Jeti DS-12
Re: Jeti DS-12
Add aviatika
Díky moc za reakce. Pořád jsem nedostal odpověď, zda kovové kniply a tlačítka jsou lepší než než u verze multimod. Tam je totiž černá barva vysílače. SE edice by asi vyhrála bílá. Multimod možná ještě žlutá jako nostalgie k Variopropu. Karbon, kufr, přijímač beru jako bonus a celkovou slevu. Tady jde o dotaz na kvalitu velmi kvalitního vysílače. Je kov přínos nebo je plast lepší. Ať ti to lítá.
Petr Novák
Díky moc za reakce. Pořád jsem nedostal odpověď, zda kovové kniply a tlačítka jsou lepší než než u verze multimod. Tam je totiž černá barva vysílače. SE edice by asi vyhrála bílá. Multimod možná ještě žlutá jako nostalgie k Variopropu. Karbon, kufr, přijímač beru jako bonus a celkovou slevu. Tady jde o dotaz na kvalitu velmi kvalitního vysílače. Je kov přínos nebo je plast lepší. Ať ti to lítá.
Petr Novák
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Jeti DS-12 - MM vs SE
Z hladiska funkčnosti nevidím rozdiel, plastové kniple nemám, možno by vedel povedať k tomu viac kto má praktické skúsenosti s oboma variantami. Či plastové, alebo kovové tlačítka - čierny povrch vysielača vrátane tlačidiel, lety v horúcom lete proti slnku - až bolestivé na dotyk - tu by som uprednostnil plast. Iné je to u kniplov - kov je tu výhodou - stálosť rozmerov, presnosť, životnosť. Futaba má dodnes len plastové, ale zažil som prasknutý plast, viackrát som to opravoval, lepil, alebo aj vymieňal celú mechaniku. Preto tu som si rád priplatil za kovové. Aj keby nebol žiadny iný rozdiel medzi verziami. A záleží aj na tom ako intenzívne a ako dlho chceš používať vysielač.
Tak ale v konečnom dôsledku je to na Tvojom rozhodnutí.
Luboš
Tak ale v konečnom dôsledku je to na Tvojom rozhodnutí.
Luboš
Luboš - www.aviatika.sk
Luboši, dík za info. Tohle rozhodnutí sám předpokládám. Právě jenom kvůli těm kniplům. Nemohl jsem dříve reagovat kvůli pracovní vytíženosti. Ať se daří. Díky
Petr Novák
Petr Novák
ADD avitika
Pěkný večer Luboši.
Objednán model 2024 v bílé barvě. Plus karbon pult. Ale dotaz k přijímači. Jak funguje telemetrie u R9? Chci dokoupit Vario a MIU senzor - Proud a napětí aku. Půjde to do Lentuse místo Radiolinku. Musím koupit jestě expandér na dvě sondy, nebo to jde každé čidlo do nějakého kanálu. Mám i zatahovací podvozek, tak zbývá pouze jeden kanál. Neko Koupit rovnou Rex 10, nebo Rex 10 Assist. To že budu muset koupiut SW na vysílač vím. Děkuju
Petr
Pěkný večer Luboši.
Objednán model 2024 v bílé barvě. Plus karbon pult. Ale dotaz k přijímači. Jak funguje telemetrie u R9? Chci dokoupit Vario a MIU senzor - Proud a napětí aku. Půjde to do Lentuse místo Radiolinku. Musím koupit jestě expandér na dvě sondy, nebo to jde každé čidlo do nějakého kanálu. Mám i zatahovací podvozek, tak zbývá pouze jeden kanál. Neko Koupit rovnou Rex 10, nebo Rex 10 Assist. To že budu muset koupiut SW na vysílač vím. Děkuju
Petr
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Jeti DS-12
Príjmač R9 má len jeden výstup EXT konfigurovateľný ako EX-Bus, alebo EX. Nepíšeš aké vario chceš použiť, ak MVario2EX od JETI tu je možnosť pripojenia ešte ďalších dvoch senzorov od JETI. REX10 má dva výstupy EX-Bus a jeden EX. REX10 Assist má okrem toho naviac ešte integrované vario, len si musíš doplatiť jeho odblokovanie. Doporučujem stiahnúť si z obchodu JETI návody k jednotlivým zariadeniam a preštudovať.
Luboš
Luboš
Luboš - www.aviatika.sk
Jestli se vyloženě nebojíš páječky, tak JETI má podporu i u openXsensor, tzn. elektronika za pár korun s tím, že řeší všelijaké senzory. Pokud by byly potřeba. Telemetrie není nic "kritického", takže pokud by bylo potřeba ušetřit korunu, tak tady by TO šlo...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
HONZIK 22
A zaruku ma v prd...Na vsechno.
-
HONZIK 22
Kdyz budes pajet ve vysilaci ? Anebo jsem tu pajecku blbe pochopil? Asi jo . 
Jen jsem se špatně vyjádřil. OpenXsensor je sezor, čili něco v letadle/u přijímače. A do oXs se strčí std 3drátek z portu pro senzory, co leze z/do přijímače a tím se do přijímače pustí data jako napětí na baterce, případně info z varia a pod...
Tedy pájení mimo vysílač i přijímač. TO by záruku ohrozit nemuselo, co?
Jako že, za 100 Kč RP2040, za 100 Kč nějaký ten MS5611 senzor, chvilka pájení, chvilka "povídání si" s RP2040 přes USB a nemusím kupovat "MVario2 EX rev.2" za 60EUR...
Tedy pájení mimo vysílač i přijímač. TO by záruku ohrozit nemuselo, co?
Jako že, za 100 Kč RP2040, za 100 Kč nějaký ten MS5611 senzor, chvilka pájení, chvilka "povídání si" s RP2040 přes USB a nemusím kupovat "MVario2 EX rev.2" za 60EUR...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Re: Jeti DS-12 SE 23
Ahoj, ako si poriesil prichytenie drziakov popruhu?aviatika píše: pon 18.08.2025 7:49 Dobrá voľba! Rádio nekupuješ často tak nešpekuluj nad tým a vezmi SE 23. Nebudeš ľutovať. Kúpil som tento rok, trocha som ho "zušľachtil" na obraz môj a som spokojný. Lietam prakticky denne. Jediné čo mi chýba je dotykový displej, ale aj to určite časom príde. ( p s - načo Ti je "assist" ? )
Ahoj, já používám s úspěchem toto - https://www.rc-thoughts.com/jeti-variom ... y19PjkCHkE
historickemodely.cz
Historie modelářství
Historie modelářství
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Jeti DS-12
Sklopné držiaky popruhov sú originál Jeti, uchytenia k vysielaču vytlačené - mat. ASA.
Ľuboš
Ľuboš
Luboš - www.aviatika.sk
Vďaka.aviatika píše: sob 18.10.2025 19:19 Sklopné držiaky popruhov sú originál Jeti, uchytenia k vysielaču vytlačené - mat. ASA.
Ľuboš
gunter