Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Používám na to obyčejný, třípolohový. motor je blokovaný v poloze dole a střed.
Tak v mém případě první věc, kterou jsem s novou Jetinou udělal, bylo vykuchání.
Nevyhovovalo mi defaultní rozložení přepínačů (dvoupolohové vs. třípolohové vs. vratný), tak jsem si je přeskládal podle svých potřeb.
Vůbec se toho neboj, Jeti je v tomto ohledu (i v jiných) geniální. Není to žádný problém.
Nevyhovovalo mi defaultní rozložení přepínačů (dvoupolohové vs. třípolohové vs. vratný), tak jsem si je přeskládal podle svých potřeb.
Vůbec se toho neboj, Jeti je v tomto ohledu (i v jiných) geniální. Není to žádný problém.
Sice nemám JETI, ale na zámek plynu NEpoužívám páčkový pře(vy)pínač, neb se o něj dá zavadit a tím ho přepnout.
Mám virtuální spínač na jednom z otočných potenciometrů a tím si "ani náhodou" nahodile neotočím.
Mám virtuální spínač na jednom z otočných potenciometrů a tím si "ani náhodou" nahodile neotočím.
jyrry.webnode.cz
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Tak se mi povedlo základně si naprogramovat první model do Jeti.
A mám ještě dotaz - existuje nějaká možnost uzamknutí nebo zajištění 3D tlačítka a dalších tlačítek proti nechtěnému zmáčknutí při řízení modelu? Aby náhodou při letu nedošlo jejich nechtěným zmáčknutím ke spuštění nežádoucích funkcí.
Na Graupnerovi MC 20 jsem zmáčknul zároveň dvě tlačítka a tím se vysílač "uzamknul".
Díky za rady.
Pavel
Tak se mi povedlo základně si naprogramovat první model do Jeti.
A mám ještě dotaz - existuje nějaká možnost uzamknutí nebo zajištění 3D tlačítka a dalších tlačítek proti nechtěnému zmáčknutí při řízení modelu? Aby náhodou při letu nedošlo jejich nechtěným zmáčknutím ke spuštění nežádoucích funkcí.
Na Graupnerovi MC 20 jsem zmáčknul zároveň dvě tlačítka a tím se vysílač "uzamknul".
Díky za rady.
Pavel
Manuál k vysílači, strana 7:
Jestliže půjčujete vysílač cizí osobě a chcete zajistit, aby v konfiguraci
modelu nebyly provedeny žádné změny, které by měly vliv na funkci
vysílače nebo modelu, lze s výhodou použít funkci Zamknutí modelu.
1. V Hlavním menu stiskněte tlačítko F4, čímž se zobrazí dialog pro
zadání jednorázového hesla.
2. Zadejte dvoumístný kód pomocí tlačítek F1 - ”1/2/3”, F2 - ”4/5/6”
a F3 - ”7/8/9”. Tento kód se zobrazí na displeji a později bude sloužit
pro odemknutí vysílače. Tlačítkem F4 ”Vymaž” lze smazat zadané
číslo a začít znovu.
3. Kód si zapamatujte a stiskněte tlačítko F5 ”OK”. Nyní potvrďte
bezpečnostní dotaz typu ”Aplikovat změny?”. Veškerá práce s SD
kartou tedy probíhá pouze v režimu čtení.
Vysílač bude od tohoto okamžiku zamčen proti:
• změnám v konfiguraci,
• výběru modelu,
• založení nového modelu
Jestliže půjčujete vysílač cizí osobě a chcete zajistit, aby v konfiguraci
modelu nebyly provedeny žádné změny, které by měly vliv na funkci
vysílače nebo modelu, lze s výhodou použít funkci Zamknutí modelu.
1. V Hlavním menu stiskněte tlačítko F4, čímž se zobrazí dialog pro
zadání jednorázového hesla.
2. Zadejte dvoumístný kód pomocí tlačítek F1 - ”1/2/3”, F2 - ”4/5/6”
a F3 - ”7/8/9”. Tento kód se zobrazí na displeji a později bude sloužit
pro odemknutí vysílače. Tlačítkem F4 ”Vymaž” lze smazat zadané
číslo a začít znovu.
3. Kód si zapamatujte a stiskněte tlačítko F5 ”OK”. Nyní potvrďte
bezpečnostní dotaz typu ”Aplikovat změny?”. Veškerá práce s SD
kartou tedy probíhá pouze v režimu čtení.
Vysílač bude od tohoto okamžiku zamčen proti:
• změnám v konfiguraci,
• výběru modelu,
• založení nového modelu
Ale s DS16 létám a nevím, co bych musel dělat, aby se mi během letu podařilo vlézt do menu.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Na to má právě jeti možnost aretovaného přepínače (páčku musíš pozvednout aby šel přepnout).jyrry píše: pát 11.04.2025 7:22 Sice nemám JETI, ale na zámek plynu NEpoužívám páčkový pře(vy)pínač, neb se o něj dá zavadit a tím ho přepnout.
OK2WY
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
mám další dotaz ohledně DC16 - po odlétání s jedním modelem jsem v menu přehodil na druhý model a na displeji se objevila hláška "Rozložení ovládacích prvků se změnilo" nebo tak nějak. Ani nevím jestli jsem něco odkliknul, ale když jsem v modelu připojil baterky tak regulátor neodpípal a bylo mrtvo. Po několika pokusech s jinými baterkami a stejným výsledkem jsem vysílač vypnul, poté zapnul a už bylo vše v pořádku. Stává se to?
Díky za rady.
Pavel
mám další dotaz ohledně DC16 - po odlétání s jedním modelem jsem v menu přehodil na druhý model a na displeji se objevila hláška "Rozložení ovládacích prvků se změnilo" nebo tak nějak. Ani nevím jestli jsem něco odkliknul, ale když jsem v modelu připojil baterky tak regulátor neodpípal a bylo mrtvo. Po několika pokusech s jinými baterkami a stejným výsledkem jsem vysílač vypnul, poté zapnul a už bylo vše v pořádku. Stává se to?
Díky za rady.
Pavel
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
mám 2 dotazy:
- nastavil jsem si na třípolohový přepínač SJ letové fáze - výchylky klapek, 1. poloha bez výchylek, 2. poloha malé výchylky, 3. poloha velké výchylky. Přiřadil jsem ke každé poloze hlasovou hlášku - 1. poloha " Normal", 2. poloha "Start", 3. poloha "Přistání". Hlášky Normal a Start fungují dobře, hláška Přistání funguje pouze do vypnutí vysílače a po jeho zapnutí už nefunguje. Máte radu?
- Na vypínači SI jsem si nastavil funkci Butterfly. Po zapnutí se vyklopí klapka a křidélko na jednom křídle a na druhém pouze křidélko. Klapka ne.
Při zapnutí výchylek klapek se vyklopí obě. Funkce je překopírovaná z jiného modelu, tam to funguje. Máte radu?
Díky.
pavel
mám 2 dotazy:
- nastavil jsem si na třípolohový přepínač SJ letové fáze - výchylky klapek, 1. poloha bez výchylek, 2. poloha malé výchylky, 3. poloha velké výchylky. Přiřadil jsem ke každé poloze hlasovou hlášku - 1. poloha " Normal", 2. poloha "Start", 3. poloha "Přistání". Hlášky Normal a Start fungují dobře, hláška Přistání funguje pouze do vypnutí vysílače a po jeho zapnutí už nefunguje. Máte radu?
- Na vypínači SI jsem si nastavil funkci Butterfly. Po zapnutí se vyklopí klapka a křidélko na jednom křídle a na druhém pouze křidélko. Klapka ne.
Při zapnutí výchylek klapek se vyklopí obě. Funkce je překopírovaná z jiného modelu, tam to funguje. Máte radu?
Díky.
pavel
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dovedu si představit, že nebylo uloženo. Obecně je chyba to dávat poloze vypínače, tohle je na muziku při přechodu na nový letový režim.
Je potřeba zkontrolovat, že je správně nastavený model. Tedy 4 servové křídlo. Jak se kopírují funkce z jiného modelu? Zkopírován model nebo jsi to po paměti opsal?
Je potřeba zkontrolovat, že je správně nastavený model. Tedy 4 servové křídlo. Jak se kopírují funkce z jiného modelu? Zkopírován model nebo jsi to po paměti opsal?
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
kocispavel píše: úte 14.10.2025 22:22 Zdravím,
mám 2 dotazy:
Díky.
Pavel
Zdravím,
Tak oba problémy ve spolupráci s podporou JETI vyřešeny - díky pane Čípe z technické podpory.
Po zjištění, že mám starší software ve vysílači ( byť kupovaný letos na jaře ) mi bylo doporučeno ugradovat na novou verzi 5.08 .
Před upgradem jsem přes PC vymazal ve vysílači na SD kartě audio soubory ze složky audio.cz . Při upgradu - pomocí JETI studia -si to vysílač natáhl znovu.
Takže po nastavení hlášky vše funguje.
Také jsem zkopíroval nový model a všechny kormidla už chodí jak mají.
Pavel