Obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Obyčejní lidi se už opravdu bojí sem něco napsat

#106 Příspěvek od zdzd »

pepin píše: pát 26.09.2025 21:36 No a právě proto mi pak překvapuje že když popisuji co já dělám a jak to dělám že někdo nepichopí že je mi uplně jedno jak by to dělal on kdyby něco takového vubec někdy dělal a už vubec nechápu k čemu by bylo vlákno kde já začnu psát jak něco dělám někdo do toho vlákna napsal hele pepine rodle vubec nedělej a já bych tedy poslechl a vlákno bylo o tom jak pepin začal neco dělat ale páč mu někdo poradil aby to nedělal tak on poslechl přestal to dělat.
No, ale o tom to přece není.

Dělej si jak chceš. Třeba po svém, třeba podle některé rady. To je tvůj boj.

Ale ta připomínka se objeví hlavně pro ty další čtenáře. Aby mohli porovnávat, posoudit, vybrat si jak na to půjdou oni.

Jenže pokud začneš reagovat stylem mě to nezajímá, proč bych měl, jsi přechytralý prudič, nemachruj snobe a podobně, tak to jde celé do kopru...
pepin

#107 Příspěvek od pepin »

Jinak asi by bylo dobrý abych tady připomenul proč se tady řeši ty sračky který se tu řeší.

Řeši se tu proto, protože někdo tady měl pocit že bych neměl opravovat letadlo s kterým jak to zatim vypadá asi pujdu možná už v neděli létat jen díky tomu že pepin je proste pepin, je možná upln blbej ale spíš zvolí variantu no když se to rozpadne, tak se to hold rozpadne, ale pokud se to nepokusim opravit, nikdy nezjistim jestli se to fakt rozpadne.
pepin

#108 Příspěvek od pepin »

zdzd píše: pát 26.09.2025 21:58 No, ale o tom to přece není.

Dělej si jak chceš. Třeba po svém, třeba podle některé rady. To je tvůj boj.

Ale ta připomínka se objeví hlavně pro ty další čtenáře. Aby mohli porovnávat, posoudit, vybrat si jak na to půjdou oni.

Jenže pokud začneš reagovat stylem mě to nezajímá, proč bych měl, jsi přechytralý prudič, nemachruj snobe a podobně, tak to jde celé do kopru...
Ale pokud se ten muj model po té opravě nerozpadne, nemáš pocit že psát mi během té opravy že si ty myslíš že se rozpadne je tak trochu o hovně ?

Já přece nemuzu za to že to co ty opravíš se vždy rozpadne, to je tvoje neschopnost, né moje, ale zase já třeba neumim tak perfektně to počítání do sta.
pepin

#109 Příspěvek od pepin »

Zdzd, já tady založil vlákno jak já opravuji njaké kompozity,

Jak je opravuji, neptám se už ted jak bych je měl opravovat, tedy od tebe očekávám tak maximálně ze se koukneš jak to ooravuji, pro sebe si zhodnotiš jestli se ti to zdá smysluplný, k zdárnému výsledku směřující ale ne že já budu po tvé radě něco dělat jinak navíc po radě stylem—- no nikdy jsem sice něco takového neopravoval ale abych tady mohl k tomu taky něco alespon plácnout musim vymyslet nějakou jinou sice neosvědčenou ale rozhodně jinou radu jak by to mohlo jit možná opravit taky. Jako sice pro mě vlákno spíš na hovno, opravy kompozitu mi moc nezajimají ale když sem nepíše nikdo nic jinýho budu prudit aspon tady.
pepin

#110 Příspěvek od pepin »

Jinak než jsem se do té opravy toho zásadněji pomlácenyho křidla pustil, tak jsem s daliborem probral variantu jestlibje reálný za rozumný peníz koupit to křidlo nové, třeba dvojkovou kvalitu, což mi vysvětlil že asi ne, že už je to typově starší model a pokud bych chtěl aby se mi někdo potlal jen tady s tim jednim křidlem že to bude nejspíš v pomeru cena smysluplnost neefektivní.

Diky tomu jsem se do té opravy pustil s tim že pokud je to takto, fakt nemám co ztratit víc než nějaký svuj volný čas, plus něco kapek prstolepu, něco skla, uhliku, epoxydu a v podstatě čim vic toho domáciho materiálu spotřebuju tim min toho budou muset jednou mladý vyhodit do kontejneru.
jag42

#111 Příspěvek od jag42 »

Dobře, máš svou vizi, víš jak by to šlo a co z toho vzejde. Jsi šikovný a věřím, že se Ti to podaří. Ale proč hned startuješ na každou připomínku?
Buď Tě v tom někam posune, nebo je mimo Tvůj záměr. Tak ji využij, nebo ignoruj, a jeď a piš dál jak se s tím pereš.
Všichni chápou o co |Ti jde, ty jen ztrácíš čas kecáním,kdo Tě nasral a kdo Ti nevěří a proč….
Na tom přece nezáleží.
Dělej a piš.
Buď se to povede, nebo ne. Na tom svět nezávisí .
Nikoho z nás nezajímá jak moc Tě žere, že Ti do toho někdo kecá. Nás zajímá, jak jsi to dělal a jak se to povedlo.
Tak se zamysli a hlavně makej a piš jen ke stavbě.
Toť můj názor. (Omlouvám se, jestli jsem Tě nasral- to v žádném případě nebyl můj záměr. Naopak fandím Ti)
pepin

#112 Příspěvek od pepin »

jag42 píše: pát 26.09.2025 23:01 Dobře, máš svou vizi, víš jak by to šlo a co z toho vzejde. Jsi šikovný a věřím, že se Ti to podaří. Ale proč hned startuješ na každou připomínku?
)
Jsgu já nestartuju na každou připomínku, já jen už delši dobu tady mám pocit že vstupy mpml na toto diskusní forum na mě tak nějak pusobi divně s když se to začalo týkst přimo i mě, chtěl jsem mu nějak naznačit do mě ne, do mě se fakt neser. Pro sebe ja mám toho člověka naprosto ujasněnýho co si o něm myslim a si i myslim že snad mam právo někomu minimálně naznačit my dva když po sobě nepujdeme bude jenom dobře.

Kdyby někdo přez rameno hučel na sále někdo doktorovi do ucha snažite se zbytečně, ten člověk stejně umře a i kdyby se ta operace povedla zbytečný se tak snažit, lidí je jako sraček, vo jednoho min nebo víc, blbost se snažit, navíc i kdyby tu operaci přežil, stejně už nikdy nebude dokonalej.

Něco ve smyslu jako kdyby doktor někomu zachránil život s někdo by se vysmál že jeho práce neměla žadný smysl když ten člověk teda sice přežil, ale nemá třeba jednu nohu, tak z jeho pohledu to nemělo vubec smysl ho zachránit bo co není dokonalé pro to na tomto světě neni místo.

To co napsal o houbach a o lese, no ja teda nevim, jestli to někomu z vás přijde normální tak třeba asi joo a pokud to přijde divný jen mě, asi je se mnou něco fakt divně, nějaká vada, chyba v metrixu. Joo je to možný. Ja ted zkusim několika lidem poruznu řikat že by se nemělo chodit do lesa a sbirat houby a uvidim co oni na to.
zdzd

#113 Příspěvek od zdzd »

Popine, tady jsi na diskusi. Diskuse proto, že se tu diskutuje.

Pokud Ti tedy vadí, že se tvoje téma reaguje, tak o takovém zkrátka nepiš. Piš jen to, co si chceš veřejně probrat. A je to vyřešeno.

A pokud chceš něco probrat veřejně, tak si nevybírej s kým. Každá myšlenka je dobrá. A když tě něco popíchne, tak počítej do 100 a nereaguj. V první řadě se zamysli, co se tím někdo snaží sdělit. Protože to bývá o tom, co není úplně dobře a šlo by lépe. Ne o tom že ty jsi idiot. Blbý je to, že tebe vždycky jako první napadne to druhé...

A to je pak přesně cesta k Oceangate.
pepin

#114 Příspěvek od pepin »

Ok, jdu si lepit a sklidnit hormony.
VTjr

#115 Příspěvek od VTjr »

zdzd píše: sob 27.09.2025 7:32 Popine, tady jsi na diskusi. Diskuse proto, že se tu diskutuje.
Pokud Ti tedy vadí, že se tvoje téma reaguje, tak o takovém zkrátka nepiš. Piš jen to, co si chceš veřejně probrat. A je to vyřešeno.
A pokud chceš něco probrat veřejně, tak si nevybírej s kým. Každá myšlenka je dobrá. A když tě něco popíchne, tak počítej do 100 a nereaguj. V první řadě se zamysli, co se tím někdo snaží sdělit. Protože to bývá o tom, co není úplně dobře a šlo by lépe. Ne o tom že ty jsi idiot. Blbý je to, že tebe vždycky jako první napadne to druhé...
A to je pak přesně cesta k Oceangate.
Tak tohle jsi Zdeňku vystihl perfektně, to by se mělo vytesat do kamene, nebo aspoň doplnit do pravidel fóra! :P

Je však otázkou zda to Pepin pochopí a bude se podle toho řidit. :roll: V tom jsem skeptický, :? ale snad si to přečtou i jiní a pokud by se tím většina i řídila, tak to fóru pomůže. ;)

Ale ještě jednou zopakuji, že nesouhlasim s tvrzením v názvu tohoto vlákna. :o Není to pravda!
Nejprve si zkusme zadefinovat kdo jsou ti "obyčejní"!
Pokud je to Pepin nebo jemu podobní, tak vzhledem k jeho aktivitě v tomto, ale i jiných vláknech, to vůbec nepotvrzuje, že by se sem bál chodit. :) Třeba v tomhle vlákně je už 114 příspěvků a z nich 32, tedy víc jak 1/4 Pepinových, avšak z hlediska rozsahu tvoří jeho texty možná víc než polovinu vlakna.
Pokud jsme to my, ostatni diskutéři, tak to taky na nějakou masovou bázeň nevypadá. 8-)
Je to prosté jen jeho blábol, realita je jiná. :P
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
pepin

#116 Příspěvek od pepin »

VTjr píše: sob 27.09.2025 14:11 Tak tohle jsi Zdeňku vystihl perfektně, to by se mělo vytesat do kamene, nebo aspoň doplnit do pravidel fóra! :P

Je však otázkou zda to Pepin pochopí a bude se podle toho
Pepin to chápe, jen si prostě myslí že když je nekdo neschopnej manuální práce je blbost aby pepinovi zakazoval opravovat model který pepin opravit umí a to samé je s těmi super spešl lepidly a podobně, dnes třeba pepin pro pojištění matičky šroubku pro kuličku koncovky táhla použil obyč epoxyd l 287, za prvé ho má, za druhé ho měl kuli něčemu jinému beztak rozmíchaný a zatřeí pepin ví a má odzkoušeno že pokud bude tu matičku potřeba někdy vyšrouboval stačí ji trochu ohrát třeba pistolovou pájkou.

Pepin si prostě vystačí s tim co se mu v modelařině osvedčilo a novotám se nebrání pokud to má hlavu patu ale rozhodně moc neslyší na něco takového, jako že něco nejde. To že něco nejde si prostě pepin rad vyzkouši a i tak to bere tak, že i když jemu to nejde, neni duvod aby to jinému šlo.

Ps: pokud se do mě už tady nikdy nebude nikdo manuálně neschopnej srát, bude pohoda a o to tady alespon mě jde.

Tady ta oprava byla jednoznačně za hranou smysluplnosti, ale ja se rozhodl že to zkusim a že tedy na to tady i udělám vlákno už i jen proto, že to třeba někomu v budoucnu pomuže třeba v rozhodováni o jakou opravu se na svem modelu ještě pokusí ale do jaký uz on nepujde.

Jsme tady na modelářskym serveru, přjde mi pořád smysluplnější sem dávat info ja něco jde než na co se vyprdnout a jen kupovat kupovat kupovat a opotřebovaný zahazovat.

A to že tady mám 14000 přispěvku, no , mam a vzdy jsem měl rad rc mánii, rad sem chodim kecat, sorry no.
zdzd

#117 Příspěvek od zdzd »

pepin píše: pon 29.09.2025 21:59 Pepin to chápe, jen si prostě myslí že když je nekdo neschopnej manuální práce je blbost aby pepinovi zakazoval opravovat model který pepin opravit umí a to samé je s těmi super spešl lepidly a podobně, dnes třeba pepin pro pojištění matičky šroubku pro kuličku koncovky táhla použil obyč epoxyd l 287, za prvé ho má, za druhé ho měl kuli něčemu jinému beztak rozmíchaný a zatřeí pepin ví a má odzkoušeno že pokud bude tu matičku potřeba někdy vyšrouboval stačí ji trochu ohrát třeba pistolovou pájkou.

Pepin si prostě vystačí s tim co se mu v modelařině osvedčilo a novotám se nebrání pokud to má hlavu patu ale rozhodně moc neslyší na něco takového, jako že něco nejde. To že něco nejde si prostě pepin rad vyzkouši a i tak to bere tak, že i když jemu to nejde, neni duvod aby to jinému šlo.

Ps: pokud se do mě už tady nikdy nebude nikdo manuálně neschopnej srát, bude pohoda a o to tady alespon mě jde.
Ty jsi si večer zase něčeho cvaknul ne?

Jak můžeš posuzovat manuální schopnosti člověka, kterého jsi nikdy neviděl nic dělat?

Vrátím se k předchozím mým příspěvkům. Diskutujme o tom, co kdo udělal a jak, co by šlo vylepšit a jak.

Domněnky o tom, co kdo je, jaký je a podobné posudky na osoby si nechávej pro sebe.

Abychom si ani my nemuseli tvořit názor přímo na tvou osobu místo debaty nad tvou činností a výsledky.

Už jsi to vydržel dobrých 58 a půl hodiny...

Nedalo by se to natáhnout na podobnou hodnotu aspoň v měsících? To by teprve byla pohoda...

Díky.
MPml

#118 Příspěvek od MPml »

pepin píše: pon 29.09.2025 21:59 Ps: pokud se do mě už tady nikdy nebude nikdo manuálně neschopnej srát, bude pohoda a o to tady alespon mě jde.
Až svýma vlastníma rukama dokážeš vyrábět věci třeba do tohoto
https://skyrora.com/
nebo
https://www.pspatialaudio.com/dmm.jpg
či třeba
https://f3j.com/pages/prestige-3pk-pro
tak můžeš zase s těma výronama :roll: pokračovat
pepin

#119 Příspěvek od pepin »

MPml píše: pon 29.09.2025 22:27 Až svýma vlastníma rukama dokážeš vyrábět věci třeba do tohoto
https://skyrora.com/
nebo
https://www.pspatialaudio.com/dmm.jpg
či třeba
https://f3j.com/pages/prestige-3pk-pro
tak můžeš zase s těma výronama :roll: pokračovat
Tady jsme na modelářskym serveru, tady nikdo diky rc mánii nechce ziskat zkušenosti jak vyrábět seriově kompozity, sě chidí lidi co si chtěji postavit doma liona, osadit elektronikou kuličkolet a taky ty pomlácený era nějak opravit. Lidi co plánují let na marz fakt na rc mánii nechodí, teda alespon ti co ooravdu potřebují pořešit problémy jiného ranku, nikoli jen machrovat a prudit.
MPml

#120 Příspěvek od MPml »

pepin píše: pon 29.09.2025 22:36 Tady jsme na modelářskym serveru, tady nikdo diky rc mánii nechce ziskat zkušenosti jak vyrábět seriově kompozity, sě chidí lidi co si chtěji postavit doma liona, osadit elektronikou kuličkolet a taky ty pomlácený era nějak opravit. Lidi co plánují let na marz fakt na rc mánii nechodí, teda alespon ti co ooravdu potřebují pořešit problémy jiného ranku, nikoli jen machrovat a prudit.
Vrozená slušnost mi ani po 22.00 hodině neumožňuje nazývat věci pravým jménem.
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“