Příjmač FRSKY-RX8R

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Messer3

Příjmač FRSKY-RX8R

#1 Příspěvek od Messer3 »

Dobrý den.Prosím o radu: svojí nepozornosti jsem si ,,utrhnul" na příjmači anténky co mají na koncích ty plíšky. Mohu je nahradit anténkama originál bez těch plíšku? Nejde mě dát tady foto. :x
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Příjmač FRSKY-RX8R

#2 Příspěvek od blesk »

Mě bylo kdysi řečeno že je to jedno, klidně ať použiju ty "bez plíšku". Mám to několik let, na několika RX a funguje. Měnil jsem i z důvodu že mi prostě ta placatá anténa nevyhovovala. Má jednu výhodu v tom, že prostě ten aktivní konec a ta protiváha je v rovině, u klasické antény když to ohneš snižuješ její zisk. Aktivní část a cca stejně dlouhý kousek za izolované části by měl být v rovině. Toť ale praví teorie a najde se hromada lidí co to tak nemá a bez problémů jim to funguje.
Janek2

#3 Příspěvek od Janek2 »

Já když jsem si u RC STUDIA objednával přijímače X8R, tak jsem si zrovna objednal antény bez toho plíšku. Tedy koax a na jedné straně konektor a na druhé straně obnažených od stínění asi 30mm středu toho koaxu. A funguje do nevidím.
Na 700 metrů přijímač asi 160 cm nad zemí, anténky do Vé ve vodorovné poloze proti vysílači a vysílač položený na travnaté cestě a anténa ukazovala na přijímač. Tedy ten nejhorší vyzařovací diagram a vše fungovalo bez problémů.
mior
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mior »

Janek2 píše: pát 18.04.2025 9:53 Já když jsem si u RC STUDIA objednával přijímače X8R, tak jsem si zrovna objednal antény bez toho plíšku. Tedy koax a na jedné straně konektor a na druhé straně obnažených od stínění asi 30mm středu toho koaxu. A funguje do nevidím.
Presnejšie by to malo byť 31 mm, ale ten milimeter hore-dole nevadí až tak...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
blesk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od blesk »

Ono ještě záleží na ladění vnitřních obvodu a zkracovacím koeficientu, ten záleží na průměru koaxu.
Janek2

#6 Příspěvek od Janek2 »

mior píše:
"Presnejšie by to malo byť 31 mm, ale ten milimeter hore-dole nevadí až tak..."

Já jsem napsal asi 30mm. Ale o to kolik mm v mém příspěvku vůbec nešlo. Já jsem jen Messerovi3 chtěl vysvětlit, že je to podle mě úplně, nebo téměř úplně jedno, jaká anténa tam je.
Janek2

#7 Příspěvek od Janek2 »

A jak to píše blesk:
"Ono ještě záleží na ladění vnitřních obvodu a zkracovacím koeficientu, ten záleží na průměru koaxu."

Teď jsem změřil antény na X8R a mají přesně 28 mm. Mám ještě náhradní a ta má 32 mm. Když mě ještě zaslali z RC STUDIA dvě antény, tak jedna měla o 2 mm víc než druhá. Ale obě dvě byly na stejný přijímač. Tak jsem tam napsal a bylo mě odpovězeno, že to je normální a že tedy záleží na typu koaxu. Ty koaxi se sice jevily vizuelně stejně, ale? A fungují na jednom příjímači už dost let. A to je právě to, co napsal blesk.
Prostě není koax, jako koax.
Messer3

#8 Příspěvek od Messer3 »

Chlapi děkuji za vaše odpovědi :)
Janek2

#9 Příspěvek od Janek2 »

Messer3 píše: pon 21.04.2025 19:59 Chlapi děkuji za vaše odpovědi :)
Rádo se stalo. Myslím, že to tak na vysvětlenou stačí. :D
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“