kokeš píše: čtv 12.03.2026 8:16 .Co se tady dlouze řeší u složitějšího model že je lepší mít víc předpřipravené vstupy ,k tomu je v EDGE nakonec člověk dotlačen. Předchozí tabulky jsou pro mne nesrozumitelné.Mají informační význam pro Graupa a lidi co se pohybují v OP tx déle.Já se v nich těžce orientuji protože mám právě jen tu TX16S.
Zkusím být konkrétnější co může znamenat být dotlačen k nastavení ve vstupech.
Třeba jak tady chtěl graup mit na plynové páce motor i buterfly. V mixech jsem měl nastavené buterfly, tomu jsem v mixech mohl místo přepínače přiřadit plynovou páku ale nemohl jsem v mixech vypnout plynovou páku aby nefungovala pro motor, to mi v mixech nastavit nešlo a musel jsem ji vypnout ve vstupech jako druhou výchylku nastavenou na nula.
Ale už to pro mě nebyl až takový problém hledat kde to nastavit pouze intuitivně stylem pokus omyl když jsem už věděl, v mixerech mi vše na přepínače běhá.
Co se týče filozofie edge, opentx, že je to stejný, to asi ano, ale ta hrafika je jiná, já než jsem koupil radiomastera měl jsem od kámoše dlouhodobě pujčený taranis q7 s tim, hlavně mi tam nic nerozházej, já ten jeden model datloval podle rimrova videa a vubec nechápu co tam je k čemu, jen jsem to podle toho videa nadatlovat a upravil hodnoty.
Noo, já když to zapnul, kouknul na menu, zvednul se mi kufr a to radio zase vypnul.
Podle mě tam byl ale jen jeden zásadnější rozdíl, je tam jiná grafika, člověk se tam asi spíš na té menší obrazovce musí pohybovat podle přiřazených přepínaču, třeba pokud pro buterfly pouzivám přiřazený přepínač f4 nehledám v tom menu nápis buterfly, ale přepínač f4.
Protože když jsem tehdy už poté co jsem edge trochu dával ale v menu q7 jsem byl pořád uplně mimo, koupil jsem si v domění že edge bude všude stejný radiomastera 12 ale když jsem ho zapnul, byl jsem uplně v menu mimo stejně jak v opentx na té Q7 a okamžitě ho poslal prodejci zpět.