Mám jak kompresorovou, tak i peltierovou, se spotřebou elektřiny je to v létě v podstatě uplně jedno,
--peltierová si za 24h vezme z 12V cca 50Ah,-.-standartně setrvale berou je jedno jaká velikost cca 3A ---teplotu srazí tak max o 20 stupnu oproti okolí-
kopresorová nejspíš stejně, bo páč máš u kompresorový možnost nastavit nižší teplotu, v létě a na sluníčku bude žrát v podstatě stejně, jako ta obyč peltierová, jen bude víc chladit.
Mám něco takového--
https://www.kaufland.cz/product/4925676 ... h0QAvD_BwE
jen jsem na ní ještě dodělal nadstavbu z polyše aby se do ní vubec něco vešlo--problém jsou ty petky--cola, sodovka, pokud se to do ledničky nevejde na stojáka, tak ty petky šikmo zabírají hrozně místa.
výhoda kompresorový--chladí víc, trochu ekonomičtěji, ale kuli kompresoru je bedna veliká ale uložný prostor docela malý---pár plechovek ,sejra, salám a je to plný, pokud petka, tak jedna šejdrem.
bez přípojky 230V nemáš absolutně šanci je jedno jakou ukrmit ani 24h, lednička automaticky předpokládá bud přípojku 230V nebo minimálně 100W solár, plus nějaká trakční baterie .
JInak mám vyzkoušeno, že nejchladnější místo je na podlaze hned za přednima sedačkama--asi nějaká přirozená cirkulace vzduchu
loni jsem si koupil ještě malou obyč na přesně 6 plechovek. u ní je fajn, že manželka z ní nemá pocit že muže udělat do kempu nákup jak na vánoce a když si koupím v sámošce vychlazený plechovky, i když není zapnutá, chvilku to v ní vydrží vychlezený--v podstatě ji spíš využívám jen jako termobox jen na ty plechovky.
já mám teda na střeše auta solár 400W, ale ono to tak trochu postrádá stejně smysl--první lok se sice napiješ vychlazenýho, ale další lok už je to v létě stejně teplý jako chcanky pokud s tím poiřád neběháš do ledničky a z ledničky, ale tu malou právě není problém si vzít--přenést třeba k židličce a po napití tu plechovku zase vrátit do tý pidilednice.
https://www.datart.cz/bazar/prenosna-ch ... VkQAvD_BwE
V principu ale u autoledničky je zásadní problém ženská, jak ví, že má lednici, nakoupí tunu píčovin co ve finále stejně odveze nenačatý z dovolený domu, ale strašně jí v tý lednici vadí to tvoje jedno pivo bo když si p=ro něj jdeš, komplet jí zpřeházíš ty její srovnaný mozarely a jiný nepoživatiny.
Ale pořád platí, žádnou elektrickou autoledničku neukrmíš ani 24 hodin bez 230V nebo soláru a na 3 dny s přehledem stačí a nejlíp poměr výkon a využitelná velikost funguje polyš krabice s naledovanýma kostkama .