Servo řízení pro Truggy Funtek ST 4
Servo řízení pro Truggy Funtek ST 4
Ahoj všem, mám Truggy Funtek ST4, rv. kolem 2019 a odešlo mi servo - opět. Prodejce tvrdí, že výrobce už náhradní díly pro tento starý typ nevyrábí a jiné servo kompatibilní není. U nových typů prý je, ale u tohohle ne. Máte nějakou radu, tip, kde ho ještě koupit? Foto v příloze. Díky všem za rady.
Re: Servo řízení pro Truggy Funtek ST 4
Vypadá jako servo std velikosti. Zkusil bych vyšroubovat, změřit rozměry, podívat se na e-shopu na stejně veliké servo pro auta (nějaká odolná, vodotěsná?) a mělo by podle mě fungovat...
(Edit)
Ale jestli je to pětidrátové - to jsem si nevšiml - tak, jak píše ellet rozebrat, prozkoumat.
(Edit)
Ale jestli je to pětidrátové - to jsem si nevšiml - tak, jak píše ellet rozebrat, prozkoumat.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Před časem, donucen kamarádem, jsem se v něčem podobným vrtal. U 5-ti drátovýho serva je trochu problém v tom, že pokud nefunguje, může to být i elektronikou která není součástí toho serva (v servu je jen motor a potenciometr). Jestli odešel motor (jako v mém případě) lze snadno ověřit rozebráním serva a na vývody motoru připojit jiný malý motorek. Pokud se mění směr otáčení motorku při otáčení volantem, stačí vyměnit vadný motorek v servu nebo koupit…něco vidím třeba na Bighobby,...
Ano, 5-ti dratek. Když servo odpojim, motorek točí. Ale se zapojenym servem nic. Už se mi to stalo a vymena serva pomohla. Akorát jak jsem psal, pry nejde nahradit, tak nevim...
Já píšu o náhradě motorku serva pro test. Ten by měl měnit směr při otáčení volantem. Jinak předpokládám, že pro náhradu budou důležitý jen mechanický zastavovací parametry 5-ti drátovýho serva. To ověřený nemám, ale klidně bych na to vsadil.
Zkusim ho teda vymontovat, zmerit a napsat na bighobby, jestli nejakou nahradu nemaji. Prodejce auta mi nic nenabidl, tak uvidime tady. Sam ho rozebirat a testovat nebudu, protoze to neumim. Max vymenim kus za kus.
Tak povedlo se, nahradu mi nabídli a funguje to. Diky za tip.
Tak si to užij. I já jsem rád když nepíšu zbytečně 
-
MARTIN RCSVET
- Kontaktovat uživatele:
Chalani hoďte sem aj odkaz na tu náhradu - myslím že touto radou zachránite nejeden funtek st4 mt4 dt4 
Pilot RC Extra 260NG 78" ,OMP Edge 540 106"