TS-11 Iskra - plánek (IGRA)
- MS COMPOSIT
Re: TS-11 Iskra - plánek (IGRA)
ještě jsem našel tohle
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
Delfín má dělené křídlo, takže lomená náběžka a odtokovka nebude problém. Tenhle model jsem sestavil sám v nějakých 10 - 12 letech, bez cizí pomoci a létal skvělé, byť bez motoru. Pokud bude mít modelářský potěr dohled a pomocnou ruku, měl výt také zvládnout. Nebude to jejich první letadlo. Začínáme jednoduchými stavebnicemi a postupně pokračují ke složitějším. Když už jsou schopní postavit z krabice házedlo typu Master, Robin, Shark, gumáky Bambi 3 a další, proč by s pomocí a ta použití šablon nezvládli tohle.
Hitec Aurora 9X
- sharkmouth
Ale jo, je to hezké éro, ikona. A i když se nechá v barvě materiálu a dokreslí se nějaké doplňky obyčejnou fixkou, bude vypadat dobře. Možná ho taky zkusím, mám nazvětšované obtisky na Akrobata, nebo taková Uganda - vzpomínka na plastikáč od Kovozávodů-to by mohlo vypadat dobře.
Tak ať se dílo podaří!
Tak ať se dílo podaří!
Ještě poznámku, tady padla zmínka o broušení profilu křídla. Ten Delfín, na kterého jsem si sehnal plán a kterého znám z mládí, má tzv. ptačí profil. Takže tento problém je fuč .
Hitec Aurora 9X
- sharkmouth
- sharkmouth
A další z Abc. Omluvte kvalitu a orientaci. Případný sken v roce 2025
Toho Albatrose z Ábíčka jsem kdysi měl. Bylo to v mých modelářských začátcích. Byl jsem jeho výkony nadšený.
Díky za krásnou vzpomínku.
Edit: z kterého roku ten plánek vůbec je? Já už ty časopisy dávno nemám. Tipuji tak první polovinu osmdesátých let minulého století.
Díky za krásnou vzpomínku.
Edit: z kterého roku ten plánek vůbec je? Já už ty časopisy dávno nemám. Tipuji tak první polovinu osmdesátých let minulého století.
- sharkmouth
Jo, tak nějak, osmdesátá. V Ábičku byly plánky především od Fary a od Hladíka. Já už taky celé časopisy nemám. Kdysi jsem vyškubal vystřihovánky, monografie, obrazovou školu a plánky, a zbytek šel do sběru. A někdy v druhé půlce osmdesátek jsme Abc odhlásili. Mimochodem, získat předplatné nebyla legrace, byla tam dlouhá čekačka
S tím předplatným máš pravdu. Já jsem měl to štěstí, že jsem si vypsal přihlášku k předplatnému už ve druhé třídě základní školy ( malá vesnická škola ještě i s dvoutřídkou) a vyšlo to
- sharkmouth
Taky jsem první dva roky absolvoval ve dvoutřídce