dx6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Zero
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Zero »

asi to můžeš reklamovat...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
ogie

#47 Příspěvek od ogie »

pánové z číny špatně napájeli drátky na potenciometr , opraveno a už funguje. Uff docela se mi ulevilo :)
Zero
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Zero »

Mě třeba soudruzi z číny špatně složili vrtulník :lol: tam to bylo celý přeházený :?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Hora
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Hora »

To bych viděl na vadu. :( Může klidně být jen špatně zastrčený konektor od poťáku, ale rozdělání je na Tvé riziko.
Malé info, když jsem ji rozdělal kvůli prasklému vypínači, tak jsem nikde plombu neviděl.

A pozdě :( nevšimnul jsem si další stránky.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
ogie

#50 Příspěvek od ogie »

Blomba tam nikde není, dokonce i v orig. manualu je doporuceni vysilac rozdelat a nastavit si tuhost chodu páček.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od RiMr »

Přesně, tak, plomba žádná, rozdělání povoleno... :-)
Jedna DX6i co mám je pro mé účely bezvadná, kamarád má Futabu s FAST a furt tam řeší nějaké problémy s cukáním serv, jednou je to prej polohou plynu, jindy zase "přepětím" orig. napájecího packu... Rozsekal kvůli tomu vrtulník, ale přesto na to nedá dopustit. Žádné podobné problémy nemám. Jediná závada - rupl mi ovladač pravého svislého trimu. Rozdělal jsem, slepil jsem... Jaké překvapení, druhou jsem koupil kamarádovi na lodičku a na éro a po týdnu mi volá, že mu rupnul ovaladač trimu a že si ho už teda slepil. Úplně stejný... :D
Ještě jsem při hrabání se v soupravě urval drát od antény (volšový ruce...), v podstatě neopravitelné, je to cca 1mm koax., na ten pidikonektořík se to běžnými prostředky připojit nedá. Takže nová anténa, nějakých 270,- Kč. Tak bacha, drží to na tom konektoru na dobré slovo. Chybí mi na plynu cvrček, občas si zapomenu zapnout stopky (nezapínají se plynem), vysílač skoro nic "nežere"... Co bych ještě tak... Nerušitelnost je taková, až na to občas hřeším. Ty sknutlaniny silových vodičů, kabelů serv a někde uprostřed je přijímač AR6200, no, to je na přeshubu... :D Každopádně bez problémů (né že bych tak měl všecko, to jenom občas nebyl čas...). Mám Mode2 a trvalo mi, než jsem se naučil kde mám který DR přepínač, jsou všude možně, ale né tam, kde bych je čekal, tedy "naproti" příslušné páčce. Ale možná je to výhoda, to já nevím, až na téhle soupravě DualRaty používám, tak nevím jak to mají jiná rádia. Dosah je neskutečný, natáčel jsem video a létal jsem opravdu hodně vysoko s upraveným EasyStarem a bylo to bez problémů, viz video:
http://www.youtube.com/watch?v=xeV3WiZOst4
Hodně teď přemýšlím o tom, na ty svoje menší modely, se kterýma stejně líítám nízko, použít AR6000. Přece jenom je to za 50 "doláčů" skoro zadara... Máte s tím prosím vás někdo zkušenosti, případně srovnání spolehlivosti AR6000 oproti AR6200?
Dík.
RiMr.
strigy

#52 Příspěvek od strigy »

jinak, asi blbá otázka, ale ta DX6i má třeba brzdy(jako že vyklopim oboje křidýlka nahoru)? protože to je to hlavní co chci v radiu mýt.
Jano
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Jano »

YES Režim dual alleron
Naposledy upravil(a) Jano dne pon 06.10.2008 15:14, celkem upraveno 1 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Jirak »

RiMr píše:Hodně teď přemýšlím o tom, na ty svoje menší modely, se kterýma stejně líítám nízko, použít AR6000. Přece jenom je to za 50 "doláčů" skoro zadara... Máte s tím prosím vás někdo zkušenosti, případně srovnání spolehlivosti AR6000 oproti AR6200?
Dík.
RiMr.

porovnání jednotlivých Rx a dosahu by mě také zajímalo, nemáte někdo odkaz na konkrétní testy ?

Na webu Spektra jsem našel několik typů Rx DSM2 (AR6000 vynecham, ten je pouze DSM)

- AR6300 - indoor letadýlka
- AR6200 - full range, tedy vhodne pro vsechny typy
- AR6100 - male modely

mam nekolik EPP modelu, Flash 3D, MiniMag, Toro (rozpeti kolem 1m) ... kam by se mi libilo dokoupit AR6100 misto AR6200. Nevim ale, zda bude dosah stacit bo nedokazu posoudit vysku a vzdalenost modelu ode mne.
Naposledy upravil(a) Jirak dne pon 06.10.2008 20:14, celkem upraveno 1 x.
scarabeus

#55 Příspěvek od scarabeus »

Troufam si rict, ze staci. Zmer si na jakou vzdalenost model vidis a najednou zjistis, jak je to relativne blizko... 1m rozpeti je vlastne uplny nic.

BTW AR6100 mam v Cessne, rozpeti 110cm. Asi tak 40 letu a vsechny bez problemu.

AR6200 mam ve vrtasovi, ale bez problemu by snesl 6100 (T-Rex 450). Pro tve potreby by byl vazne zbytecny.

Hledal jsem hodne dlouho a tohle resil taky, nakonec padlo rozhodnuti na AR6100 a jak rikam, doted zadny problem. Ridil jsem se taky zkusenostmi lidi na netu ze zahranici. U nikoho nikdy nebyl problem s dosahem.
Hora
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Hora »

Taky mohu potvrdit mám v TORO300 AR6100e a naprostá spokojenost. Už jej téměř nevidím, ale stále bez potíží s dosahem.
Mám i AR6200 v Mustangovi a le tam nemám problém umístit oba díly přijímače. U letadel do 1m bych se nebál používat AR6100.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Jirak »

po vyspání jsem opět pohledal na netu a přímo na Horizonu mají uvedeno:

AR6100: The range is for parkflyer use only. 300-400 feet and slow
flying aircraft and micro helis.

tedy ~120m a na webu jeden testík, kde se dostal až k 700feet (213m)

http://www.rcuniverse.com/forum/m_6555830/tm.htm

takže jdu do toho, pro Toro a Flashe 3D to bude jasná volba ;))
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Marek71 »

Myslíš ? Pozri sem:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... metra.html

Neveril som, že tak vysoko može Toro vyletieť. A bolo v pohode viditeľné.

Jirak píše:tedy ~120m a na webu jeden testík, kde se dostal až k 700feet (213m)

http://www.rcuniverse.com/forum/m_6555830/tm.htm

takže jdu do toho, pro Toro a Flashe 3D to bude jasná volba ;))
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
dzus

#59 Příspěvek od dzus »

Nechci kazit optimismus - nicméně mám AR6100e v TORO900 a problém s dosahem jsem měl už 3x. Prostě klasický lock-out - ztráta signálu spojená s resetem přijímače a ztrátou kontroly nad modelem po dobu několika sekund.
2x jsem měl štěstí, že se serva zastavila v tak příhodné konfiguraci, že letadlo kroužilo pomalu k zemi a pak jsem to vybral po obnovení spojení. Jednou jsem tolik štěstí neměl a byl z toho střemhlavý pád až na zem (křídlo rozlomené vejpůl).

Stále s tím létám, ale už si dávám hodně pozor, abych nezalétl moc daleko.
Sky Lady II, Toro 900, WASP V3 CP (servis), CAP 232
Hora
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Hora »

dzus píše:Nechci kazit optimismus - nicméně mám AR6100e v TORO900 a problém s dosahem jsem měl už 3x. Prostě klasický lock-out - ztráta signálu spojená s resetem přijímače a ztrátou kontroly nad modelem po dobu několika sekund.
2x jsem měl štěstí, že se serva zastavila v tak příhodné konfiguraci, že letadlo kroužilo pomalu k zemi a pak jsem to vybral po obnovení spojení. Jednou jsem tolik štěstí neměl a byl z toho střemhlavý pád až na zem (křídlo rozlomené vejpůl).

Stále s tím létám, ale už si dávám hodně pozor, abych nezalétl moc daleko.

Mohl by jsi nám napsat ještě údaj jak jsi byl daleko a jakým směrem od vysílače jsi letěl? Další údaj který by mě zajímal, jak máš nastavený fail-safe a verzi přijímače.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“