JirkaA píše: ned 14.12.2025 12:07
asi se trochu opakuju, ale věci Parkside dělají radost dvakrát v životě. Poprvé, když to přineseš domů a podruhé, když to přineseš na sběrnej dvůr. ZKusil jsem to dvakrát a už to opakovat nebudu, nejsu na to dost bohatej.
A ještě, když tu "brusku" poprvé zapneš, tak si s ní můžeš zazpívat slavný hit Neil Diamonda https://youtu.be/zf5T2nb99RY?list=RDzf5T2nb99RY
chvilku vážně - viděl (teda slyšel jsem) v chodu, u souseda - fakt mazec. Podle mě ty "kola" uvnitř musí být založené na geniálním principu ozubení ve tvaru kosodélníku .
JirkaA píše: ned 14.12.2025 12:07
asi se trochu opakuju, ale věci Parkside dělají radost dvakrát v životě. Poprvé, když to přineseš domů a podruhé, když to přineseš na sběrnej dvůr. ZKusil jsem to dvakrát a už to opakovat nebudu, nejsu na to dost bohatej.
Potvrzuji také 2x a dost.
1) Mafl, kdy jsem potřeboval krátit fošny. Po použití leda zahodit kvůli vymláceným ložiskům.
2) Nepoučil jsme se a letos koupil v Lidlu jejich robotickou sekačku. Zatím 3 reklamace. První vyřešena výměnou baterie, druhá výměnou sekačky a třetí neuznána, protože po totálním resetu to funguje. Ještě mám 2 roky záruky. Uvidíme, jak to dopadne.
od pepin » stř 10.12.2025 23:41 Lidl ČERNÁ za 7 stovek By mohla být tahle Aku úhlová bruska PWSAP 20-Li G7 – bez akumulátoru a nabíječky
V některém video testu YouTube je v převodech málo vhodné mazadlo - Klade příliš velký odpor - Navržená výměna je za vhodnou Lithiovou - Molybdenovou vaselinu Navíc PARKSIDE aku bruska v porovnání s MAKITOU neměla žádný těsnicí gumový O kroužek Únik maziva. A už nové PARSIDE převody byly znatelně hlučnější. Otázka je zda hlučnost měla vliv na životnost a spolehlivost.(Ruské útočné pušky WWII měly větší vůle mechanismů, ale tím pádem spolehlivěji fungovaly v prašném a blátivém prostředí.) Makita versus. Parkside ? VIDEO až a jen když je najdu.
Edit02/2025/12/14//20:20 Půlrok zkušeností používání Aku Úhlové brusky Parkside Performance PWSAP 20-Li E6 Robert Kočař Motorsport V čase cca 20:20
„Aby se blato a maras lepe dostal do prevodu a fungovalo to.“
Ale aby s vůlí mezi díly, to i přes bláto a marast uvnitř FUNGOVALO. Prostě rasputnica v ruské stepi (nebo její obdoba ve vietnamských rýžových) polích) se v KALAŠNIKOVECH projevovala odlišně od téhož v současných AKU BRUSKÁCH.
Naposledy upravil(a) guchar dne ned 14.12.2025 20:49, celkem upraveno 1 x.
Mno,v Lidlu budou mit kachnu za 69,- ad kg. To bude lepsi investice.
...bruska v porovnání s MAKITOU neměla žádný těsnicí gumový O kroužek Únik maziva. A už nové PARSIDE převody byly znatelně hlučnější. Otázka je zda hlučnost měla vliv na životnost a spolehlivost.(Ruské útočné pušky WWII měly větší vůle mechanismů, ale tím pádem spolehlivěji fungovaly v prašném a blátivém prostředí.)
..A proto tam nemaji ten o krouzek. Aby se blato a maras lepe dostal do prevodu a fungovalo to. Tedy je to zamer.
Vyresit to pujde. https://www.prumex.cz/maznice-stauffero ... 3IQAvD_BwE
MPml píše: ned 14.12.2025 12:41
A ještě, když tu "brusku" poprvé zapneš, tak si s ní můžeš zazpívat slavný hit Neil Diamonda https://youtu.be/zf5T2nb99RY?list=RDzf5T2nb99RY
chvilku vážně - viděl (teda slyšel jsem) v chodu, u souseda - fakt mazec. Podle mě ty "kola" uvnitř musí být založené na geniálním principu ozubení ve tvaru kosodélníku .
To byla asi tady ta černá za 700 kč. Nakonec jsem ji nejel ani vyzkoušet do tý prodejny s baterkou a vyprdnul se na to. Ta zelená parkside co mám je ale na modelařinu a drobnosti jako třeba hlinikový podlahový přechodový práh v pohodě. Na železo to ale není, to už řešim klasickou flexou na 230v