Levnější model pro úplného začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jetson »

Jen poznámka. Cessna stojí 31XX,- a Wild Hawk 29XX,- to snad nelze brát jako rozdíl ovlivňující rozhodování. Navíc stříďák a 1500 mAh LiPo.

A s Cessnou lze taky trochu plachtit. Když jsem šel na přistání do pole, tak jsem tak v 10m už vysadil motor a v klídku doplachtil. Navíc jsem zkusil i v letu párkrát co to bude bez motoru dělat a chování bylo příkladné (netvrdím, že by šlo stoupat).

Kromě youtube taky sosni nějakej sim, patřičné modely, někde půjč ovladač (nebo za pár set kup přímo simovej) a zkus si, co Ti sedne víc.
Bacon

#17 Příspěvek od Bacon »

Naposledy upravil(a) Bacon dne pon 22.09.2008 20:21, celkem upraveno 1 x.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jetson »

Bacon

#19 Příspěvek od Bacon »

Jetson píše:Ta Cessna je jiná.

Třeba tady http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/101 ... 5mhz-.aspx
Opraveno =)
strigy

#20 Příspěvek od strigy »

Jetson píše:Jen poznámka. Cessna stojí 31XX,- a Wild Hawk 29XX,- to snad nelze brát jako rozdíl ovlivňující rozhodování. Navíc stříďák a 1500 mAh LiPo.

A s Cessnou lze taky trochu plachtit. Když jsem šel na přistání do pole, tak jsem tak v 10m už vysadil motor a v klídku doplachtil. Navíc jsem zkusil i v letu párkrát co to bude bez motoru dělat a chování bylo příkladné (netvrdím, že by šlo stoupat).

Kromě youtube taky sosni nějakej sim, patřičné modely, někde půjč ovladač (nebo za pár set kup přímo simovej) a zkus si, co Ti sedne víc.

a wild hawk plachtit neumí? vždyt je to větroň

jinak na Accipiter Badius II, 4k, 35 MHz, žl. bych hodně rychle zapoměl. je to malí, záludný a je to jak cihla. ješte bych se podival po minimagovi protože přece jenom je to asi nejkvalitnější tady s techto.
Miloš

#21 Příspěvek od Miloš »

Zdar všem.Jsem tady novej a tímhle dilematem jsem si prošel taky.U Pecky jsem koupil tu Cessnu a nedoporučuju jí na začátek ani trochu.Je pravda,že jsem přesně podle příručky šel rovnou lítat a sám (předtím jsem měl jen takovýho toho prcka od Xlite,nebo jak se to jmenuje) takže to samozřejmě byla taky moje chyba.I když se to vytrimování atd . zdálo v pohodě,hned po startu to táhlo ke straně,dál mě dost překvapila rychlost jakou to vyrazilo a s tím související naprosto nevhodná volba místa pro let,i když se to zdálo v pohodě (protože to mrňavý jsem měl už v ruce) no a pak už následovala serie naprosto vykulenejch pohybů s fatálníma následkama.Takže 3200 je docela dobrá cena ale za 30 vteřin už to není nic moc.Pak jsem ještě koupil na ebay jeden čínskej set (použitej) a to byla totální katastrofa,vůbec se to neudrželo ve vzduchu (asi špatně opravená havárka) No a pak už jsem jel do Hangáru,kde jsem koupil hotovýho easy stara s trochu lepší RC výbavou a nabíječkou,takže jsem samozřejmě několikrát překročil původní rozpočet,ale to byl konečně krok správným směrem.Letadlo naprosto perfektně seřízený,vyzkoušený.Při prvním letu jsem měl trochu problémy,za 1.) jsem samo nevydržel na úplný bezvětří a za 2.)mi to zaletělo proti sluníčku,takže jsem šel asi dvakrát k zemi,ale pak už všechno super.Už jsem lítal i za větru a je to naprosto skvělý éro,což se tady všude píše,takže pod to se podepíšu.Ještě nějakou dobu budu trénovat takhle a pak pořídím křidýlka,případně silnější motor.Myslím že se s tím dají dělat i pěkný divočiny pokud to člověk ovládá a je to spíš o pilotovi než o letadle.Tady hraje pro ještě ten materiál,to je skutečně blbuvzdorný.Takže naprostá spokojenost.Z cessny mi zbyla jen vysílačka,dá se použít na nějakej ten simulátor?
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Marek71 »

Miloš:
Ja tvoje slová možem naprosto do detailu potvrdiť. Až na to, že ja som začal hneď Esystarom, zhodou okolností tiež z Hangáru. Ale už ma nebaví písať stále to isté dokola.

Proste, kto chce lietať ako začiatočník bez akýchkoľvek problémov, tak vezme ES a nechá si ho zalietnuť niekým skúseným. Z vlastnej skúsenosti možem povedať, že v tom prípade nepotrebuje ani žiadnu paródiu na simulátor typu FMS. A kto chce "ušetriť", tak nech experimentuje s kadejakými čínskymi setmi... ale nech tak neradí druhým, je to podľa mňa špatná rada.

Iste, je to o peniazoch. Ale aj u tejto zábavy platí, že za málo peňazí málo muziky...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od spellcross123 »

Miloš píše:Zdar všem.Jsem tady novej a tímhle dilematem jsem si prošel taky.U Pecky jsem koupil tu Cessnu a nedoporučuju jí na začátek ani trochu.Je pravda,že jsem přesně podle příručky šel rovnou lítat a sám (předtím jsem měl jen takovýho toho prcka od Xlite,nebo jak se to jmenuje) takže to samozřejmě byla taky moje chyba.I když se to vytrimování atd . zdálo v pohodě,hned po startu to táhlo ke straně,dál mě dost překvapila rychlost jakou to vyrazilo a s tím související naprosto nevhodná volba místa pro let,i když se to zdálo v pohodě (protože to mrňavý jsem měl už v ruce) no a pak už následovala serie naprosto vykulenejch pohybů s fatálníma následkama.Takže 3200 je docela dobrá cena ale za 30 vteřin už to není nic moc.Pak jsem ještě koupil na ebay jeden čínskej set (použitej) a to byla totální katastrofa,vůbec se to neudrželo ve vzduchu (asi špatně opravená havárka) No a pak už jsem jel do Hangáru,kde jsem koupil hotovýho easy stara s trochu lepší RC výbavou a nabíječkou,takže jsem samozřejmě několikrát překročil původní rozpočet,ale to byl konečně krok správným směrem.Letadlo naprosto perfektně seřízený,vyzkoušený.Při prvním letu jsem měl trochu problémy,za 1.) jsem samo nevydržel na úplný bezvětří a za 2.)mi to zaletělo proti sluníčku,takže jsem šel asi dvakrát k zemi,ale pak už všechno super.Už jsem lítal i za větru a je to naprosto skvělý éro,což se tady všude píše,takže pod to se podepíšu.Ještě nějakou dobu budu trénovat takhle a pak pořídím křidýlka,případně silnější motor.Myslím že se s tím dají dělat i pěkný divočiny pokud to člověk ovládá a je to spíš o pilotovi než o letadle.Tady hraje pro ještě ten materiál,to je skutečně blbuvzdorný.Takže naprostá spokojenost.Z cessny mi zbyla jen vysílačka,dá se použít na nějakej ten simulátor?

Pouzivejodstavceatsenamtolepecte!
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jetson »

strigy píše:a wild hawk plachtit neumí? vždyt je to větroň

To nikdo nezpochybňuje. Naopak byla to reakce k tomu, že wild hawk plachtí.

Marek71 píše:A kto chce "ušetriť", tak nech experimentuje s kadejakými čínskymi setmi... ale nech tak neradí druhým, je to podľa mňa špatná rada.

Někdo má pozitivní zkušennosti s ES, já s Cessnou. Pravda, mám nalétanou teprve hodinku (vše dnes), ale zase je to doporučení opravdového začátečníka a to, že jsem to nerozsekal i když chvilkama dost foukalo, taky o něčem svědčí a pár přistání na poli, kdy to samozřejmě hned zakoplo to taky přežilo bez úhony...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

Jetson:
Napriek tomu si stojím za tým, že ES je pre večšinu začiatočníkov vhodnejší. So slušnou vysielačkou a spoľahlivou elektronikou. Nalietal som s ním cca. 50 letov a neriešil som jediný technický problém, len som ho párktát zlepil sekunďákom... presnejšie asi 2-3 krát. A myslím, že o to práve ide.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Miloš

#26 Příspěvek od Miloš »

Jetson:Tak je možný,že si šikovnější než většina začátečníků :D Pokud někdo cejtí že má talent,tak směle do toho,ale já bych to neopakoval.Ono je to hop a nebo trop,sám píšeš že si toho zase tolik nenalítal,uvidíš jak to půjde dál.Nepřeju Ti nic špatnýho,ale s 3200 mínus se začíná ještě hůř než s nulou a ten ES je opravdu jistota.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
strigy

#27 Příspěvek od strigy »

Jetson píše:
strigy píše:a wild hawk plachtit neumí? vždyt je to větroň

To nikdo nezpochybňuje. Naopak byla to reakce k tomu, že wild hawk plachtí.

Marek71 píše:A kto chce "ušetriť", tak nech experimentuje s kadejakými čínskymi setmi... ale nech tak neradí druhým, je to podľa mňa špatná rada.

Někdo má pozitivní zkušennosti s ES, já s Cessnou. Pravda, mám nalétanou teprve hodinku (vše dnes), ale zase je to doporučení opravdového začátečníka a to, že jsem to nerozsekal i když chvilkama dost foukalo, taky o něčem svědčí a pár přistání na poli, kdy to samozřejmě hned zakoplo to taky přežilo bez úhony...

jo, pochopil jsem to jinak :lol:
Bacon

#28 Příspěvek od Bacon »

Wild Hawk vs. Focus

Jeden model vychází z druhého, každý má své mouchy, který je vhodnější? :)
buff

#29 Příspěvek od buff »

spellcross123 píše:
Miloš píše:Zdar všem.Jsem tady novej a tímhle dilematem jsem si prošel taky.U Pecky jsem koupil tu Cessnu a nedoporučuju jí na začátek ani trochu.Je pravda,že jsem přesně podle příručky šel rovnou lítat a sám (předtím jsem měl jen takovýho toho prcka od Xlite,nebo jak se to jmenuje) takže to samozřejmě byla taky moje chyba.I když se to vytrimování atd . zdálo v pohodě,hned po startu to táhlo ke straně,dál mě dost překvapila rychlost jakou to vyrazilo a s tím související naprosto nevhodná volba místa pro let,i když se to zdálo v pohodě (protože to mrňavý jsem měl už v ruce) no a pak už následovala serie naprosto vykulenejch pohybů s fatálníma následkama.Takže 3200 je docela dobrá cena ale za 30 vteřin už to není nic moc.Pak jsem ještě koupil na ebay jeden čínskej set (použitej) a to byla totální katastrofa,vůbec se to neudrželo ve vzduchu (asi špatně opravená havárka) No a pak už jsem jel do Hangáru,kde jsem koupil hotovýho easy stara s trochu lepší RC výbavou a nabíječkou,takže jsem samozřejmě několikrát překročil původní rozpočet,ale to byl konečně krok správným směrem.Letadlo naprosto perfektně seřízený,vyzkoušený.Při prvním letu jsem měl trochu problémy,za 1.) jsem samo nevydržel na úplný bezvětří a za 2.)mi to zaletělo proti sluníčku,takže jsem šel asi dvakrát k zemi,ale pak už všechno super.Už jsem lítal i za větru a je to naprosto skvělý éro,což se tady všude píše,takže pod to se podepíšu.Ještě nějakou dobu budu trénovat takhle a pak pořídím křidýlka,případně silnější motor.Myslím že se s tím dají dělat i pěkný divočiny pokud to člověk ovládá a je to spíš o pilotovi než o letadle.Tady hraje pro ještě ten materiál,to je skutečně blbuvzdorný.Takže naprostá spokojenost.Z cessny mi zbyla jen vysílačka,dá se použít na nějakej ten simulátor?

Pouzivejodstavceatsenamtolepecte!

A ty používej HÁČKY a ČÁRKY. To platí i pro ostatní co na to s...
Fakt dlouhé SMSky se čtou na h...
scarabeus

#30 Příspěvek od scarabeus »

buff píše:A ty používej HÁČKY a ČÁRKY. To platí i pro ostatní co na to s...

Strilis hodne mimo, protoze plno lidi, co tu jsou, bylo u zrodu internetu jako takoveho a tam se hacky a carky nedaly pouzivat a to se dost blbe preucuje. Nehlede na to, ze jsou stale systemy, kde hacky a carky JSOU problem.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“