Levnější model pro úplného začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jetson »

Miloš píše:Jetson:Tak je možný,že si šikovnější než většina začátečníků :D Pokud někdo cejtí že má talent,tak směle do toho,ale já bych to neopakoval.Ono je to hop a nebo trop,sám píšeš že si toho zase tolik nenalítal,uvidíš jak to půjde dál.Nepřeju Ti nic špatnýho,ale s 3200 mínus se začíná ještě hůř než s nulou a ten ES je opravdu jistota.

O své šikovnosti nejsem zrovna převědčen. Nalétal jsem zatím cca 3 hodiny a Cessna stále bez problému. Jen zvažuji odmontování podvozku a náhradu vrtule za sklopnou, protože ve větru často nejsem schopný (a to je o té šikovnosti) přistát na asfaltu a oranište není přítel koleček. Přistávám v takové situaci bez motoru a zatím žádné poškození.
Navíc já ES nee, protože jak jsem psal, bez křidélek nejsem schopný letu. To už zvládnu spíš létat bez směrovky (na simech jsem jí používal jen když jsem šel s vysavačem do vývrtky a na rovnání při přistání za větru).

A jak tu někdo chválil vysílačku u ES. Že by byl 3 kanál zrovna terno....
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marek71 »

Na rozdiel od roznych setov je to ale aspoň vysielačka a nie hračka :-) Druhá vec je, že ES je lepšie kúpiť samotný a k nemu vysielačku a elektroniku zvlášť. Máš potom vystarané aj do budúcnosti. Touto cestou som išiel ja. Iste, stojí to viac, ale to už by si mal uvedomiť každý, kto do toho ide, že to nie je lacný koníček.

Jetson píše:A jak tu někdo chválil vysílačku u ES. Že by byl 3 kanál zrovna terno....
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JirkaA »

A jak tu někdo chválil vysílačku u ES. Že by byl 3 kanál zrovna terno....

Co jsem zjistoval kdyz jsem kupoval sveho ES, tak 3kanal je historie, ted k tomu v setu davaji 4kanal Zebru (ja sel s ohledem na budoucnost radeji do Optica sport).
BTW kridelka se k ES daji snadno udelat.
powder
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od powder »

buff píše:
spellcross123 píše:Pouzivejodstavceatsenamtolepecte!

A ty používej HÁČKY a ČÁRKY. To platí i pro ostatní co na to s...
Fakt dlouhé SMSky se čtou na h...

Konkrétně spellcross123 diakritiku používá korektně. Než na někoho "útočíš", tak si zkontroluj pravdivost svých domněnek. :roll:

scarabeus píše:Strilis hodne mimo, protoze plno lidi, co tu jsou, bylo u zrodu internetu jako takoveho a tam se hacky a carky nedaly pouzivat a to se dost blbe preucuje. Nehlede na to, ze jsou stale systemy, kde hacky a carky JSOU problem.

Tyto útoky, zvlášť když jsou mimo mísu, mě nadzvedávají ze židle. U zrodu internetu z nás zřejmě nebyl nikdo. V Čechách se konektivita začala rozšiřovat po roce 1993!
Nevím jak Ty, ale já vydával elektronickou verzi našeho školního časopisu na www už v '96. A diakritiku jsme používali normálně! Web od počátku podporoval kódování MIME a automatické přepínání znakových sad.
Je to jen lenost, neznalost a neochota uživatelů těchto služeb (nejen internetových) se učit nové věci - proto se setkáváme se zarputilými "SMSkaři".

howgh :wink:
buff

#35 Příspěvek od buff »

scarabeus píše:
buff píše:A ty používej HÁČKY a ČÁRKY. To platí i pro ostatní co na to s...

Strilis hodne mimo, protoze plno lidi, co tu jsou, bylo u zrodu internetu jako takoveho a tam se hacky a carky nedaly pouzivat a to se dost blbe preucuje. Nehlede na to, ze jsou stale systemy, kde hacky a carky JSOU problem.

Jo tuhle odpověď znám. Mám angl. klávesnici atd atd. Jenže je plno lenochů a vymlouvat se na nějaké přeučování? To fakt neberu. Ano nelze z "druhé" strany poznat kdo co používá. Jenže tohle není problém pouze tohoto fóra a tohoto servu. Prostě jsem měl potřebu si postěžovat i když vím, že s tím nic neudělám :evil: No nic. Život jde dál.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Abu »

Pisu bez diakritiky proto, ze nejsem sekretarka ani nekdo, koho naucili na skole psat vsema deseti na CZ keyb. Cely den programuju (na anglicke klavesnici :wink: ) a psani textu s hackama a carkama mi jde zhruba 3x pomaleji... takze pokud to neni opravdu nutne, tak se s tim neobtezuju. Ano, jsem asi linej, ale zatim jsem se vzdy domluvil s kym jsem potreboval.

Ale nikoho nenutim to cist! Pokud to nekomu dela neprekonatelne problemy, necht moje prispevky ignoruje, ja to zrejme preziju :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Marek71 »

Abu:
Človeče, až teraz som si všimol, že píšeš bez háčkov a čiarok :-) Ja mám vo Firefoxe zapnutú CZ a v Eclipse EN. A u mňa je to ešte horšie, pretože mám nemecký layout klávesnice, takže tie české znaky triafam po pameti a niekedy sa netrafím...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od spellcross123 »

buff píše:A ty používej HÁČKY a ČÁRKY. To platí i pro ostatní co na to s...

* A ty, používej HÁČKY a ČÁRKY! To platí i pro ostatní, co na to s...
Naposledy upravil(a) spellcross123 dne stř 24.09.2008 11:15, celkem upraveno 3 x.
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
zdekar

#39 Příspěvek od zdekar »

Jak tak pročítám tuhle diskuzi, tak se tady už na celé stránce řeší jestli psát s čárkama nebo bez. Vždyť je to v podstatě jedno. Přečíst se to dá tak i tak. Spíš by jste se měli mezi sebou dohadovat jestli je lepší FOCUS nebo WILDHAWK.
Bohužel nemám zkušenosti ani s jedním, takže v tomhle neporadím. Ale majitelé těchto letadel by se mohli vyjádřit jaké jsou plusy a mínusy. Taky uvažuju o nějakém větroni a tak by mě to docela zajímalo.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

Focus ani WH nejsou moc vetrone. Pokud chces zacit s vetronema, tak velice slusne lita Easy Glider a "EPP nerozbitnost" zustava zachovana.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od spellcross123 »

činskej set je pro začatečníka na hovno.
Lital jsem zrovna s tou cesnou s normalnim motorem (nemela stridak) baterie byly nimh. Moc to nelitalo a hlavne se to spatně lepi ve srovnani s epp. Ja bych pro zacatecnika volil jednoznačně EPP.
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
otass

#42 Příspěvek od otass »

Jelikož a protože se WildHawk již téměř nedá sehnat, myslíte že Focus je srovnatelná náhrada? Pokud má rádio stejné jako Skyady 1 , tak bych se toho docela bál.
Bacon

#43 Příspěvek od Bacon »

otass píše:Jelikož a protože se WildHawk již téměř nedá sehnat, myslíte že Focus je srovnatelná náhrada? Pokud má rádio stejné jako Skyady 1 , tak bych se toho docela bál.

Wild Hawka seženeš například zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop_back=hledani&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=710
JM

#44 Příspěvek od JM »

Bacon píše:Wild Hawka seženeš například zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop_back=hledani&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=710

Tam už asi taky nee, aspoň teda není momentálně skladem...
Ale jak už jsem někde napsal-mám málo létanýho WildHawka na prodej, kdyby někdo chtěl tak přez soukromou zprávu.
strigy

#45 Příspěvek od strigy »

s tím easy gliderem souhlasim! mám ho ted po wild hawkovi a je to bomba. ale wild hawk umí taky pěkně lítat.jsem rád že jsem s ním začínal. ale ted bych si koupil neco jinačího a elektroniku bych sehnal sám
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“