Alfamodel p39 airacobra

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Zpráva
Autor
warhawk
Kontaktovat uživatele:

Re: Alfamodel p39 airacobra

#16 Příspěvek od warhawk »

MPml píše:Nebylo by nejjednodušší napsat mail s dotazem Tondovi?
Protože mě nějak nenapadá kdo jiný na této planetě :) by o tom toho mohl vědět víc.
Nereju, jenom se ptám....

To jsem právě nechtěl, protože by to dopadlo pořízením nového modelu :D

Funguje ještě? Ceny na stránkách neodpovídají tomu, co bych předpokládal. Rád bych od něj nějaké dmychadlo, ale on nějakej MPJet už nedělá motory či co.
:lol:
MPml

#17 Příspěvek od MPml »

warhawk píše:
To jsem právě nechtěl, protože by to dopadlo pořízením nového modelu :D

Funguje ještě? Ceny na stránkách neodpovídají tomu, co bych předpokládal. Rád bych od něj nějaké dmychadlo, ale on nějakej MPJet už nedělá motory či co.
:lol:

No, z hlediska výroby v firmě určitě ne, Z hlediska skladu netuším, to by se chtělo zeptat.
Jinak je už celkem dlouhou dobu spokojený důchodce, čímž samozřejmě všechny ostatní, kteří bohužel do tohoto stadia ještě nedospěli a tudíž musí cokoli tvořit v tomto píp prostředí, neuvěřitelně xxxx (oni mu to prostě závidí, :lol: včetně mě).
kontakt na stránkách (tel.) je pořád stejný, přímo na něj, rozhodně funguje (číslo), protože naposledy jsem s ním mluvil těsně před podzimní akci v Noise :lol:
https://www.rajce.idnes.cz/steve66/albu ... -28-9-2024
---------------------
Dmychadlo (jestli je nebo ne) musíš opět přímo s ním, co se týče těch motůrků, tak v těch dmychadlech na konci byly motory od Matyáše (nevím, jestli ještě jsou dosažitelný), tam kdesi na jihu prý motůrky sice tu a tam prý ještě dělají, ale úplně jiný, bezelektrický, pístoidní a ty do těch dmuchavek :D použit moc nejdou. Elektrický, naštěstí už ne,
dudaj

#18 Příspěvek od dudaj »

warhawk píše:Ahoj, mám takový přiblblý dotaz.
Mám tady snad 10 let starou p39 Airacobra od Alfamodelu a ta se začala hromadně rozlepovat. Nejen poloviny trupu, ale i poloviny křídel, atd. Potřeboval bych injekční stříkačkou s jehlou dostat lepidlo do spár tak, aby to drželo.
Normálně bych řekl UHU por, ale ten funguje dobře jen při dvojím lepením. To tady dost dobře nepůjde. Purex zase vypění ven, vydrolí se a je hnusný. Má někdo tip na vhodné lepidlo? Lepil vůbec někdo někdy **pron disperzí?
Nemusí to být suché do druhého dne, ale do týdne by to bylo fajn.

Těch možností je určitě víc.

Já ty věci od něj opravuji rychlým epoxidem. Stříkačku nejspíš ucpeš, ale na lehce ohřátou špičku nože naberu epoxid a rychle nanesu a spojím.
Blbě se to fixuje, aby se to nepoškodilo, takže to prostě 5 minut podržím rukama.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kuba78 »

Do jetu od Alferyho bez problemu das 50mm nebo 64mm z aliexpresu. Chce to jen trochu prace a bude to lepsi nez to origo dmychadlo s nestandardnim 60mm rozmerem.
Litaj dobre, ale je potreba dat pozor na to co se zde resi - pokud je to dlouhodoba skladovka coz je, muze byt misty chatrnejsi lepidlo coz muze byt dost problem treba u pak kormidel ktere nejsou zrovna super pevne..
Steve

#20 Příspěvek od Steve »

Tonda dál modelaří, ač je opravdu skoro dva roky v důchodu (i když na to nevypadá ;) ).
Já lepím disperzí běžně, i když jsem k tomu zpočátku měl nedůvěru. V mém případě Pattex.
UHU-Por jde taky, není nutno řešit dvojí lepení, tak jak se běžně praktikuje. Vtlačíš, přimáčkneš a pokud se pružností mezera opět otevře, necháš odvětrat, lepidlo bude na obou plochách. Poté opět přimáčknout. Není potřeba z toho dělat nějaký problém.
No dvojí lepení.....to je něco jiného, ale asi chápu, že jsi měl na mysli natřít obě plochy, nechat zavadnout a přiložit a trefit se hned napoprvé.
Ba ani Purex není problém. Já tedy používám Soudal 66A. Chce to citlivě dávkovat, případně přelepit páskou, aby se Purex nedostal ven. Problém ale je spíš v tom, že původně dvě plochy byly u sebe s tenkou vrstvičkou lepidla a Purex je může "roztáhnout". U trupu snad OK, ale abys neměl původní profil křídla "upgradován :D
Tavné lepidlo je nesmysl - tedy v tomto případě. Je husté a do malé mezery ho smysluplně nedostaneš.
Epoxid je řešení, ale musel bys míchat po troškách podle toho, co zrovna potřebuješ přilepit a přidržet. Výhodou je i zpevnění, např. u náběžky.
Rozhodně původní model nevyhazuj 8-)
Taky mám doma v krabici ještě Pětku Albíka od Scorpia ;)
ecoone

#21 Příspěvek od ecoone »

Pozdravujem, mám pre vás vhodné lepidlo na opravu modelov od Alfamodel alebo aj pre micro modely od E-flite rady UMX Biely Purex https://www.rcportal.sk/biely-purex-inz29764

Na fotkách v inzeráte je krásne vidieť rozdiel medzi žltým a bielym Purexom

Dúfam že odkazom neporuším pravidla .-) dlho som tu tuším neprispieval .-)
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od TomasC »

Není to tohle lepidlo ??
Ponal Construct Pur Leim
http://www.ponal.cz/ponal-construct-pur-leim/
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od warhawk »

Díky za tipy na bilý purex. Zřejmě to u něj skončí. Měl bych s tím pohnout.
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“