OV10 Bronco - prvni nahled na cele letadlo

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Walhalla »

tks píše:Walhala: ty to máš z estarmodel, že? Taky je to takové puzzle, nebo tam bude víc řezání a broušení?

jojo.. viz nadpis vlakna :-) a ac jsem zatim bohuzel nemel moc cas zkoumat, tak na strankach rikaji, ze to je opravdu jen "lock and glue". rozhodne co jsem zatim mel silu podivat se, tak zadne extra rezani a brouseni nebude treba...

planek u toho samozrejme je.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Marek71 »

Tu je nemecký shop s ponukou od Estarmodel:
http://rc-letmathe.de/index.php?cPath=5 ... d32911986b

Možno by to stálo za úvahu, ceny sa mi zdajú dobré, nehrozí clo a DPH.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
J-F
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od J-F »

Tak dnes mi přišel balíček. Ale asi ho prodám, zatím nestíhám, a chtěl bych malinko větší.
Takže -balík je zatím nerozbalený. :lol: Jde o Bronco OV 10
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Walhalla »

J-F píše:Tak dnes mi přišel balíček. Ale asi ho prodám, zatím nestíhám, a chtěl bych malinko větší.
Takže -balík je zatím nerozbalený. :lol: Jde o Bronco OV 10

taky bych sice snesl o nejakych 40 cisel vetsi.. ale i tak se do nej pustim... ale bohuzel taky zatim nestiham.. ale jednak myslim ze to bude opravdu jak puzzle - presne do sebe zapadat - a jednak zima bude dlouha
J-F
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od J-F »

Walhalla píše:taky bych sice snesl o nejakych 40 cisel vetsi.. ale i tak se do nej pustim... ale bohuzel taky zatim nestiham.. ale jednak myslim ze to bude opravdu jak puzzle - presne do sebe zapadat - a jednak zima bude dlouha

Však ti fandím! :wink: Já nejdřív musím dodělat Albíka. Uvidíme, jak potom... Posílej-uveřejňuj postup, ať se můžem kochat. :D
J-F
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od J-F »

Tak mi to nedalo a nakouknul jsem do krabice. :lol:
A moc se mi to líbí. Jinak výkres je taky dobře zpracovaný, ale jako samostatný je nepoužitelný. Nejsou v něm rozkresleny všechny díly. Výkres je jen pro sestavení. Teda překvapily mě tam i ty šroubečky s matičkama (asi M2) :lol:
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Walhalla »

tak jsem se vcera do toho konecne trochu pustil. i kdyz zatim jsem jen dve hodiny vylamoval soucastky a hromadkoval... vsechno hezky fotim. v nejblizsich dnech vytvorim pro ten model stranky...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Marek71 »

Tak to ja som si povedal, že vylamovať budem až tesne pred použitím, pretože ako sa poznám, určite by som spústu tých malých balzových dielov kamsi stratil :-)
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Walhalla »

Marek71 píše:Tak to ja som si povedal, že vylamovať budem až tesne pred použitím, pretože ako sa poznám, určite by som spústu tých malých balzových dielov kamsi stratil :-)

taky sem si neco takoveho rikal. ale bohuzel na jednom "prkynku" vetsinou byly dily z ruznych casti letadla a bal jsem se a) ze pri manipulaci s listou neco omylem zlomym b) ze pri manipulaci mi nektere dilky vypadnou a nevsimnu si toho...

tak uvidime, zda moje rozhodnuti bylo moudre ci nikoliv.. dneska zacinam to puzzle stavit :-)

gtw: kolik tam mas dilku? ja 500+
J-F
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od J-F »

Taky jsem se do něj nakonec pustil. Nevydržel jsem. Takže když se zrovna manželka nekouká, stavím. :lol:
Je to pěkný "lego". :) Ale měl bych připomínku -oproti stavebnicím od AerodromeRC. Výřezy vytvořil laser přesně podle výkresu. Takže jsou všude vůle na tloušťku laseru. Třeba překližkový čtvereček vlastně do balzového výřezu zalepit nejde, neb je tam velká vůle. Ale jinak to vypadá dobře. :wink:
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Walhalla »

J-F píše: laser přesně podle výkresu. Takže jsou všude vůle na tloušťku laseru. Třeba překližkový čtvereček vlastně do balzového výřezu zalepit nejde, neb je tam velká vůle. Ale jinak to vypadá dobře. :wink:

co to presne znamena? jak rikam, stavit se teprve chystam zacit dneska.. ale i kdyz je tam vule, tak by to zalepit melo jit ne? lepidlo vuli utesni... (jasne, nezni to moc košer)..
J-F
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od J-F »

Samozřejmě, zalepit to půjde. Ale přecijen bych uvítal těsné nasunutí.
Obrázek
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Walhalla »

J-F píše:Samozřejmě, zalepit to půjde. Ale přecijen bych uvítal těsné nasunutí.
Obrázek

ha.. uz tomu rozumim..

diky

bw: jak jsi s tim daleko? jak to odsypa? kdyz je to stavebnice v rozsypu :-)
J-F
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od J-F »

Walhalla píše:bw: jak jsi s tim daleko? jak to odsypa? kdyz je to stavebnice v rozsypu :-)

Já nemám skoro nic. Jen jsem slípnul směrový kormidla. Jinak jsem zvolil odlišný postup. "Vylamuju" jen to co potřebuju.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Marek71 »

Ja mám zatiaľ hotové len smerovku a výškovku, tam je cca. 30-40 dielov. A to bolo práve jedno prkénko balzy. A je ich tam asi 10. V návode mám priamo napísané, že tie diely sú vždy u seba, takže nie je nutné vylamovať dopredu. Ale to može byť u každej stavebnice inak. Ja som si práve schválne kúpil takú čo najjednoduchšiu, najviac blbovzdornú :-)

Za chvíľu idem z práce, takže večer zas niečo zlepím a pofotím. Ale neponáhľam sa, staviam len tu v Reichu po večeroch, pomaly a v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“