Progress - Composite Bross

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Progress - Composite Bross

#121 Příspěvek od prikrylm »

No, wolfram je tak nějak hustý, skoro 2x hustší jak olovo, takže 3g ve wolframu budou menší kousek materiálu. Akorát se teda podstatně hůř tvaruje.

Jo Ivoše Bratršovského. Přidal jsem se k prima "bandě", co lítá "zimní F3K ligu" a je tam vcelku pravidelným účastníkem. Poslední 2025/26 kolo je 15.3. Určitě se dá přijít aspoň podívat, když už ne "si to hodit" :) . Kdo tam (nejspíš) bude je vidět v přihlášce.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Cermi »

Jj, chtěl jsem dorazit do Prahy na kukačku, ale onemocněl jsem stejně jako Ivo :-/ Jsem zvědav, jestli mě tato kategorie osloví. Díky Vašek
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Cermi »

Ahoj, tak mi vyšlo závaží na křídle proti kolíku na 2g. Dal jsem plátek rozklepaného olova na okraj konce. Zatím nebudu nic vyvrtávat do křídla. Uvidím,jak se to bude chovat :-)

Vašek
KomaTH8

#124 Příspěvek od KomaTH8 »

Ahoj, jak to popsali kolegové výše , je dobré si křídlo dovážit. A popsali taky metody. Já osobně zjistím potřebnou váhu , čemu olověnou kuličku ( rybářskýho obchodu) rozklepu ho na obdélník potřebné tloušťky konce pravého křídla , potom zespodu křídla na konci při náběžné hraně udělám otvor patřičných rozměrů olova tak abych nenarušil horní vrstvu kompozitu , potom vložím olovo , doupravit aby nekoukalo ven a zakápnu ho Vteřiňákem , nechám zaschnout a znovu zakápnu natolik že zarovnám spodní stranu potahu . Nakonec vemu fixu patřiční barvy a doladím to. Dá se to udělat přesně to samý způsobem sklopení křidélka a vlepením olova mezi dva potahy , taky to vyžaduje vrtání nebo frézování. A zakápnuti vterinakem. Tohle jsem přestal dělat z důvodu že je tam pant z Kevlaru který při nasicení vteriňákem praskne. A u náběžné hraně přece jenom mám to blíž kupředu, vím nepatrně, ale taky ovlivňuje těžiště. Každopádně bych to nahoru nebo dolů na potah nelepil, při hodu to dokáže model mírně vybočit . Čau Tibor
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“