3d tisk - jaké materiály by neměly chybět v modelářské dílně?

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zpráva
Autor
Zenair

Re: 3d tisk - jaké materiály by neměly chybět v modelářské dílně?

#76 Příspěvek od Zenair »

Přesně tak. Nedalo mi nezavzpomínat na časy, kdy jsem se snažil mít PEI maximálně čistou a snažil jsem se vše tisknout na ni. To už je dnes jiné...
Ale Kores mi úplně k srdci nepřirostl. Když jsem ho používal, tak jsem ho ještě hodně namočeným štětečkem na podložce roztíral, abych měl trochu stejnoměrnou vrstvu...
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od warhawk »

Zenair píše: čtv 27.11.2025 20:13 Gratulace, to je povedený tisk :)
Pokud mohu doporučit, pořiď si ještě Engineering plate. Chvíli nebyly, ale teď už by měly být zase k sehnání. Používám ji cca na 90% tisků a na háklivější materiály a tisky za vyšších teplot je určitě lepší, než standardní PEI.
Na spoustu tisků stačí 3Dlac a jen když se nedaří, tak sáhnu po něčem jiném.
Nehoň ji do extrémních rychlostí a flow. Bude tisknout lépe a tišeji.
Držím palce :)
Díky, tu engineering plate mam také, ale rád používám oboje. Přiznám se, že mám rád ten povrch, který prakticky u některéch filamentů schová fakt, že je to tisknuté (z pohledové strany).

K těm lepidlům - byl jsem teď na tři dny v Poznani a navštívil jsem poměrně dobře vybavený obchod s potřebami pro 3d tisk. Popravdě, byla to paráda (a s pěknou holkou co sama tiskne :P ) Ale k věci - koupil jsem tam lepidlo od Devil's design. Bylo v "akci" a uvidíme jak bude fungovat:
https://www.hotend.eu/p/devil-design-glue-stick
Na uzávěru to má takovou houbu.
Zenair

#78 Příspěvek od Zenair »

Tos koupil dobře, tohle je fajn lepidlo a bude fungovat s běžnými materiály fakt spolehlivě. Na PC už jsou lepší, ale i tohle to docela zvládne.
Na PA už raději něco jiného, ale to asi tisknout nebudeš...
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“