Ok a díky za info, no mě to teda taky přišlo divný že by to byl takový problém s ním odstartovat---určitě to teda nebude tak na blbnutí --akrobacii jako ten twinstár---ale jako maketka hydroplánu se mi to ero moc líbí.rodzr píše: čtv 01.05.2025 17:23 Naprosto pohodový éro. Dodržet těžiště a startuje i přistává samo, příjemný vlastnosti... Není to akrobat, ale kochací éro na pohodu. Na 4s 3300 10minut s velkou rezervou. V květnu na Vodnických hrátkách budeme doufám lítat už ve třech...200D_15339.JPG
Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Dneska jsem vytáhl po zimě "uloženky", mimo jiné i dvoumotorové EDF samokřídlo ala RQ-170. Potah na slunci trochu povolil, to spraví horkovzduška. Ale humorný případ nastal z jiného důvodu. Éro na katapultu, guma natažená, zaháknutá. Klečím u toho, vysílač vedle v trávě, vytahuji pojistku "Remove before flight" a jak se s tím tak šťourám, v tom brnk a frrr - najednou to bylo 5m vysoko a 20m ode mne
Hmátl jsem po vysílači, pustil EDF na plný kotel a naštěstí se to ujalo, let dál proběhl celkem standardně.
jyrry.webnode.cz
No byl jsi ve střehu, to se vyplatí.
Také používam katapult.
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Máš nejaké fotečky?pepin píše: čtv 01.05.2025 14:24 l--mám na vodu upravenýho multiplexáckýho Twinstára , s ním je to hodně veliká pohoda--
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
viewtopic.php?p=1536826#p1536826
Ještě jsem dodělal na ocas kormidlo, jen na pevno aby to při rozjezdu lip drželo stopu.
Motory mam přez přepináč mixnutý trochu, jen trochu ke směrovce— nastaveno, že se staženym plynem plná směrovka začne točit jednim motorem.
Použivam to na pojiždění, při letu pouze na blbnutí třeba na souvrat, jinak to v letu vypínam.
Asi najdu i video. Baterie 4 čl kapacita kuli váze max 2200 ma jinak je to už těžký.
Regulatory jsem měl puvodně v trupu, letos jsem je ale dal do gondol kde se lepe chladí.
Serva v trupu bych doporučil dát nohama vzhuru, huř se do nich dostane voda a pokud ano, šlo by pak jen vyšroubovat dno serva bez jeho demontáže z modelu. https://youtu.be/lCnW9BwINqo?si=qcXBn-efGX9FBW8e
Pokud bys do toho šel a chtěl to osadit za levno, v poho na to stačí obyč motory a regly z hadexu za pár korun v poho to zvládají, jen na ten 4 čl je lepší mit na plynu nastavený pomalejší rozběh, při plně nabité baterii a rychlem přidani plynu to občas synchronizace motor regl nedá.
S měkči baterii bez problemu to samé při už trochu vycmrndnuté.
Jako musí se podotknout, že green tam udržuješ ukázkový.jyrry píše: pát 04.04.2025 22:17 Krásné počasí svádělo k dovádění se sekačkou. 2 a 3/4 hodiny sekání, pak 1 a 1/4 hodiny válení se po zemi![]()
04-04-2025, 22-17-23.png
A bez toho sekání by si 98%klubu nezalítala
Ono je nás na to víc, 5 sekáčůgraup15 píše: sob 03.05.2025 11:40 Jako musí se podotknout, že green tam udržuješ ukázkový.
A bez toho sekání by si 98%klubu nezalítala![]()
Ale už zaznělo i to, že na té krátké trávě to má dlouhý dojezd po přistání
jyrry.webnode.cz
No to je ovšem dobrá pochvalajyrry píše: ned 04.05.2025 8:45 Ale už zaznělo i to, že na té krátké trávě to má dlouhý dojezd po přistání![]()
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Ranní dvě hodiny polétání ve dvou s Funrayem a Lentusem. Sluníčko, krásně, ale jen 6 stupňů!
Libor
-
HONZIK 22
Jojo. U nas na severu Moravy jeste i o par stupinku min. Ale ostry severak.
Co se tyka tve sestavy z bublinek ,zda se byt dokonala.
Co se tyka tve sestavy z bublinek ,zda se byt dokonala.
Jojojo, my jsme ted v kempu sk mšeno studený vitr od severu a docela kosa, ale létat se dá.
Manželka po dnešnim koloběžkovýletu naprosto spokojená, tak hurá nabit baterky a jde se létat.
Manželka
palec nahoru.
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
Po červený z hradu Houska. Ale byl to její nápad že po silnici nechce tak nenadávala, teda nenadávala nahlas. 
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz