Odběr proudu u autosedačky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vidlák

Odběr proudu u autosedačky

#1 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím, potřeboval bych informaci, kolik ampér si cca bere topení v autosedačce. Jen pro info,trochu mi zlobí baterka.
Dík.
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Odběr proudu u autosedačky

#2 Příspěvek od blesk »

Mám pocit že jsem někde zaznamenal hodnotu 5A, samozřejmě závisí na režimu.
Vidlák

#3 Příspěvek od Vidlák »

Dík, já začínám mít problém s baterkou 60Ah , která je po výměně v autě 11 měsíců. Původní baterka vydržela sedm let. Teď jsem jel párkrát (3x) krátkou cestu (16 km) tam brzy ráno, zpět dopoledne a po zapnutí topení v autě, topení do jedné sedačky, ráno většinou dálková světla, rádio , občas šel stírač se mi po chvíly objevil symbol odstavení start- stop motoru a přestávalo auto topit do sedačky. To podle servisu znamená, že se nestíhá baterka dobíjet a auto odstavuje ,,zbytečné spotřebiče" . Nějak tomu nerozumím, měřil jsem napětí a voltmetr ve 12 v zásuvce v autě ukazoval pořád kolem 13,1 V . a předpokládám, že je to napětí na svorkách baterie. Mám obavu, že ta nová baterka je po jedenácti měsících na odchodu a to byl důvod proč jsem potřeboval vědět odběr topení v sedačce. Jen pro info, baterku jsem měl před začátkem ranních jízd připojenou na udržovací nabíječce, která udržuje baterii nabitou v cca 70-80% stavu.
pepin

#4 Příspěvek od pepin »

Vidlák píše: pon 03.02.2025 15:18 Nějak tomu nerozumím, měřil jsem napětí a voltmetr ve 12 v zásuvce v autě ukazoval pořád kolem 13,1 V . a předpokládám, že je to napětí na svorkách baterie.
Zkus si to napětí změřit --jestli hodně nespadne napětí pokud zapneš třeba to vytápění sedaček.

Mě se děje u již skoro mrtvý --75 Ah dnes již reálně 10Ah autobaterie toto---auto --rádio mi hlásí že je baterie vybitá,zapnutý autorádio nenastartovaný motor--pokud nastartuji, napětí okamžitě vyskočí na cca 14V--altík to zřejmě vyhodnotí jako již téměř na plno nabitou autobaterii a zřejmě sníží dobíjecí proud---vypnu motor, nic nemá zapnutého a napětí ukazuje cca 13V jak píšeš ty.

Taky mi tady ta klekla cca po roce.
Úsměv

#5 Příspěvek od Úsměv »

Něco takového mi na začátku zimy dělalo auto taky. V servisu na to zapojili tester, který při zátěži měřil kolik jde reálně do baterky. Ukázalo se, že je v háji regler a krom toho je taky vyběhaný startér. Takže výměna jednoho i druhého, taky vyčištění kontaktú a svorek a od té doby se to zdá v pořádku.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
BoBik_CZ

#6 Příspěvek od BoBik_CZ »

Jaké máš auto? Má inteligentní dobíjení? Jestli ano, došlo při výměně baterky k její registraci do řídící jednotky?
BoBik_CZ

#7 Příspěvek od BoBik_CZ »

Pro vysvětlení - má-li auto inteligentní (spíše teda "inteligentní") dobíjení, musí znát přesný typ baterky, protože jinak (ne)nabíjí podle nějakého default schématu a té konkrétní baterce to nemusí stačit.

Další věc - má auto apku v mobilu a používáš ji? Je auto při odstavení uzamčeno? Použití apky auto "probudí" a uspání trvá nějakou dobu. Uděláš to párkrát po sobě a problém je na světě. Neuzamčené auto se pořád snaží komunikovat přes cloud s apkou a zase - odnáší to baterka.
Vidlák

#8 Příspěvek od Vidlák »

@ BoBík Zdravím, baterku jsem nechal měnit v autoservisu. Při výměně jsem stál vedle auta a mechanik něco dělal u palubní desky. Jelikož nevím, kde se nastavují informace o nové baterce, tak doufám, že ji nastavil, protože okamžitě po zapojení kabelů akumulátoru se věnoval něčemu ve vnitřku auta. Jinak mám forda C max. r.v 2016. Apku nemám a auto stojí nezamčené v garáži.

@ pepin, dneska jsem dopoledne jel a zkoušel chvilku jen pro změření zapnout topení sedačky a při zapnutí voltmetr stále ukazoval cca 13,8 V tak jsem topení vypnul a občas kouknul na voltmetr, kde po chvíly jízdy se dostalo napětí i na 14,6 V -zase měřeno v 12 V zásuvce u palubní desky.
pepin

#9 Příspěvek od pepin »

Vidlák píše: úte 04.02.2025 20:52
@ pepin, dneska jsem dopoledne jel a zkoušel chvilku jen pro změření zapnout topení sedačky a při zapnutí voltmetr stále ukazoval cca 13,8 V tak jsem topení vypnul a občas kouknul na voltmetr, kde po chvíly jízdy se dostalo napětí i na 14,6 V -zase měřeno v 12 V zásuvce u palubní desky.
nechci plácat blbosti, nechám to tedy na jiných

https://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=37698
Vidlák

#10 Příspěvek od Vidlák »

@pepin.
Dík za snahu, ještě dneska zase pojedu krátkou trasu a zkusím pak dobít baterku přímo v autě.Vytáhl jsem ze šuplíku nabíječku BEL 2000, ta má v programu ,,Pb a Gel" a uvidím, kolik se tam vleze.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“