Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Ježiš, to vubec ne...JirkaA píše: čtv 28.08.2025 15:32 V tematech to umira a proto chces odsud vykopat nekoho, kdo sice lita na opravdovym kapesniku, ale zase by treba dokazal o problemu neco vedet a sdelit? Dalibore tos trosku prestrelil.![]()
Co jezdim létat po těch svazích tady u nás na berounsku tak to je teda sakra rozdíl oproti době než vstoupilo v platnost to modelářský omezení. V podstatě tam už vubec nikoho nevídám. Ono to ale nebude jen tim omezením, on byl docela rozmach modelařiny s přichodem lipolek a ruzných pokroku v technologii, vrtulníky, coptéry, chytrý vysilačky, chytrý nabiječky, mraky novot který na chvilku zabavěj a bavjej, ale ono asi když časem zjistíš že ted už když teda všechno máš a stačí už vlastně jen chodit létat zjistí mraky lidí že je to pouhé létání vlastně zase tak moc nebaví a pořád jen kupovat nějakou novou modelářskou hračku leze pak docela do peněz.graup15 píše: stř 27.08.2025 22:03
Nějak koukam vše , ve všech tematech to umírá.
Nechápu...to všichni odjeli navždy na dovču, nebo s tim sekli...hmmm divný.
Samozřejmně ,že i s krosnou jde točit termika..., ale opravdu poznáš,že ty lehajdy mají menší odpor.MartinMartin píše: pát 29.08.2025 0:29 Prej mrtvo, teď jsem pročítal několik stran diskuze![]()
Byl jsem cca 1,5 roku mimo a v podstatě téměř nelétal, ale už se to mění k lepšímu. Dělal jsem kompletní rekonstrukci nového domova, ještě hodně práce přede mnou. Teď už bydlíme tak začínám vytahovat modely, ale zjišťují že mi odešli téměř všechny baterky až na lionky a nějaké větší Li-Pol které právě ve velké krosně fungují stále dobře. Už přemýšlím o novém projektu na zimu když začínají XXL padáky. Ty lehačky máte moc pěkné, ale jak už jsem psal nelíbí se mi v reálu a ani v modelu. Raději provozuji klasický motorový paragliding i když i s krosnou se dá pěkně točit termika.
Mě se nemrská ani vlastní tištěná lehajda, ani Rocketv2 od Para aviation.graup15 píše: pát 29.08.2025 19:45 v termice jsou lehačky absolutně převažující.
Trochu je problém s tím mrskáním do boku...
Předpokládám,že mluvíš o skutečném paraglideru....?HONZIK 22 píše: sob 30.08.2025 13:53 Divne . My jsme tento parametr nemeli. Roztec uvazku byla dana sirkou sedacky a uponu s popruhy .
Stabilita byla dana ,plosnym zatizenim ,profilem a stihlosti kridla,rozpetim a hloubkou. Vykonne tenke vrchliky se bortily .Acka byly vzducholode s velkym opadanim /odporem ale stabilni. Dle toho se rozlisovaly vrchliky do skupin A,B,C a specialy.