Servo řízení pro Truggy Funtek ST 4

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bimbosh

Servo řízení pro Truggy Funtek ST 4

#1 Příspěvek od Bimbosh »

Ahoj všem, mám Truggy Funtek ST4, rv. kolem 2019 a odešlo mi servo - opět. Prodejce tvrdí, že výrobce už náhradní díly pro tento starý typ nevyrábí a jiné servo kompatibilní není. U nových typů prý je, ale u tohohle ne. Máte nějakou radu, tip, kde ho ještě koupit? Foto v příloze. Díky všem za rady.
IMG_20250123_180027214_HDR.jpg
prikrylm

Re: Servo řízení pro Truggy Funtek ST 4

#2 Příspěvek od prikrylm »

Vypadá jako servo std velikosti. Zkusil bych vyšroubovat, změřit rozměry, podívat se na e-shopu na stejně veliké servo pro auta (nějaká odolná, vodotěsná?) a mělo by podle mě fungovat...
(Edit)
Ale jestli je to pětidrátové - to jsem si nevšiml - tak, jak píše ellet rozebrat, prozkoumat.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
ellet

#3 Příspěvek od ellet »

Před časem, donucen kamarádem, jsem se v něčem podobným vrtal. U 5-ti drátovýho serva je trochu problém v tom, že pokud nefunguje, může to být i elektronikou která není součástí toho serva (v servu je jen motor a potenciometr). Jestli odešel motor (jako v mém případě) lze snadno ověřit rozebráním serva a na vývody motoru připojit jiný malý motorek. Pokud se mění směr otáčení motorku při otáčení volantem, stačí vyměnit vadný motorek v servu nebo koupit…něco vidím třeba na Bighobby,...
Bimbosh

#4 Příspěvek od Bimbosh »

Ano, 5-ti dratek. Když servo odpojim, motorek točí. Ale se zapojenym servem nic. Už se mi to stalo a vymena serva pomohla. Akorát jak jsem psal, pry nejde nahradit, tak nevim...
ellet

#5 Příspěvek od ellet »

Já píšu o náhradě motorku serva pro test. Ten by měl měnit směr při otáčení volantem. Jinak předpokládám, že pro náhradu budou důležitý jen mechanický zastavovací parametry 5-ti drátovýho serva. To ověřený nemám, ale klidně bych na to vsadil.
Bimbosh

#6 Příspěvek od Bimbosh »

Zkusim ho teda vymontovat, zmerit a napsat na bighobby, jestli nejakou nahradu nemaji. Prodejce auta mi nic nenabidl, tak uvidime tady. Sam ho rozebirat a testovat nebudu, protoze to neumim. Max vymenim kus za kus.
Bimbosh

#7 Příspěvek od Bimbosh »

Tak povedlo se, nahradu mi nabídli a funguje to. Diky za tip.
ellet

#8 Příspěvek od ellet »

Tak si to užij. I já jsem rád když nepíšu zbytečně :roll:
MARTIN RCSVET
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MARTIN RCSVET »

Chalani hoďte sem aj odkaz na tu náhradu - myslím že touto radou zachránite nejeden funtek st4 mt4 dt4 ;)
Pilot RC Extra 260NG 78" ,OMP Edge 540 106"
Odpovědět

Zpět na „Auta“