Pepin a nejen vysílač(e)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Pepin a nejen vysílač(e)

#1531 Příspěvek od prikrylm »

Pokud chceš rádio tahat v batohu, možná takové Bumblebee a Pocket (možná i další) nemají páčkové, ale kolíbkové přepínače, takže se neulomí nevhodnou manipulací. Pak nevím, jak Bumblebee, ale Pocket má snadno odšroubovatelné páčky kniplů + místo, kam se "cvaknou", takže taky nezavazí při transportu. Podobně TO má FlySky PA01, ale ten je trošku větší a je to trošku jiná cenová kategorie. Zase má ale větší a barevný displej.

Přijmače ELRS nemusí přece být jen RadioMaster. 6ch PWM může být třeba HappyModel.

Pak by nemuselo být špatné použít přijímač sériový a k tomu nějaký s.bus/crsf-PWM převodník. Najít hotových se dá dost. Případně si stvořit openXsenzor z RP2040 zero - ten je levný, dostaneš z něj až 16 PWM a umí i měřit napětí na baterce. Krom kyblu dalších věcí, které jsou k nalezení v jiném vlákně. Krom pájky a standardního USB kabelu k tomu nic dalšího nepotřebuješ. Vlastně jeden "zádrhel" vidím. Je potřeba nějaký "serial monitor".

Otázka spíš pro ostatní. Když člověk nemá (třeba) VisualStudio Code, Arduino IDE nebo jiné IDE, jaký rozumný sériový monitor na openXsensor? Pokud potřebuju jen serial monitor, je VSC trošku dost kanón na vrabce.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#1532 Příspěvek od pepin »

Ten bumblebee by byl na co to chci asi ideál, řešim to ted opravdu jen a pouze pro jeden rc hadr na koloběžku stylem kompletu cosi jako jračkoidní záležitost.

Vzhledem k tomu že pro ten rc hadr nepotřebuji nic moc složitýho co do ovládání přepínání—-motor na plynovou páku plus pro start spínač s pevně nastaveným motorem dostačujícím pro start, křidélka , výškovka probpřibrždění,

Telemetricky jen stav pohonný baterie, napětí na článcích, nikoli z aku odebraná kapacita, to je mi na prd plus vypínání zapínání varia, pohrávám si i s myšlenkou pořešit to opravdu přez flyskyi6 přez externi jeti modul, jen ne jako to mam ted že je ten modul zacvakávací ale dal bych ho jako kdysi dovnitř vysílače a vycvakávací bych udělal jen jetibox mini, ovládací páčky křížáku bych udelal vyšroubovávací, místo klasických přepínaču bych tam dal kolíbkový a to by bylo do batohu co se týče placatosti bezkonkurenční.

On je i ten rad 12 blbě baculetej a stejně baculatý jsou i ty jiný pidivysílače. Prostě do batohu neni problém strčit knížku, ale tenisák už furt všemu ostatnímu překáží.

Pro mě je duležitá ta placatost.

Vždy to bude samo o kompromisech, jen jde o to co oželet a co preferovat.
V jaždym připade když vezmu do ruky flysky i 6 není co řešit, jednoznačný vítěz testu a pokud bych do něj dal misto nimh 4 čl lionki z mobilu, ještě si váhu srazim dolu. Na chvilkový polétání cestou na kolobrndě v rámci svačinové pauzy mi bohatě stačí když plně nabitá mobilová lion vydrží hodku dvě. Ale ten bumble by asi byl v poho taky.

Já tady s tim prudim jen proto že se v tom víc orientujete, ale zase na druhou stranu asi nemáte ty zkušenosti co třeba překáži a je oser imrvére vozit pořád v batohu na kole, kolobezce jen stylem, jednou by se to mohlo hodit. To fakt řešíš i jestli takovou nebo jinou pumpičku a pro sichr třeba kolik náhradních drátu do kola a nebo že třeba elektroinstalaci-vypálenej konektor někde v prdeli v lese vyřešíš vcelku v poho obyč elektro čokoládou ale jiny konektor fakt v lese nepřepájíš.
Jiri

#1533 Příspěvek od Jiri »

TX12 i s jednočipovvým modulem (vyjma ELRS) bude s tím novým FrSky přijímačem fungovat hned z krabice, jen k přijímači dotáhneš kablík s + pólem od reglu a máš telemertii baterky, vario... To je IMHO nejjednodušší řešení.
Pokud bys chtěl ELRS, tak modul ELRS, ELRS přijímače neznám, možná nějaký s variem a čidlem napětí taky mají.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
pepin

#1534 Příspěvek od pepin »

Jiri píše: sob 28.03.2026 12:03 s tím novým FrSky přijímačem fungovat hned z krabice, jen k přijímači dotáhneš kablík s + pólem od reglu a máš telemertii baterky, vario... To je IMHO nejjednodušší řešení.
To mi právě taky přijde předně to co po tom chci a nic víc to nejoptimálnější řešení pokud přez radiomaster 12.

Kdyby to šlo takto s flysky i 6 vubec nic ohledně jiných pidivysílaču tady neřešim, ale s flysky jen přez jeti a ještě navíc komplikovaný,,externí vario, externí čidlo napětivé telemetrie který zase nepujde přez jetibox nejspíš použit kdyz mám na telemetrii vario, ale napětí pohonný baterky by šlo porešit flysky přijímačem, by hold fungoval jen jako napětové čidlo, ale prostě dráteničina.

Ono by mi to na tom cestovnim paraglid možná vadit nemuselo, mozzzná se mi povede ta sedačka vyrobit jako dvoupodlahová kdy by pod dnem pohonný baterky byl přijimač čidla regl. To ještě uvidim,ale něco už jsem si kreslil a jit by to takto mohlo.
pepin

#1535 Příspěvek od pepin »

Tak včera jsem se ve vinařicích zase potkal s tim mladym nadějný modelářem 😀 tak jsem si na nej vzal kontakt plus adresu že bych mu domu dovezl něco z moji modelařiny co já už stejně asi nejspíš nikdy nevyužiju,nějaký modely,nabiječky a tak, no samozřejmě nadšenej a na otočku nakonec dorazil i s mamkou, tak jsme i probrali že páč ho to opravdu baví a asi u modelařiny vydrží tak se i ofiko stane členem seriozního modelářskýho klubu.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1536 Příspěvek od TomasC »

Paráda. Mládeže je třeba.
pepin

#1537 Příspěvek od pepin »

TomasC píše: ned 29.03.2026 22:13 Paráda. Mládeže je třeba.
Jooo jooo, jeho brácha zase blbne s muzikou tak když už tam pojedu s modelařinou 😀
Přílohy
DFE29493-F8E8-423B-B6C2-221C4CBA7997.jpeg
pepin

#1538 Příspěvek od pepin »

Tak brácha sice muzikant, ale muzikant modelář 😀.

Ještě ji bude lakovat. Co je dřevěné komplet samovýroba a udělaný je to moc hezky.
Přílohy
492FB488-634D-4C3E-8710-0AD1EF2B4591.jpeg
ellet

#1539 Příspěvek od ellet »

Když jsme u tý hudební modelařiny, tohle jsem stvořil před víc než 50-ti roky na vojně. Materiál (kromě strun, "mašinek", kobylky a špejlí) co zázemí letiště dalo (i ta "perleť" jsou zapuštěný hliníkový nýty).
kytara01_m.jpg
pepin

#1540 Příspěvek od pepin »

ellet píše: ned 05.04.2026 17:21 Když jsme u tý hudební modelařiny, tohle jsem stvořil před víc než 50-ti roky na vojně. Materiál (kromě strun, "mašinek", kobylky a špejlí) co zázemí letiště dalo (i ta "perleť" jsou zapuštěný hliníkový nýty).
kytara01_m.jpg
Tak to ses taky pěkně vyblbnul 😀. Klobouk dolu, na těch výsledně dřevěnejch věcích je hrozný jak se nesmí nikam hrábnout blbě bo to nejde neviditelně dolepit dotmelit.
pepin

#1541 Příspěvek od pepin »

Kluci mám prosbu, mohli by jste poradit 6 k přijímač tady pro ten vysílač, čim levnější tim lepší ale se standartním dosahem případně i variantu se stabilizací.

Je to pro toho mladýho kluka z Vinařic, něco jsem našel ale bojim bojim abych mu nedoporučil něco s dosahem jen okolo hlavy.

Jediná podmínka koupitelný v čechách.

https://www.jino.cz/vysilac-at10ii-s-pr ... l3JFTC9uxY
pepin

#1542 Příspěvek od pepin »

Co třeba tady ten?

https://www.houska-modelar.cz/shop/prod ... he8or9ua31

Sice snížený dosah, ale do nějaký bety nebo zatim max 2 m větroně by to snad stačit mohlo, v kilometru s tim on lítat nebude.
prikrylm

#1543 Příspěvek od prikrylm »

Bojím se, že s Radiolinkem si moc vybírat nemůžeš, takže jo, "tohle".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#1544 Příspěvek od pepin »

Diky, nebyl jsem si jistý.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“