Odběr proudu u autosedačky
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odběr proudu u autosedačky
Zdravím, potřeboval bych informaci, kolik ampér si cca bere topení v autosedačce. Jen pro info,trochu mi zlobí baterka.
Dík.
Dík.
Re: Odběr proudu u autosedačky
Mám pocit že jsem někde zaznamenal hodnotu 5A, samozřejmě závisí na režimu.
Dík, já začínám mít problém s baterkou 60Ah , která je po výměně v autě 11 měsíců. Původní baterka vydržela sedm let. Teď jsem jel párkrát (3x) krátkou cestu (16 km) tam brzy ráno, zpět dopoledne a po zapnutí topení v autě, topení do jedné sedačky, ráno většinou dálková světla, rádio , občas šel stírač se mi po chvíly objevil symbol odstavení start- stop motoru a přestávalo auto topit do sedačky. To podle servisu znamená, že se nestíhá baterka dobíjet a auto odstavuje ,,zbytečné spotřebiče" . Nějak tomu nerozumím, měřil jsem napětí a voltmetr ve 12 v zásuvce v autě ukazoval pořád kolem 13,1 V . a předpokládám, že je to napětí na svorkách baterie. Mám obavu, že ta nová baterka je po jedenácti měsících na odchodu a to byl důvod proč jsem potřeboval vědět odběr topení v sedačce. Jen pro info, baterku jsem měl před začátkem ranních jízd připojenou na udržovací nabíječce, která udržuje baterii nabitou v cca 70-80% stavu.
Zkus si to napětí změřit --jestli hodně nespadne napětí pokud zapneš třeba to vytápění sedaček.Vidlák píše: pon 03.02.2025 15:18 Nějak tomu nerozumím, měřil jsem napětí a voltmetr ve 12 v zásuvce v autě ukazoval pořád kolem 13,1 V . a předpokládám, že je to napětí na svorkách baterie.
Mě se děje u již skoro mrtvý --75 Ah dnes již reálně 10Ah autobaterie toto---auto --rádio mi hlásí že je baterie vybitá,zapnutý autorádio nenastartovaný motor--pokud nastartuji, napětí okamžitě vyskočí na cca 14V--altík to zřejmě vyhodnotí jako již téměř na plno nabitou autobaterii a zřejmě sníží dobíjecí proud---vypnu motor, nic nemá zapnutého a napětí ukazuje cca 13V jak píšeš ty.
Taky mi tady ta klekla cca po roce.
Něco takového mi na začátku zimy dělalo auto taky. V servisu na to zapojili tester, který při zátěži měřil kolik jde reálně do baterky. Ukázalo se, že je v háji regler a krom toho je taky vyběhaný startér. Takže výměna jednoho i druhého, taky vyčištění kontaktú a svorek a od té doby se to zdá v pořádku.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Jaké máš auto? Má inteligentní dobíjení? Jestli ano, došlo při výměně baterky k její registraci do řídící jednotky?
Pro vysvětlení - má-li auto inteligentní (spíše teda "inteligentní") dobíjení, musí znát přesný typ baterky, protože jinak (ne)nabíjí podle nějakého default schématu a té konkrétní baterce to nemusí stačit.
Další věc - má auto apku v mobilu a používáš ji? Je auto při odstavení uzamčeno? Použití apky auto "probudí" a uspání trvá nějakou dobu. Uděláš to párkrát po sobě a problém je na světě. Neuzamčené auto se pořád snaží komunikovat přes cloud s apkou a zase - odnáší to baterka.
Další věc - má auto apku v mobilu a používáš ji? Je auto při odstavení uzamčeno? Použití apky auto "probudí" a uspání trvá nějakou dobu. Uděláš to párkrát po sobě a problém je na světě. Neuzamčené auto se pořád snaží komunikovat přes cloud s apkou a zase - odnáší to baterka.
@ BoBík Zdravím, baterku jsem nechal měnit v autoservisu. Při výměně jsem stál vedle auta a mechanik něco dělal u palubní desky. Jelikož nevím, kde se nastavují informace o nové baterce, tak doufám, že ji nastavil, protože okamžitě po zapojení kabelů akumulátoru se věnoval něčemu ve vnitřku auta. Jinak mám forda C max. r.v 2016. Apku nemám a auto stojí nezamčené v garáži.
@ pepin, dneska jsem dopoledne jel a zkoušel chvilku jen pro změření zapnout topení sedačky a při zapnutí voltmetr stále ukazoval cca 13,8 V tak jsem topení vypnul a občas kouknul na voltmetr, kde po chvíly jízdy se dostalo napětí i na 14,6 V -zase měřeno v 12 V zásuvce u palubní desky.
@ pepin, dneska jsem dopoledne jel a zkoušel chvilku jen pro změření zapnout topení sedačky a při zapnutí voltmetr stále ukazoval cca 13,8 V tak jsem topení vypnul a občas kouknul na voltmetr, kde po chvíly jízdy se dostalo napětí i na 14,6 V -zase měřeno v 12 V zásuvce u palubní desky.
nechci plácat blbosti, nechám to tedy na jinýchVidlák píše: úte 04.02.2025 20:52
https://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=37698
@pepin.
Dík za snahu, ještě dneska zase pojedu krátkou trasu a zkusím pak dobít baterku přímo v autě.Vytáhl jsem ze šuplíku nabíječku BEL 2000, ta má v programu ,,Pb a Gel" a uvidím, kolik se tam vleze.
Dík za snahu, ještě dneska zase pojedu krátkou trasu a zkusím pak dobít baterku přímo v autě.Vytáhl jsem ze šuplíku nabíječku BEL 2000, ta má v programu ,,Pb a Gel" a uvidím, kolik se tam vleze.