že po nej to má zhasnúť lebo v manuále to tak bolo divne napísané a čakal som pri tom 10 min jak puk a ono nič tak som si povedal že to je asi normálne nakoniec..

A sakra s tou baterkou to som pokazil, ale snáď som ju nezničil ke som to spravil len raz a tiež hneď som ju dal nabiť, som si myslel že sa to nejak ohlási pred koncom... ale asi som si myslel zle. Škoda že tie baterky nie sú také nezničiteľné svine ako NiCd.
scarabeus

#42 Příspěvek od scarabeus »

Josko píše:A sakra s tou baterkou to som pokazil, ale snáď som ju nezničil ke som to spravil len raz a tiež hneď som ju dal nabiť, som si myslel že sa to nejak ohlási pred koncom... ale asi som si myslel zle. Škoda že tie baterky nie sú také nezničiteľné svine ako NiCd.

Pokud to bylo jen jednou a pri poklesu vykonu jsi ihned skoncil, neni se ceho bat. Pokles napeti pod hranici cca 3.80V/clanek neznamena niceni aku, to by nastalo mnohem dyl. Tady jde o ten potrebny vykon, aby se heli udrzela ve vzduchu. Jakmile ztracis vykon pri letu, pri pristani si neskrtnes uz vubec.

Premer aku, jestli maji clanky stejne napeti a jinak to neres ;-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od ST »

Objednal jsem si od SKYARTEC WASP V3 pro 6ch. Lítám zatím jen s letadly větroně i motorové asi cca 20 let . Před 14 dni jsem si koupil u sousedky nějakou čínu 3ch dvourotor a jsem lapen. Nikdy jsem nevěřil že mě to tak chytne lítám jak to jde, tak hoďku denně. Máte někdo zkušenosti s tímhle vrťasem ?
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Rajny »

nechci zakladat novy vlakno a tak se zeptam tady, je pro me jako zacatecnika co se tyce velkejch jednorotoru lepsi poridit T-REX 450S nebo mam jit rovnou do T-REX 450SE V2, diky za odpoved
scarabeus

#45 Příspěvek od scarabeus »

Rajny píše:nechci zakladat novy vlakno a tak se zeptam tady, je pro me jako zacatecnika co se tyce velkejch jednorotoru lepsi poridit T-REX 450S nebo mam jit rovnou do T-REX 450SE V2, diky za odpoved

Sko a postupne rozflakane dily obmenovat. Nema smysl jit rovnou do kovu a utratit za to x tisic navic, kdyz rozdil jako zacatecnik vubec nepoznas. Budes mit co delat to vubec uridit :-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“