Předčasné vypínání aku rozbrusky parkside
Předčasné vypínání aku rozbrusky parkside
Ahoj, netušíte jestli je ta ochrana v rozbrusce nebo baterii, pokud tušíte a je to v baterce netušíte jestli na výstupu propojit na přímo mimo bms plus nebo minus ?
Jde mi o jediný, při nabijení nepřijit o balancování.
Jde mi o jediný, při nabijení nepřijit o balancování.
Re: Předčasné vypínání aku rozbrusky parkside
#1 Nový příspěvek od pepin » úte 09.12.2025 21:25 Jde o tuhle? Aku úhlová bruska PWSA 20-Li D4, 4 Ah ? https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-uhlo ... p100395204 Řada 20V TEAM versus řada PERFORMANCE
Ochrany jsou v akumulátoru (sadě článků) Je tam proto aby se zabránilo nevratnému poškození některého článku v akumulátoru. Z mého pohledu obejít ochranu přímým propojením (u Li-Ion) není dobrý nápad
Pokud ti nejde přímo o osobní zkušenost, tak k systému akumulátorů 20 Volt accu PARKSIDE se dá najít dost odkazů Akumulátor 4 Ah PAP 20 B3 Ale je třeba si pohlídat přesnou specifikaci ACCU a k ní zamýšlené nabíječky Pokud pamatuji časem se jejich typy zdokonalovaly UPGRADE Např. SMART + NONSMART taky typy PERFORMANCE
Možná pomůže Jak určit vadu a opravit špatně fungující Při kritickém projití zaplav ze stoky YT kanálů jde vzácně najít i něco málo těch rozumných Dvě videa z řady těch vzácnějších
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Dost ukázka postupu: 2x měř 1x řež
20V akumulátory Parkside vs. Parkside Performance: Vyplatí se pořízení SMART verze? — Lucie Sobotová – 2. 8. 2024 https://www.arecenze.cz/clanky/vyplati- ... -parkside/ Dvě barvy, jedna značka, spousta rozdílů
4 různé druhy 20V akumulátorů, které jsou kompatibilní s veškerým aku nářadím ze série “X 20 V TEAM”. Dražší SMART baterie Performance obsahují lepší čláky a umožňují individuální konfiguraci připojeného nářadí. Vyplatí investice do chytré verze, nebo jsou to vyhozené peníze?
SMART Lepší články typu 21700. Ty charakterizuje delší výdrž a vyšší výkony než u staršího typu 18650lepší články typu 21700. Ty charakterizuje delší výdrž a vyšší výkony než u staršího typu 18650
Porovnání základních parametrů, uživatelských hodnocení a cen 20V akumulátorů Parkside najdete v tabulce:
Často zakoupeny Déle skladované = Pod vybité kusy (články v baterce) Jsou 20V baterie Parkside podle uživatelů kvalitní? !!! (2024) Známe jejich přednosti i nevýhody https://www.arecenze.cz/clanky/jsou-20v ... -kvalitni/
Edit02 Nejen REPASE akupacku Parkside X20V Howgh
Ochrany jsou v akumulátoru (sadě článků) Je tam proto aby se zabránilo nevratnému poškození některého článku v akumulátoru. Z mého pohledu obejít ochranu přímým propojením (u Li-Ion) není dobrý nápad
Pokud ti nejde přímo o osobní zkušenost, tak k systému akumulátorů 20 Volt accu PARKSIDE se dá najít dost odkazů Akumulátor 4 Ah PAP 20 B3 Ale je třeba si pohlídat přesnou specifikaci ACCU a k ní zamýšlené nabíječky Pokud pamatuji časem se jejich typy zdokonalovaly UPGRADE Např. SMART + NONSMART taky typy PERFORMANCE
Možná pomůže Jak určit vadu a opravit špatně fungující Při kritickém projití zaplav ze stoky YT kanálů jde vzácně najít i něco málo těch rozumných Dvě videa z řady těch vzácnějších
Dost ukázka postupu: 2x měř 1x řež
20V akumulátory Parkside vs. Parkside Performance: Vyplatí se pořízení SMART verze? — Lucie Sobotová – 2. 8. 2024 https://www.arecenze.cz/clanky/vyplati- ... -parkside/ Dvě barvy, jedna značka, spousta rozdílů
4 různé druhy 20V akumulátorů, které jsou kompatibilní s veškerým aku nářadím ze série “X 20 V TEAM”. Dražší SMART baterie Performance obsahují lepší čláky a umožňují individuální konfiguraci připojeného nářadí. Vyplatí investice do chytré verze, nebo jsou to vyhozené peníze?
SMART Lepší články typu 21700. Ty charakterizuje delší výdrž a vyšší výkony než u staršího typu 18650lepší články typu 21700. Ty charakterizuje delší výdrž a vyšší výkony než u staršího typu 18650
Porovnání základních parametrů, uživatelských hodnocení a cen 20V akumulátorů Parkside najdete v tabulce:
Často zakoupeny Déle skladované = Pod vybité kusy (články v baterce) Jsou 20V baterie Parkside podle uživatelů kvalitní? !!! (2024) Známe jejich přednosti i nevýhody https://www.arecenze.cz/clanky/jsou-20v ... -kvalitni/
Edit02 Nejen REPASE akupacku Parkside X20V Howgh
Také jsem tento problém na rozbrusce s vypínánim řešil.A je to v kontaktech.Oprava je tady.
Ok, výhledově až zase vypne ji rozkuchnu a změřim jestli nepadá dolu pouze jedna 2P řada. Na kontaktu si myslim muj problém nebude, kontakty nezlobí, jen vypíná hned od začátku předčasně a už mi to začalo vadit.
Dal jsem pryč ten celý tišťák se vším všudy/dá se v pohodě odpájet/, připájel klasický bal.konektor a silový konektor a nabíjím na modelářské nabíječce
Takhle jednoduše to bohužel vyřešit nemohu, moje puvodní vize byla koupit jen tu parkside aku rozbrusku že by na šmrdlání stačila misto 230 v rozbrušek kde je oser ten přivodní kabel. Vize byla taková že si na ni udělám pro akubaterii z makyty 20v jen redukci, ale to jsem narazil na problém že pokud tu rozbrusku napájim pouze z akubaterie výstupem plus minus, nefunguje mi potom regulace otáček, než bych spekuloval nad něčim co bud obtížně nebo vubec nevyřešim tak jsem hold koupil i origo jednu baterku 2P parkside se 4 mi kontakty do rozbrusky, ale od začátku vypíná i když indikátor baterie ukazuje přez 50 procent a už mi to začiná srát. Dám tu baterii vybijet a změřim jestli se to odpojuje na bms na minus vývodu z komplet sady nebo to hold vypíná nějaká ochrana samostatných článku.corsair píše: stř 10.12.2025 14:24 Dal jsem pryč ten celý tišťák se vším všudy/dá se v pohodě odpájet/, připájel klasický bal.konektor a silový konektor a nabíjím na modelářské nabíječce
Už jsem asi doma, 4 sekce maji po vypnutí 3,8 v jedna sekce 3,5 v. Takže to vypíná na pokles napětí na jedné sekci.
Tak sláva, je opravdu rozhozená jen ta 5 článková parkside sada a to její bateriové bms neřeší nic jiného než žádnou sekci nepodvybít a nepřebít, ale nebalamcuje ve smyslu že by ta parkside nabiječka při nabijení ty články dorovnávala. Podobně debilně fungují i bms v cyklosadách.
Ted tu jednu podvybitou sadu láduju modelářskou nabiječkou a i když ty sračkoidní parkside lion články peru 2,6 A napětí na té podvybité sekci stoupá pomalu, takže články jsou nejspíš vcelku ok, jen byla ta parkside baterka poskládaná s rozhozeným napětim na článcích, projedu tedy postupně sekci po sekci jako jednočlánky do plna a uvidim, ale myslim že to bude ono. Bms prostě hlida co sekce jen max a min a nic víc neřeší a nedorovnává.
Ted tu jednu podvybitou sadu láduju modelářskou nabiječkou a i když ty sračkoidní parkside lion články peru 2,6 A napětí na té podvybité sekci stoupá pomalu, takže články jsou nejspíš vcelku ok, jen byla ta parkside baterka poskládaná s rozhozeným napětim na článcích, projedu tedy postupně sekci po sekci jako jednočlánky do plna a uvidim, ale myslim že to bude ono. Bms prostě hlida co sekce jen max a min a nic víc neřeší a nedorovnává.
... Bms prostě hlida co sekce jen max a min a nic víc neřeší a nedorovnává. ...
Li nabíječky jedou ve dvou režimech 1. CC konstantní proud 2. CV konstantní napětí (při klesající proudu ) Vyrovnávání nastává v 2. pokud udržování Konst. Napětí vede k malému proudu je čas 2. CV velmi dlouhý Než proud spadne pod defaut procenta výchozí hodnoty, může to trvat dlouho. Případně min. hodnoty proudu nedosáhne Možnosti jsou dvě I. vypíná až nouzově dle max. času II. Nevypíná - Nějakým malým proudem při Ukonst. běží trvale... Bms prostě hlida co sekce jen max a min a nic víc neřeší a nedorovnává. ...
Edit02 Každopádně nabití všech sekcí samostatně na 100% by mělo problém vyřešit. Nad tento rámec je kontrolní měření a) kapacity každého článku b) orientační zjištění vnitřního odporu Ri článků c) teplota článků během nabíjení IR teploměr (nebo IR kamera)
Naposledy upravil(a) guchar dne stř 10.12.2025 18:49, celkem upraveno 1 x.
Je to tak. Balancovat nemá čím. U baterek které jsem kuchal (milwaukee), byl pro každou sekci osazen výkonový Mosfet.
Tady žádné nevidím - viz poslední video.
Do tý sekce s nizkym napětim už jsem při nabijecim proudu 2,5 A dojel 2,4 Ah, to bude ono,parkside bms hlidá na člancích podvybití a přebijení, ale nebalancuje, nedorovnává v rámci dobijení. Stejný jako to mám u cyklo obyč bms baterii, tam je to stejný, nebalancuje, jen hlidá na článcich nepustit pod nebo nad.jag42 píše: stř 10.12.2025 18:43 Je to tak. Balancovat nemá čím. U baterek které jsem kuchal (milwaukee), byl pro každou sekci osazen výkonový Mosfet.
Tak snad opravdu vyrešeno a problém byl opravdu pouze v jedné málo nabité sekci z pěti. Dobil jsem do ní po vypnutí nabijení origo parkside nabiječky modelářskou nabiječkou pro jeden článek cca přez 2500 ma zatim co do zbylých 4 cca 150 ma.
Jinak ono mi ted nakoplo to řešit bo v lidlu je ted v akci opět rozbruska v trochu jiném provedení , já mám zelenou, asi jsem ji platil něco pod 2 tisíce korun, ta co je tam v akci ted je černá za necelých 700 kč. Na tu svoji jsem si kdysi udělal cosi jako že ji podmontuji pod desku, stolek na kterym mam pak posuvnou lištu v pravym uhlu, prostě cosi jako rozbrusková aku minicirkulárka, pro modrlařinu super, ale oser to montovat demontovat, tak jsem ted chtěl koupit tu druhou brusku v akci, nooo dnes jsem ji v jednom lidlu vybalil nemilosrdně z krabice, protočil v ruce a teda tady z tý v akci lezou teda hrozný zvuky z převodovky, jako že fakt hrozný, noo zitra tam zajedu znovu s baterkou a zkusim ji jak to bude chrochtat, pokud to bude přijatelný zvuk tak ji asi vezmu, že bych měl jednu klasicky, druhou v pultiku a baterku přehodit by už nemusel byt takový opruz, navíc za 700 kč jsem i ochotný na ni zaexperimentovat jestli by nešlo tu regulaci přesvědčit fungovat i pouze z plus a minus vývodu z té baterie. Ono na třetim výstupu je opět plné napětí baterie a na čtvrtém výstupu z naterie o měco nižší napětí a jeden z těch výstupů má nejspíš vliv na správnou funkci regulace těch nastavitelných otáček. Ale pokud nebude ta za 700 kč brutálně chrochtat i kdybych v ní odpálil tu vnitřní regulaci tak je mi to jedno a zapojim ji na regulovatelný zdroj pro modelářskou cirkulárku.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
asi se trochu opakuju, ale věci Parkside dělají radost dvakrát v životě. Poprvé, když to přineseš domů a podruhé, když to přineseš na sběrnej dvůr. ZKusil jsem to dvakrát a už to opakovat nebudu, nejsu na to dost bohatej.
OK2WY