Pro členy Svazu modelářů

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro členy Svazu modelářů

#61 Příspěvek od TomasC »

Z webu NSA,
Ochránce (safeguard). Na ně se budou moci obracet ti, kdo zažijí špatné zacházen nebo budou jeho svědky. Jejich úkolem bude prošetření podnětů i sdílení dobré praxe.

Tohle je problém některých sportů, ale potřeba potírání se přenáší i na Svaz modelářů. Vzhledem k systému jury na soutěžích, připomínkám a protestům je většinou vyřešeno..

A taky se v modelařině tak netlačí na pilu..
“Sport mi přinesl hodně radosti, ale také negativní zážitky daleko za hranicí etických standardů. Dnes vím, že není správné trénovat a závodit se zraněním, že šikana ani fyzické a psychické ubližování nejsou a nemají být součástí tréninku. Je důležité, aby tato praxe zmizela a aby všichni, kdo prožívají něco podobného, věděli, že chyba není v nich a měli se kam obrátit pro pomoc,”

Dobré zprávy:
Čekal jsem na oficiální prezentaci na webu NSA.
Svaz modelářů je v třetí skupině prioritních sportů. To umožní kontinuitu financování a podpory.
Přislíbené plnění už v I.Q 2025 !!
Můj klub od 15 sportovců
kope
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od kope »

TomasC píše:Z webu NSA,
Ochránce (safeguard). Na ně se budou moci obracet ti, kdo zažijí špatné zacházení...

Takže konečně si mám kde stěžovat na to, že se mnou na soutěžích špatně zachází a pokaždé mi naloží. :-D.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od TomasC »

kope píše:Takže konečně si mám kde stěžovat na to, že se mnou na soutěžích špatně zachází a pokaždé mi naloží. :-D.

Děkuji za první přihlášku :D :D

První úkol bude genderová vyrovnanost !! Ale vážně, když si vzpomenu, jak jsou modelářky obletované a podporované na letištích, tak tohle nám může každý sport závidět.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ladous »

Co do genderové vyrovnanosti je na tom svaz docela bídně. Až podmíní dotace procentním zastoupením něžného pohlaví, nastane problém.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od jyrry »

No co, tak se pár dobrovolníků obětuje a nechaj se předělat :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od DAF »

jyrry píše:No co, tak se pár dobrovolníků obětuje a nechaj se předělat :mrgreen:

Nikoliv! Zavede se pozitivní diskriminace a bude povinnost mít 50% podíl žen v členské základně. Pokud jich bude málo, bude nutné omezit počet neženských členů na stanovenou úroveň :lol: :lol: :lol: .
Hitec Aurora 9X
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Bayeux »

Uff, ještěže já přispěl do našeho klubu 2 holkama, z toho jednou žačkou! Obého je jako šafránu :-D A tak mám snad své místo v té genderové většině zajištěno...
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
ladous
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od ladous »

Po asi 20 letech, kdy to nešlo, se teď můžete do Svazu modelářů ČR přihlásit i individuálně:

https://www.svazmodelaru.cz/individualni-clenstvi

Je to ideální forma členství pro nové zájemce, kteří se hned nechtějí klubově družit, ale chtěli by třeba vyrazit na nějakou soutěž.
Ladislav Douša (ladous)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od TomasC »

Tohle je možné už od roku 2022. Jen se teď objevilo několik zájemců, tak se proces víc uhladil a popsal.

A zde jsou kompletní odkazy:

https://www.svazmodelaru.cz/individualni-clenstvi
https://svazmodelaru.cz/klem/individualni-clenstvi/
https://svazmodelaru.cz/klem/2025/04/15 ... -clenstvi/
ladous
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od ladous »

TomasC píše: úte 15.04.2025 22:11 Tohle je možné už od roku 2022.
Papírově ano, ale krkolomně s nulovou propagací. Teď je to rozhodně lepší.
Ladislav Douša (ladous)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od TomasC »

Zakládal jsem několik individuálních členů, tak vím, že to šlo, nikoliv jen papírově.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Woita »

Ahoj,
rád bych podal přihlášku pro individuální členství ve Svazu modelářů.
V on-line přihlášce jsem narazil na toto:
12-02-2025, 13-16-47.png
Poplatek jsem ještě neuhradil, a rád bych platil až na rok 2026 (teď je prosinec).
Prosím, jak je to s členským příspěvkem, když bych do Svazu vstoupil teď?
Mám to pětikilo zaplatit ještě teď (tj. ještě před odesláním přihlášky), protože ve formuláři musím zatrhnout, že jsem zaplatil (povinná položka)?
Neboli: Platba provedená teď je na aktuální rok, nebo na příští rok?

Moc děkuji za vysvětlení!

EDIT:
VYŘEŠENO V JINÉM VLÁKNĚ, Tomáš mi odpověděl: (nechám to zde, kdyby to někoho také zajímalo)

Je tam aktuální rok, tedy vstoupíš hned. Ale pokud napíšeš do poznámky, že je to na rok 2026, tak to asi pochopím :-)

Je to otázka stanov, ale pokud to nepotřebuješ na letošní rok, zařídím to. Ale pokud mohu požádat, tak dokud nepošleš členský příspěvek, tak neodesílej formulář.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Konference 2026

#73 Příspěvek od ladous »

Všichni, kterých se to týká, to jistě již vědí, ale jedno připomenutí neuškodí:
V sobotu 7. března 2026 se v prostorách Univerzity Pardubice konají konference většiny republikových odbornostních klubů (dopoledne) a Svazu modelářů ČR (odpoledne). Aby mohl klub na tyto akce vyslat své zástupce, musejí být zaplacené členské příspěvky členů klubu a k 31. lednu 2026 musí být platně zvolen předseda klubu (funkční období je čtyřleté).

Do 20. února 2026 je nutné poslat na e-mail predseda@svazmodelaru.cz jména delegátů, kteří se zúčastní obou konferencí za jednotlivé kluby (zasílá předseda nebo pověřená osoba z klubového e-mailu, který je zanesený v evidenčním systému).

Seznam klubů, které mají platně zvoleného předsedu, a seznam klubů, které platně zvoleného předsedu doposud nemají:
https://www.svazmodelaru.cz/2025/12/09/ ... rence-2026

Podklady o zvolení předsedy klubu je nutné zaslat či jinak doručit na adresu SMČR U Pergamenky 3, 170 00 Praha 7, tak, aby dorazily do konce ledna 2026.

Klub, který potřebné podmínky včas nesplní, nemůže své delegáty na konference vyslat!
Ladislav Douša (ladous)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od jyrry »

Na naší (LMK268) výroční schůzi jsme tohle probírali a předseda nám řekl, že klub, jako pobočný spolek (?) musí být zaregistrován také u soudu (??), aby mohl právoplatného delegáta vyslat.

Jest to tak nebo jinak?
jyrry.webnode.cz
ladous
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od ladous »

To je základní předpoklad, aby klub coby pobočný spolek Svazu modelářů ČR ve spolkovém rejstříku zapsán byl:
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-f ... ue#pobocne

LMK 268 Rakovník modelářský klub p.s. tam zapsán je, takže základní předpoklad je splněn. Dokumenty ohledně volby předsedy je potřeba zaslat na svaz a ten by následně měl zajistit jejich předání do rejstříku.
Ladislav Douša (ladous)
Odpovědět

Zpět na „Kluby“