RadioMaster TX16S
-
tomaasz
- Kontaktovat uživatele:
Re: RadioMaster TX16S
Ahoj,
jsem začátečník s elrs, 2 přijímače jsem s mírnou pomocí rozchodil. Ale nemohu přijít na to, jak jednoduše snížím vysílací výkon elrs modulu po vypnutí přijímače. Používám dynamické řízení výkonu a po vypnutí přijímače to začne vysílat na plný výkon (nastavené maximum). Nechci se hrabat v menu, chtěl bych to dát na 6.pos. přepínač.
Díky
Tomáš
jsem začátečník s elrs, 2 přijímače jsem s mírnou pomocí rozchodil. Ale nemohu přijít na to, jak jednoduše snížím vysílací výkon elrs modulu po vypnutí přijímače. Používám dynamické řízení výkonu a po vypnutí přijímače to začne vysílat na plný výkon (nastavené maximum). Nechci se hrabat v menu, chtěl bych to dát na 6.pos. přepínač.
Díky
Tomáš
Jak se dá zjistit, že rádio po vypnutí Rx vysílá 100 mW? Mě se TO nedaří. Nejspíš jsem nešikovný. Teda zkouším se dívat na výkon na Boxerovi s externím ELRS...
A možná... vadí nějak, že se vysílá na 100 mW? Krom ELRS tak vysílají prakticky všechna 2.4 GHz RC ráida.
A možná... vadí nějak, že se vysílá na 100 mW? Krom ELRS tak vysílají prakticky všechna 2.4 GHz RC ráida.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Já to nemám, ale něco vidím tady https://www.expresslrs.org/software/dyn ... er/?h=tpwr
(asi tazateli nejde o 100mW)
Rád bych ale upozornigl na chumel témat v tomto vláknu
Příspěvek bych očekával ve vláknu o ELRS. A dotaz předchozího tazatele bych viděl na OTX/ETX...
(asi tazateli nejde o 100mW)
Rád bych ale upozornigl na chumel témat v tomto vláknu
Příspěvek bych očekával ve vláknu o ELRS. A dotaz předchozího tazatele bych viděl na OTX/ETX...
Zjistit se to dá jednoduše...rozběhne se větrák na modulu...tedy to platí pro moduly co ho mají.Ovšem tohle je důsledek toho že někdo dodnes neppochopil k čemu je u ELRS Arm/Disarm.

-
tomaasz
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, tento dotaz měl být ve vláknu edge/otx. Mám modul elrs s displayem a tak vidím kolik mW to vysílá i po vypnutí RX, a přijde mi zbytečné při šťourání se ve vysílači poslouchat větrák. Použití disarmu večer vyzkouším.
Dík
Tomáš
Dík
Tomáš
Jakýsi ERLS s větrákem mám, ale je na něm (std?) nastavené, že se má pouštět až od 200 mW výš. což jsou hodnoty v EU nepovolené (mě se tedy vůbec nepouští). Není ještě někde něco špatně nastaveno?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tak jsem se ze zvědavosti kouknul (stačí mně co mám, ale asi bych si to měl pořídit jako hračku) a vidím v tom 16ch režimu vícebitové rozlišení i pro Arm. Je daný rozsah pro Arm/disarm? Myslím od...do, nebo jsem to blbě pochopil?
Arm switch on AUX1, and set it as ~1000 is disarmed, ~2000 is armed.
Fan control je nastavitelný a může se spínat třeba už od 50mW takže bych nikoho nepodezíral že používá FCC.
Navíc je nastavirelný FAN_MIN_RUNTIME kde v dynamic power může výkon skákat tam a zpět a tohle nastavení omezuje reakci větráku na ty skoky.
Fan control je nastavitelný a může se spínat třeba už od 50mW takže bych nikoho nepodezíral že používá FCC.
Navíc je nastavirelný FAN_MIN_RUNTIME kde v dynamic power může výkon skákat tam a zpět a tohle nastavení omezuje reakci větráku na ty skoky.
-
tomaasz
- Kontaktovat uživatele:
Díky za nakopnutí, stačí odarmovat a po vypnutí rx drží tx 10mW - spojím armování s letovým časem a problém je vyřešen.
Mám betafpv micro modul 0.5W a tam se v originálním nastavení spíná větrák od 25mW, při 100mW z modulu jde docela vlažný vzduch - zatím to tak nechám, protože lítám stejně na 10mW, na 25mW se modul přepne při vzdálenosti asi 200m (model na zemi - antána uvnitř, ve vzduchu to jede furt na 10mW).
Mám betafpv micro modul 0.5W a tam se v originálním nastavení spíná větrák od 25mW, při 100mW z modulu jde docela vlažný vzduch - zatím to tak nechám, protože lítám stejně na 10mW, na 25mW se modul přepne při vzdálenosti asi 200m (model na zemi - antána uvnitř, ve vzduchu to jede furt na 10mW).
Jak nastavit menší citlivost na výchylky kniplu, jasně jde na páce u serva dát blimp blíže ke středu, ale jistě to jde i v nastavení,jak prosím?
Třeba v sevo nastavení, ta ikonka co vypadá jako servo s páčkou. Mělo by tam byt plu 100 minus 100 tak si to čislo snížíš.tondas2 píše: úte 20.05.2025 21:56 Jak nastavit menší citlivost na výchylky kniplu, jasně jde na páce u serva dát blimp blíže ke středu, ale jistě to jde i v nastavení,jak prosím?
Nejjednodušší bude asi nastavit nižší procento hodnoty vstupu - předpokládám, že jako vstupy jsou brány výchylky kniplů. Jde to také i ale několika jinými způsoby...
Ale osobně se vždycky snažím výchylky co nejlépe nastavit mechanicky na pákách serv a kormidel a tohle použít jen na doladění.
Ale osobně se vždycky snažím výchylky co nejlépe nastavit mechanicky na pákách serv a kormidel a tohle použít jen na doladění.
Vysílač při zapnutí hlásí že přepínače nejsou ve výchozí poloze,co je vlastně výchozí poloha a případně jak vysílači vnutit moje nastavení výchozí polohy.
Děkuji.
Děkuji.
Výchozí poloha je poloha přednastavená pro varovnou hlášku pro zapnutí.tondas2 píše: úte 23.09.2025 20:48 Vysílač při zapnutí hlásí že přepínače nejsou ve výchozí poloze,co je vlastně výchozí poloha a případně jak vysílači vnutit moje nastavení výchozí polohy.
Děkuji.
Tato výchozí poloha se dá měnit pro každý spínač. Zrovna tak se dá vypnout a zapnout ta varovná hláška obojí najdeš v menu modelu na záložce nastavení anglicky setup. Jelikož nemám Tx 16 nebudu že plést černobílými obrazovkami
Louda píše: úte 23.09.2025 21:05 Výchozí poloha je poloha přednastavená pro varovnou hlášku pro zapnutí.
Tato výchozí poloha se dá měnit pro každý spínač. Zrovna tak se dá vypnout a zapnout ta varovná hláška obojí najdeš v menu modelu na záložce nastavení anglicky setup. Jelikož nemám Tx 16 nebudu tě plést černobílými obrazovkami