rozlepený Oracover na náběžné hraně

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
garfield
Kontaktovat uživatele:

rozlepený Oracover na náběžné hraně

#1 Příspěvek od garfield »

Na náběžné hraně křídla (Ion 2m) se mě začal rozlepovat Oracover v délce asi 8cm a potřeboval bych poradit co s tím. Přežehlení moc nepomáhá :( Spodní a horní folie se překrývají asi o 2mm. Nevím jestli bude lepší to celé přelepit záplatou z folie nebo snad stačí jen izolepa?
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Vetsinou to resim prilipnutim vterinakem.
Moc s tim neotalej, nebo se ti ve vzduchu svlikne potah z kusu kridla a zacne plandat, to je pak teprve tanec.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
s3030150

#3 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:44, celkem upraveno 3 x.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hoki »

A nebo přes to flákni 10mm pásek Oraku a přižehli ho ke stávajícímu potahu.
garfield
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od garfield »

Hoki píše:A nebo přes to flákni 10mm pásek Oraku a přižehli ho ke stávajícímu potahu.

něco takového jsem měl na mysli, ale uvažoval jsem spíš o šířce pásku tak 20mm. Zajímají mě další možnosti jak to řešit. Navíc ten potah je teď dělaný přesně obráceně než doporučuje Oracover v návodu. Správně by měl horní potah překrývat spodní, ale pan Paláček to má obráceně. Ten vteřiňák co radí Abu bych viděl spíš jako nouzovou opravu na letišti.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Vterinak i pruhlednou pasku jsem pouzil jako nouzovou opravu na letisti.. a co myslis, na obou modelech to takhle zustalo priblizne uz 2 roky :D (a funguje to)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: rozlepený Oracover na náběžné hraně

#7 Příspěvek od lubo1 »

garfield píše:Na náběžné hraně křídla (Ion 2m) se mě začal rozlepovat Oracover v délce asi 8cm a potřeboval bych poradit co s tím. Přežehlení moc nepomáhá :( Spodní a horní folie se překrývají asi o 2mm. Nevím jestli bude lepší to celé přelepit záplatou z folie nebo snad stačí jen izolepa?

Ja by som to pretrel Balsaloc-om a prižehlil. Ale prelepenie odlepeného spoja lepiacoi páskou tiež pomôže a zabráni ďalšiemu rozlepovaniu.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
garfield
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od garfield »

Abu píše:Vterinak i pruhlednou pasku jsem pouzil jako nouzovou opravu na letisti.. a co myslis, na obou modelech to takhle zustalo priblizne uz 2 roky :D (a funguje to)

Jasně Abu, nic ve zlým. Já jen nerad dělám opravy které zavání pozdějšími komplikacemi s rozebiratelností. Oracover snadno sloupnu, ale třeba zrovna takový řídký vteřiňák rád zateče i kam nemá ;)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Abu »

Jasne, to chapu.

Ja ty foliaky stejne nejak nemam moc rad, porad se to nekde odlepuje, krabati.... :(
DAF
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DAF »

Ahoy, já už křídlo za letu svlíknul :lol: http://galerie.rcserver.cz/photoView.php?id=478&nr=4 pro stejnou "závadu", výsledek není třeba komentovat. Buď rychlejší než já. 8)
Hitec Aurora 9X
mpx
Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz

#11 Příspěvek od mpx »

garfield píše:
Hoki píše:A nebo přes to flákni 10mm pásek Oraku a přižehli ho ke stávajícímu potahu.

něco takového jsem měl na mysli, ale uvažoval jsem spíš o šířce pásku tak 20mm. Zajímají mě další možnosti jak to řešit. Navíc ten potah je teď dělaný přesně obráceně než doporučuje Oracover v návodu. Správně by měl horní potah překrývat spodní, ale pan Paláček to má obráceně. Ten vteřiňák co radí Abu bych viděl spíš jako nouzovou opravu na letišti.

Použij kvalitní tenkou průhlednou lepenku o šířce klidně jen těch 10mm ( potřebuješ jen zabránit dalšímu rozlepování síly na to žádné působit nebudou).
Před lepením doporučuji ještě pečlivě křídlo umýt ( každé zrnko prachu dělá na pásce bublinku ), tak aby jsi to měl pěkný.

ps: A doporučuju to rovnou udělat i na VOP ( tam je ten přesah snad ještě menší než u křídla)
Viktor
garfield
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od garfield »

Ta průhledná lepící páska vypadá jako dobrá volba. Mohl bych jí navíc přejet žehličkou ať to pořádně drží :wink: Jen si nedovedu představit jak jí rovně přilepit přes celé křídlo v délce 1m :?:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hoki »

garfield píše:Ta průhledná lepící páska vypadá jako dobrá volba. Mohl bych jí navíc přejet žehličkou ať to pořádně drží :wink: Jen si nedovedu představit jak jí rovně přilepit přes celé křídlo v délce 1m :?:

Přilep to na jednom konci a druhý měj dostatečně vysoko nad křídlem. Jednou rukou to pomalu přilepuj postupně po dýlce a druhou rukou drž stále druhý konec nad křídlem, až se prostě ruce potkají na konci pásky :P Samozřejmě musíš mít obě ruce volné = křídlo Ti někdo musí držet a nebo ho nějak zafixuj, ať se Ti nehne.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Abu »

Presne jak pise Hoki, jednou rukou drzet konec lehce napnuty a druhou postupne od kraje prihlazovat pasku. Ale mozna bych to udelal stejne na 2-3 kusy, Ion nema nabezku rovnou ale lomenou a v tech ohybech by se ti delaly varhanky, kdyby to bylo z jednoho kusu.
garfield
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od garfield »

Abu píše:Presne jak pise Hoki, jednou rukou drzet konec lehce napnuty a druhou postupne od kraje prihlazovat pasku. Ale mozna bych to udelal stejne na 2-3 kusy, Ion nema nabezku rovnou ale lomenou a v tech ohybech by se ti delaly varhanky, kdyby to bylo z jednoho kusu.

Asi jsem to předtím blbě napsal, ale problém jsem viděl hlavně v té lomené náběžné hraně. Chtěl jsem mít ten proužek nedělený, ale vypadá to, že to opravdu bez rozdělení pásky nepůjde.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“