rozlepený Oracover na náběžné hraně
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
rozlepený Oracover na náběžné hraně
Na náběžné hraně křídla (Ion 2m) se mě začal rozlepovat Oracover v délce asi 8cm a potřeboval bych poradit co s tím. Přežehlení moc nepomáhá
Spodní a horní folie se překrývají asi o 2mm. Nevím jestli bude lepší to celé přelepit záplatou z folie nebo snad stačí jen izolepa?
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:A nebo přes to flákni 10mm pásek Oraku a přižehli ho ke stávajícímu potahu.
něco takového jsem měl na mysli, ale uvažoval jsem spíš o šířce pásku tak 20mm. Zajímají mě další možnosti jak to řešit. Navíc ten potah je teď dělaný přesně obráceně než doporučuje Oracover v návodu. Správně by měl horní potah překrývat spodní, ale pan Paláček to má obráceně. Ten vteřiňák co radí Abu bych viděl spíš jako nouzovou opravu na letišti.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Re: rozlepený Oracover na náběžné hraně
garfield píše:Na náběžné hraně křídla (Ion 2m) se mě začal rozlepovat Oracover v délce asi 8cm a potřeboval bych poradit co s tím. Přežehlení moc nepomáháSpodní a horní folie se překrývají asi o 2mm. Nevím jestli bude lepší to celé přelepit záplatou z folie nebo snad stačí jen izolepa?
Ja by som to pretrel Balsaloc-om a prižehlil. Ale prelepenie odlepeného spoja lepiacoi páskou tiež pomôže a zabráni ďalšiemu rozlepovaniu.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Vterinak i pruhlednou pasku jsem pouzil jako nouzovou opravu na letisti.. a co myslis, na obou modelech to takhle zustalo priblizne uz 2 roky(a funguje to)
Jasně Abu, nic ve zlým. Já jen nerad dělám opravy které zavání pozdějšími komplikacemi s rozebiratelností. Oracover snadno sloupnu, ale třeba zrovna takový řídký vteřiňák rád zateče i kam nemá
Ahoy, já už křídlo za letu svlíknul
http://galerie.rcserver.cz/photoView.php?id=478&nr=4 pro stejnou "závadu", výsledek není třeba komentovat. Buď rychlejší než já. 
Hitec Aurora 9X
- mpx
- Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz
garfield píše:Hoki píše:A nebo přes to flákni 10mm pásek Oraku a přižehli ho ke stávajícímu potahu.
něco takového jsem měl na mysli, ale uvažoval jsem spíš o šířce pásku tak 20mm. Zajímají mě další možnosti jak to řešit. Navíc ten potah je teď dělaný přesně obráceně než doporučuje Oracover v návodu. Správně by měl horní potah překrývat spodní, ale pan Paláček to má obráceně. Ten vteřiňák co radí Abu bych viděl spíš jako nouzovou opravu na letišti.
Použij kvalitní tenkou průhlednou lepenku o šířce klidně jen těch 10mm ( potřebuješ jen zabránit dalšímu rozlepování síly na to žádné působit nebudou).
Před lepením doporučuji ještě pečlivě křídlo umýt ( každé zrnko prachu dělá na pásce bublinku ), tak aby jsi to měl pěkný.
ps: A doporučuju to rovnou udělat i na VOP ( tam je ten přesah snad ještě menší než u křídla)
Viktor
Moje modely:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
garfield píše:Ta průhledná lepící páska vypadá jako dobrá volba. Mohl bych jí navíc přejet žehličkou ať to pořádně držíJen si nedovedu představit jak jí rovně přilepit přes celé křídlo v délce 1m
Přilep to na jednom konci a druhý měj dostatečně vysoko nad křídlem. Jednou rukou to pomalu přilepuj postupně po dýlce a druhou rukou drž stále druhý konec nad křídlem, až se prostě ruce potkají na konci pásky
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Presne jak pise Hoki, jednou rukou drzet konec lehce napnuty a druhou postupne od kraje prihlazovat pasku. Ale mozna bych to udelal stejne na 2-3 kusy, Ion nema nabezku rovnou ale lomenou a v tech ohybech by se ti delaly varhanky, kdyby to bylo z jednoho kusu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Presne jak pise Hoki, jednou rukou drzet konec lehce napnuty a druhou postupne od kraje prihlazovat pasku. Ale mozna bych to udelal stejne na 2-3 kusy, Ion nema nabezku rovnou ale lomenou a v tech ohybech by se ti delaly varhanky, kdyby to bylo z jednoho kusu.
Asi jsem to předtím blbě napsal, ale problém jsem viděl hlavně v té lomené náběžné hraně. Chtěl jsem mít ten proužek nedělený, ale vypadá to, že to opravdu bez rozdělení pásky nepůjde.