První krátký start.Letos moje první lítání venku. Těžiště moc vzadu,furt jsem tomu musel pomáhat .Moc nízké otáčky,které mi přišly předtím v tělocvičně OK.Navíc po předchozím lítání s 550 strašně jankovitý ale lítá to. Na druhý start už došla baterka v kamerce ale přidal jsem otáčky a už by se dalo mluvit o ucházejícím letu. Nastavení křivek zatím původní akrobatický režim.Nic co by nešlo doladit až bude nálada. Jediná věc co se mi moc nelíbí je poskakování při startu. Jasně. Nemám to zatím v ruce ale myslím ,že to bude kombinací hodně lehkého modelu s ůplně tuhým a tvrdým podvozkem.Zkusím příště na liže navléknout nějaké měkké "trubičky" jako mají třeba stavebnice t-rexů.
Paráda, vypadá to moc pěkně. S lítáním se to vyladí, je to lehoučký, trup nějaký odpor klade a bude citlivý hlavně na vítr. Těžiště je základ, jak je to málo lehké na čumák tak se člověk vysloveně nadře na kniplech. Mám to většinou taky tak a pořád by bylo ještě lepší přidat váhu dopředu. Počasí už se trochu vylepšuje tak se snad brzy potkáme v Klecanech nebo jinde .
Koukám že už je to 3 roky. Mezitím mi kolega (předloni)prodal dalšího maxira v základu.Když to u mě viděl lítat ,chtěl taky ale "nebyl dost vytrvalý" ,nedotáhl to a vzdal
Nějakou dobu to leželo a v zimě jsem to znovu postavil od nuly v asi maximálním tuningu. Motor,kovový pastorek,regulátor,serva,struna v kardanu,domeček vrtulky... Smířený s tím ,že tohle je další neprodejný kus díky financím do toho vložených. Všechno jsem měl doma a nemusel nic kupovat.
Pak jsem udělal znovu hughese abych využil kopito z minula. S nějakými změnami. A asi před měsícem mě popadla myšlenka to zkusit jako bezpádlo.
Povedlo se.
Domek vrtulky je "nerozebiratelný" takže přizpůsobit trup. Nechtěl jsem si nic komplikovat takže jsem jen místo podvozku namontoval uhlíkový plocháč a v trupu "ůčko" do kterého se mechanika jen zasune. Nebylo potřeba fixovat mechaniku-trup žádnými rozporkami,držáky.Nic nevibruje.Pak se nasadí zadní část na trubku která je dole rozřízlá podélně. Vzadu je jen kroužek z pěny na ustředění před vrtulkou.Trochu peklo bylo vymyslet držák stabilizátoru na vrtulku. Nakonec měděný drát,na něm žávit M2 a připájet na měděný plíšek se správným uštřěďujícím rozměrem. Takový třmínek.
Na detailu stabilizátoru který je vyroben z olaminovaného depronu je vidět ,že při nástřiku depron uvnitř zmizel. Rozpustil se barvou. OK nevadí.
FBL:
Moc kabelů na tak malý model a není to moc kam naohýbat ale nějak jsem to učesal.
Nastavení spirita podle průvodce a letělo to hned.Jen moc jedovatý takže ještě ladím. Jediný problém byl v jakémsi povlněním,pocuknutím během letu.To se asi eliminovalo zvýšením otáček a těžšími,tužšími listy. Zatím jsem nešahal do zisků spirita protože tam si nejsem jistý na co konkrétně.Na youtube mám pár videí s prvními testy s poznámkama.U jednoho označené to cukání (NORM0029 stabilized) . Pokud by někdo věděl na co se zaměřit...
Fotky se mi nedaří vložit chronologicky takže dole je pádlová verze.